Hae
Outi Karita

Minä jumppaohjaajana

Jumppaohjauksiin liittyen multa on toivottu postauksia ja nyt vihdoin tartun tähän toiveeseen. Olen toki ohjauksista joskus kirjoitellutkin, mutta niistä taitaa olla tovi aikaa. Tässä postauksessa kirjoittelen, miten musta tuli jumppaohjaaaja ja millainen jumppaohjaaja mä olen.

dav

Mä oon aina ollut hyvin liikunnallinen, harrastanut balettia, kilpatanssia, telionevoimistelua ja käynyt myös Porin naisvoimistelijoiden erilaisilla jumppatunneilla. 2004 vuonna sitten uskaltauduin kävelemään Porin Piukat Paikat nimisen salin ovista sisään ja niin musta tuli salitreeenaaja ja salin ryhmäliikuntatuntien kuluttaja. Alkuun se oli enemmän jumppaa ja vähemmän salia, fitneksen kautta homma kääntyi toisinpäin jossain vaiheessa. Kuitenkin aina olen tykännyt ryhmäliikunnasta!

Vuonna 2004 vaihdoin vuorotyöstä päivätyöhön, kun siirryin töihin päiväkotiin. Silloin päätin kysäistä tarvittaisiinko Piukkoihin Paikkoihin pacetunneille ohjaajia. Pace on kiertoharjoittelua, jossa ohjaajan tehtävä on vetää lyhyt lämmittely ja loppuvenyttely, varsinaisen treenin aikana kellottaa ja tsempata. Meitä olikin kolme kiinnostunutta ja meille järjestettiin pieni ”koe-esiintyminen”. Saatiin kaikki omat tunnit vedettäväksi.

dav

Tuolloin ajattelin, että pace on mulle sopiva ohjattava, jumppasalin puolelle sovin vaan jumppaajaksi. Eihän mulla ole edes rytmitajua…. Voi miten väärässä olin! Aikuisiällä olen oppinut, että onhan mulla nyt rytmitaju! Jossain vaiheessa alkoikin sitten kiinnostaa pumppituntien ohjaaminen, se kun on vaan biisien rytmiin tehtävää lihastreeniä niin siitä selviäisin. Ei aerobisia osuuksia, joista en uskonut selviytyväni. Kuinka väärässä olin taas! Jonkun aikaa kun olin sitten pumppiakin ohjaillut ja kokemus karttui, uskallauduin toisenlaistenkin jumppatuntien ohjaamisten pariin, niiden joissa oli sitä aerobista osuuttakin ja hyvinhän nekin alkoivat sujua.

dav
 

En mä tietenkään heti ensimmäisistä tunneista lähtien mikään pro ole ollut, mutta oppinut ja kehittynyt kokoajan! Voisi sanoa, että tässä ihan viime aikoina olen pysähtynyt miettimään ja huomannut kehittyneeni ja kasvaneeni varmemmaksi ohjaajaksi. Vuodet ja monen monet tunnit ovat pikkuhiljaa kasvattaneet mua ohjaajana ja nyt olen välillä oikein pysähtynyt miettimään kehitystäni. Kehitys saa myös jatkua, koska tälläkin työsaralla voi aina oppia uuttaa ja kehittyä. Tanssilliset tunnit repertuaaristani puuttuvat ja täytyy sanoa, että vaikka tanssista tykkään ihan hirmuisesti, niin en ihan lähitulevaisuudessa itseni näe esim. zumbaohjaajana, mutta taas never say never…. tulevaisuuden suhteen mulla on kyllä oma pikku haave, omat treeni- / valmennusryhmät 😉

dav

Mistä olen saanut positiivista palautetta ja minkä itsekin huomaan. Tuntini ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Eräs kollegani joskus kuvaili tuntejani ja jumppaohjelmiani luoviksi. Haluan aina ohjelman vaihtuessa jotain uutta ja erilaista, ainakin yhden jutun verran. Olen melko nopea tekemään jumppasuunnitelmia ja haen ideoita mm. somesta. Tykkään tsemppaavasta hyvästä hengestä ja siitä että kun treenataan niin treenataan keskittyen siihen! Ohjaajana mulle tulee tietynlainen flow päälle, eikä tunnin tehoa välttämättä itse huomaa kun ohjaa siinä flowssa. Pyrinkin paljon tarkkailemaan jumppaajia, kun mietin mennäänkö vielä yksi sarja. Musta se on hyvin tärkeääkin! Tunti on hyvin onnistunut kun on hiki päällä ja hyvä fiilis!

Ensi viikolla tarkoituksena käsitellä mun tämän hetken jumppatuntejani sitten täällä blogissa. Nyt mä lähden ohjaamaan! 🙂

dav

0 kommenttia

 1. Hertta kirjoitti:

  Kiitos toivepostauksen toteuttamisesta! ? Kiva lukea jumppaohjaajan työstä kun itseänikin kiinnostaisi tulevaisuudessa kouluttautua Pumppi- ja/tai Combat ohjaajaksi. ? Oon nyt 3 vuotta käynyt noilla tunneilla ja ne on todellakin mun intohimo!
  Tosin vähän mietityttää juurikin toi rytmitaju; en sanoisi sen olevan parhaimmasta päästä ? Toisaalta kyllä ne Pumpin ja Combatin ohjelmat aika hyvin muistaa jo parinkin kerran jälkeen. Joten ehkä mä en olekaan menetetty tapaus ja toi sun kertomasikin antoi toivoa ? Kivaa loppuviikkoa! ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hienoa jos pystyin tätä kautta vähän tsemppaamaan. Itseasiassa se rytmitaju ja toistojen laskeminen musiikin tahtiin olikin yllättävän helppoa, kun sen hoksasi ja mua auttoi toinen ohjaaja alkuun 🙂
   Sitten van antamaan unelmille siivet ja kouluttautumaan 🙂
   Mukavaa loppuviikkoa myös sulle Hertta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.