Hae
Outi Karita

Jos olisit tässä

Kertoisin sinulle jotain hyvää.

Jos olisit tässä on Jojo Moyes:n jatkoromaani kirjalle Kerro minulle jotain hyvää, (linkki postaukseen).  Kävin elokuvissa katsomassa tuon Kerro minulle jotain hyvää kirjasta tehdyn elokuvan, jonka jälkeen oli pakko saada kirja lukuun. Ahmein kirjan todella nopeasti vaikka tarina oli suurelta osin jo tuttu valkokankaalta. Kirjan lopussa olikin teaser jatkoromaaniin, Jos olisit tässä.

dav

En aio spoilata ja kertoa juonipaljastuksia kummastakaan. Kerron kuitenkin, että olin jatko-osaan hivenen pettynyt. Siinä missä ensimmäisen kirjan tarina oli selkeä, niin jatko-osa muistutti poukkoilevaa saippuaoopperaa, jossa jokaisessa luvussa tapahtuu jokin uusi käänne. Jatko-osa ei tempaissut samalla tavalla enää mukaansa ja tarinassa alkoi olla jo liian monta asiaa ympättynä yhteen. Tarina ei enää koskettanut ja herättänyt ajatuksia edeltäjäänsä verrattuna. Enemmänkin tämä oli hömppäromaani.

Vaikka nyt saattaakin kuulostaa negatiiviselta ja kovin kriittiseltä, niin jokin minut sai tämän melko pitkänkin kirjan lukemaan loppuun asti. Moyes osaa kirjoittaa tarinaa niin, että tapahtumat, ihmiset ja ympäristön näkee silmissään. Myönnän myös, että kyllä minua kiinnosti, mihin jokainen kirjan kiemura tulee päätymään.

Tällä kertaa siis vähän kriitisempi kirja-arvostelu. Hassua, että tuli vähän paha mieli näin kirjoitaa ja mietein jo, että jätänkö koko kirjapostauksen väliin. Usein sitä kirjoitta vain vinkkejä ja suosituksia. Tykkään kuitenkin kirjoittaa kaikista lukemistani kirjosta ja voihan ne huditkin tuoda esille, jos tämä sellainenyt oli.

Onko teistä joku lukenut tuon kirjan?

0 kommenttia

 1. Minksu kirjoitti:

  Luin kummatkin kirjat ennen kun näin leffan. Mutta no worries, mäkin olin vähän pettynyt tuohon jatko-osaan. Mietin eka että miksi edes tehdä jatko-osaa, mutta toisaalta oli kiva ”tietää” mitä tälle päähenkilölle tapahtuu. Mutta kirja takkusi alussa monta kertaa, en tiedä miksi jäi jotenkin pliisuksi, ei oikein mitään kunnon ideaa.? Hieman sitten parani loppua kohden koska sain sen sitten suht nopeasti luettua, ja ainakin mun mielestä loppui onnellisesti. 🙂
  t. Minka
  https://minkasdiaries.wordpress.com/

  • Outi Karita kirjoitti:

   Sulla ollut siis vähän samanlainen lukukokemus kuin mulla. Loppua kohden mäkin sain vähän enemmän vauhtia tuon kirjan lukemiseen, mutta tosiaan ei vaan vienyt mennessään samalla tavalla kuin ykkönen. Mun mielestä kakkoskirjassa oli vähän liikaa asioita tosiaan kirjan eri henkilöillä tarinassa.
   Loppui kyllä hyvin ja jätettiin ilmaan periaatteessa jatko-osan mahdollisuus… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.