Hae
Outi Karita

Soupday x 2

Ruokavinkit tuntuu olevan aina kysyttyjä ja ajattelinkin pyrkiä hieman useammin vinkkaamaan hyviä reseptejä ateriaan kuin ateriaan. Tällä kertaa viime viikolta kaksi todella hyvää keittoa! Keitot on helppoja ja nopeita ruokia tehdä useimmiten sekä ihania varsinkin kylmillä ilmoilla ainakin omasta mielestäni.

dav

Tomaattinen kalakeitto

Itse olen ollut aina kalaronkeli ja kalakeitto on ollut sellainen mistä en vain ole tykännyt. Ihan tässä, ehkä vuosi sitten opein tykkäämään kalakeitostakin, kunhan joukkoon laittoi koskenlaskijaa. Nyt kuitenkin löydetty kevyempikin resepti mikä meikäläiseen uppoaa, nimittäin tämä tomaattinen kalakeitto.

dav

4 hengelle

400 g lohta
6-8 perunaa
2 lehtisellerin vartta
2 porkkanaavettä
1 prk tomaattimusrkaa
suolaa
pippuria

Pilko kasvikset kattilaan ja laita vettä niin, että kasviksen peittyvät. Mausta liemi suolalla ja pippurilla, keitä kypsäksi ja lisää tomaattimurska. Lisää lohipalat ja kääntele varovasti keiton sekaan. Anna kypsyä miedolla lämmöllä hetki.

Punainen aura-linssikeitto

Ei ehkä näytä kovin houkuttelevalta, mutta todella hyvä makuista!!! Linsseistä saa hyviä keittoruokia, jos et ole vielä kokeillut niin suosittelen! Tämä oli juuri sellainen kylmän talvipäivän keittoa, vaikka talvi nyt taas syksyksi taisi muuttuakin hetkellisesti.

dav

4 hengelle

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
voita
1 l vettä
kasvisfondia
1 tlk chilitomaattimurskaa
suolaa
pippuria
1 pss Aura murua

Laita ensin linssit likoamaan kylmään veteen. Pilko kasvikset ja sipuli, kuullota hetki kattilassa voissa. Lisää vesi sekä tomaattimurska ja mausta kasvisfondilla, pippurilla ja suolalla. Valuta linssit ja lisää kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20-30 min., kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi sekaan aurajuusto.

Bon apetit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.