Hae
Outi Karita

Kuukausi jouluun, ethän stressaannu

Mulle on tietteks ihan yht´äkkiä syttynyt joulufiilis. Ilmoista viis, joulu on kuukauden päästä! Onhan muillakin jo tällaisia fiiliksiä, onhan?

dav

Tietysti töissä päikyssä on alkaneet jouluaskareet, tarinat ja laulut, tuleehan se sieltäkin, mutta tulee se siitäkin, että tosiaan se joulu lähestyy. Viikonloppuna ajattelin alkaa pikkuhiljaa laittamaan joulua kotiin sisustuksen  pienillä mausteilla. Tän fiiliksen, hyvän fiiliksen joulun odotuksesta haluan pitää jouluun asti. Haluathan säkin odottaa ja valmistautua jouluun hyvällä fiiliksellä? Silloinhan sen viettokin on mukavampaa. Voisikohan tässäkin asiassa päteä, ”tärkeää on matka, ei niinkään se määränpää”?

Monet alkaa jossain vaiheessa kauhean hössäämiseen kovalla kiireellä ja stressihän siitä syntyy itselle ja helposti siinä sivussa koko perheelle. Mä oon jo aikoja sitten päättänyt, että tulee se joulu stressaamattakin. Oikeastaan en mä voi sellaista päättää, sehän on ihan fakta 😀

dav

Mun vinkit tähän kuukauteen ennen joulua:

Tee asioita, joita oikeasti haluat. Mieti, mitä ehdit ja mitä oikeasti haluat. Priorisoi! Tarviiko joka kaappia ja hyllyä puunata oikeasti juuri jouluksi? Teetkö jotain siksi, että niin vain kuuluu tehdä? Kenen mukaan? Mikä siinä joulussa on sinulle tärkeää, mitä haluat tarjota perheellesi? Onko se karrikoidusti kiiressä tehty täydellisyys, jossa on mahdollisimman paljon kaikkea ja jonka perään olet itse kuoleman väsynyt? Onko se rauhallinen ja rento tunnelma iloisella mielellä?

Hyvähän minun on sanoa, kun ei ole lapsia. Noh, olenhan minäkin ollut lapsi eikä meillä höösätty ja oikein hyvät muistot on itselläni joulusta 🙂

dav

Loppuun haluan vielä jakaa oikein ihanan kirjoituksen Positiivareiden kalenteristani:

HETKI AJATUKSELLE

”Muistele jotakin onnellista ja rauhallista ajankohtaa elämässäsi. Lepää siinä. Jokainen hetki on niin rikas, että siitä voi nauttia koko ikänsä. Päästä sisälläsi oleva kiireetön pieni ihminen esille.

Luo kotiisi, työpaikallesi ja sydämeesi lepopaikka, jossa voit hiljentyä ja koota voimia. Olet ansainnut sen. Anna itsellesi aikaa laiskotteluun ja joutenoloon. Lepo ei ole ylellisyyttä vaan välttämättömyys.

Puhu hitaammin. Puhu vähemmän. Älä puhu. Yhteys ei synny sanoista. Käytä aikaa ajattelemiseen. Toiminta on hienoa ja välttämätöntä, mutta hyödyllistä se on vain, jos sitä on harkittu, mietitty ja pohdittu.

Kun huomaat hosuvasi ja hermoilevasi, pysähdy! Kysy itseltäsi, miksi hosut ja hermoilet. Vastaus voi auttaa sinua ymmärtämään itseäsi paremmin. Kysy itseltäsi kiireen ja kaaoksen keskellä, mikä on oikea tapa toimia.

Varmaan jo tiedätkin vastauksen. ”

dav

Pst. Kuvat, mun ihan lempparikahvilasta, Cafe Solosta, jossa päädyin tänään kokeilemaan vaniljan sijaasta kanelin makua lattessa ja oli sitten niiiiin hyvää! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.