Hae
Outi Karita

Minibrunssi

Mä järkkäsin viime sunnuntaina syntymäpäivieni kunniaksi minibrunssin, jolle kutsuin ihan vain muutaman sukulaisen. Oli kiva pähkäillä ja suunnitella tarjottavia, pari suolaista juttua ja pari makeaa. Nyt pääsette kunnolla kurkistamaan brunssin sisältöön ja resepteihin, vaikka napsimaan vinkkejä ja ideoita!

dav

Suolaista

Täytettyjä kanamunan valkuaisia
Katkarapu-qvinoa salaattia
Paahdettuja kurpitsansiemeniä
Siemennäkkäriä

davdavdavdavdavSuolaiset painottui merellisiin antimiin. Keitetyistä kanamunista napsaistiin keltuaiset pois ja täytettiin puolikkaat kylmäsavulohi-kirsikkatomaatti-ruohosipuli täytteellä ja rouhaistiin vähän suolaa päälle. Näitä on kiva napsia ja napsittiin vielä iltapalaksikin.

Katkarapuqvuinoa salaattiin katkaravun ja keitetyn qvuinoan lisäksi tuli vuohenjuustofetaa, paprikaa, rucolaa, persiljaa ja yksi puristettu lime. Ihanan raikas salaatti kylmänä, mutta sopii lämpimänäkin vaikka pääruuaksi.

Paahdetut kurpitsansimenetkin tehtiin itse, kun kurpitsaa muutoinkin käytettiin makeaan tarjoiluun. Hoksasin siinä vasta brunssia valmistellessa, että siemenet voisi jotenkin hyödyntää ja niinpä päädyin niiden paahtamiseen, jonka Riku hoisi. Uunipellille leivinpaperin päälle pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja siemenet sekä mausteita. Laitettiin parika- ja valkosipulijauhetta sekä suolaa. Pyöritellään siemenet öljyssä ja mausteissa ja paahdetaan n. 15 min uunissa 200 asteessa. Tuli muuten hyviä!!

Gluteeniton kaura-siemennäkkäri löytyy ihan kaupanhyllyltä sieltä gluteeniton puolelta ja voin suositella vaikka vähän kallista onkin. Niin ja lapsia varten oli tosiaan poppareita, mutta meni niitä aikuistenkin suihin 😉

Makeaa

Pumpkin Pie eli kurpitsapiirakka
Vadelma-lakusorbetti
Omar konvehdit

davdavdavdavAlunperin piti leipoa jotain ihan muuta, mutta kun Valion uutiskirjeessä oli Pumpkin Pie resepti, niin halusinpa testata! Alkuperäiseen reseptiin pääset tästä! Itse muokkasin hieman reseptiä ja jouduin siis muutenkin ostamaan kurpitsan ja tekemään kurpitsasoseen itse. Kurpitsaksi valikoitui Hokkaido kurpitsa, vähän sellainen pienempi oranssi kurpitsa. Päälisestä vaihdoin omenamehun appelsiinimehuun, jota laitoin vain pari ruokalusikallista luettuani reseptin kommentteja siitä miten päälinen oli jäänyt monella liian löysäksi. Kurpistapiirakkaa aion tehdä toistekkin, viimeistään ensi syksynä kurpitsojen satokaudella! Piirakka oli todella mehevää ja maukasta!!!

Vadelma-lakusorbettia tuli viime viikonloppuna syötyä enemmänkin. Helppo ja terveellinen herkku! Kahteen annokseen tarvitaan 1 jäädytetty banaani, noin kourallinen jäisiä vadelmia, 1 rkl kauramaitoa ja 1 tl lakritsijuurijauhetta tai 1/2 tl lakritsijauhetta. Kaikki vain tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi ja nauttiminen mahdollisimman nopeasti tai kyseessä ei ole enää sorbetti 😀 Sorbetistahan saa myös proteiinipitoisen välipalan laittamalla sekaan protskujauhetta, suklaaprodekin sopisi hyvin 😉

Omarkonvehdit! No ne nyt vaan oli hyviä!!!!

Lisäksi
Tuoremehua
Kahvia
Teetä

davdavdavNAMSKIS!

Oikeastaan tekis mieli tehdä vielä tänävuonna uudelleen tuota kurpitsapiirakkaa ja eihän sitä tiedä vaikka tekisinkin!

Brunssit on ihania! Täällä Porissa vaan on ehkä hieman vaisu brunssikulttuuri ja itsekin yritin kehotella vieraita ottamaan enemmän. Itse kävin kyllä hamstraamassa, sillä eihän nuo kuvan annokset olleet kuin ihan pieniä ja brunssinhan kuuluu täyttää ihan kunnolla, mennä lounaasta! 😀

dav
 

0 kommenttia

  1. Jonna1983 kirjoitti:

    Oi nam! Oon miettinyt jo pitkään tuota kurpitsapiirakkaa ja ehkä mäkin uskallan sitä sun innoittamana tehdä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.