Hae
Outi Karita

Hammaslääkäripelkoinen

Hammaslääkäriin?
Jos nyt sitten ihan pakon edessä…

dav

Maanantaina jouduin hammaslääkärin penkkiin korjauttamaan lohjennutta hammasta. Mulla on aivan hirvittävä hammaslääkärikammo ja yleensä meen hammaslääkäriin vasta kun on ihan pakko. Se on huono asia ja nyt päätin ryhdistäytyä ja varasin yksityiseltä puolelta heti ensi viikolle uuden ajan. Kunnallisella kun on puolen vuoden jonot ja mulle on myös tärkeää kuka hampaitani hoitaa. Yksi ongelma hammaslääkärissä käyntiin onkin ollut jonkin aikaa se luottohammaslääkärin löytäminen. Mulla oli sellainen, mutta se lähti jonnekin muualle ja sen jälkeen taas on ollut vaikea mennä hammaslääkäriin…

Hammaslääkärin penkissä rystysen valkoisena puristan niitä tuolin käsinojia ja koko kroppa jännittyy. Joskus mut on saaneet ihanat hammashoitajat ja -lääkärit rauhoittumaan ja rentoutumaan. Kaikki ei vain siinä onnistu. Turn-off tulee myös heti siinä jos hammaslääkärillä on saarnaustyyli hampaiden hoidosta, kuten viimeksi (ennen siis tätä viikkoa) kävi. Ei kolmekymppinen kaipaa hammasharjaa mukaan lääkäriltä ja muistutusta hampaiden säännöllisestä pesusta. Ehkä jotkut kaipaa, mutta mä kyllä pesen ja hoidan hampaitani. On vaan niin huono hammaslaatu, että siellä hammaslääkärissä pitäisi usemammin käydä. Mitä kaipaan on ymmärtäväinen ja rauhoittava ote tällaiselle kammoiselle, sillon pystyn sen uudenkin ajan varaamaan ja rennoin mielin käymään säännöllisemmin. Kirjoitan aina esitietokyselyyn pelostani, joskus se huomioidaan, aina ei…

Nyt maanantainakin jäi ikävä kokemus. Päätä piti pitää sivulle päin ja hammaslääkäri veti mua huulesta/poskesta kun taas piti kääntää päätä. Enpä ollut moistakaan kokenut, että päätä käännellään noin huulesta ja poskesta vetämällä. Lisäsi hän siinä poratessa ja paikatessa voivotteli jatkuvasti lohkeman ja reiän syvyyttä. Kun väliaikainen paikkaus oli valmis, kysäisin, että koska tämä pitäisi hoidattaa loppuun kun kerran kyseessä on väliaikainen paikka niin sain vain vastaukseksi, että noh, tänne on puolen vuoden jonot… Tiedän, että kunnallisella jono on tosiaan pitkä, mutta sen enempää vastausta en saanut ja tiedän, että puoli vuotta olisi aivan liian pitkä aika mulle. Kotiin päästyäni varasin ajan tuttuun paikkaan, Teljän hammaslääkäriasemalle ja toivon, että nyt löytyisi se hammaslääkäri, jolla pystyisin käymään rennommalla mielellä!

Jakaako teistä kukaan näitä fiiliksiä?

dav

0 kommenttia

 1. ilari kirjoitti:

  no siis todellakin jaan en nyt pelkää mut en kyl yhtään diggaakkaan kerran kun oltiin reissussa ja mulla kanssa lohkes hamams ja joutu kolme päivää olee ilman mitää korjauksii oli hermo kireenä ja isllon hammaslääkäri tuntu taivaalta kun pääsin hoidattaas sen kuntoon viisaudenhampaan tiellä oli 😀 ja mitä tohon hammaslääkäriin tulee niin helkatti kun meen siskolle niin se ei jätä mun hampaita rauhaan ja oon käynny sillä hoidattaas hamapaitani :D. se ei oo koskaan kyl tyytyväinen.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Lohkeamat on kyllä niin inhottavia, että hammaslääkäri voi olla kyllä helpotus.

 2. Elina kirjoitti:

  Ai kauheeta. Olipa tosi ikävän kuulonen reissu.
  Mulla on itselläni myös lievä hammaslääkäripelko tai no, kaikenlaisten lääkärien pelko kai ennemminkin. 😀 Mua myös auttaa just se, että jos (hammas)lääkäri on luottamustaherättävä. Ja mä olen myös huomannut sen, että valitettavan usein (ainakin omalla kohdallani) yleisellä puolella on sattunut saamaan töykeää ja vähemmän asiakasta huomioivaa kohtelua.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Asiakaspalvelu ja käytös vaikuttavat tosi paljon kokemukseen ja niiden merkitys kyllä korostuu jos on tällaista pelkoa. Tästä syystä olen lähinnä käyttänyt yksityistä, niin valitettavaa kun se onkin niin yksityisellä yleensä nämä asiat huomioidaan vaan paremmin. Toki julkisellakin puolella on hyviä, mutta aina ne ei osu omalle kohdalle…
   Oma kokemukseni taas kerran julkisella puolella oli ikävä… Toivottavasti ensi viikolla saan paremman kokemuksen, niin hyvän kun nyt hammaslääkärikäynnistä voi saada 😀

 3. Maikki kirjoitti:

  Hauskasti näyttää niinkuin sulla ois tukka pystyssä kun seisot just tuon taukun edessä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.