Hae
Outi Karita

Lauantain illallinen ja sammuminen

Illallinen, joka päättyi aikaiseen sammumiseen…
Lauantaina päätettiin Riksan kanssa pitkästä aikaa tehdä kunnon illallinen, pääruoka jälkkärijädellä. Vaan kuinkas kävikään..?

dav

Riku hoiti lähes kokonaan ruuan laiton, mä hoidon kotiin tunnelmaa. Tuo miekkonen haltsaa tosi hyvin kaikki vähän paremmat ruuat. Kyllä mäkin vähän kokkasin, laitoin pari punajuurta lohkoiksi ja hyvissä ajoin ennen muun ruuan kokkailua uuniin kypsymään oliiviöljyn ja tuoreen timjamin kanssa. Punajuuret kun tovin kestää kypsyä. Kypsymisen loppuvaiheissa lisäsin joukkoon murskattua valkosipulia ja ihan lopuksi uunista pois otettuani lisäsin joukkoon fetajuustoa.

Riku puolestaan teki hyvät yrttiperunat ensin kiehauttaen ja sitten vielä paistaen. Perunoiden kanssa Riku paistoi meille kunnon pihvit ja kypsyyskin oli hyvin onnistunut, medium. Tämän kaiken kruunasi vielä kermainen pippurikastike ja lasillinen hyvää punaviiniä.

davdavdavKyllä hyvä ruoka vaan on suuri nautinto. Kokoajan tekisi mieli huokailla kuinka hyvää, eikä oikein tiedä mitä lautaselta seuraavaksi söisi ja mitä jättäisi siihen viimeiseen haarukalliseen. En tiedä tekeekö monet näin kahden kesken kotona tällaisia vimpan päälle illallisia (?), mutta kyllä suosittelen! Ei sitä aina ravintolaa tarvita ja yhdessä tekeminen on kivaa.

Vatsat täynnä siirryttiin sohvalle katsomaan viime viikkoinen jakso Sorjosta. Itse torkuin siinä jakson loppupuolella jo ja kummatkin simahdettiin jakson jälkeen sohvalle. Hyvää ruokaa vatsa täynnä ja lailliset viiniä, ei se sammuminen muuta vaatinut 😀 Jäätelöjälkkärit jäi seuraavalle päivälle 😉

dav

Kuinka usein tulee panostettua illalliseen?
Toiset ehkä useinkin, jotkut harvoin tai ei lainkaan…
Millainen sun herkkuillallinen kotona voisi olla seuraavaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *