Hae
Outi Karita

Mikä tekee ihmisestä ruman?

”Miten joku voi pitä noita kauniina? Kuin nyljetyt jänikset….”
”Kylläpä ovat kuin juutalaiset kuolemanleirillä”
”Rumia luuviuluja”
”Kyllä on ruman näköisä tätejä”
”Järkytäviä olioita”

davJatkanko vielä? Tuliko teille yhtä paha olo kuin minulle? Minua suorastaan oksettaa. Olen itsekin ollut järkyttävä olio, joihin näissä kommenteissa viitataan, eli olen ollut fitnesslavoilla kisakunnossa. Tässäkin oli mennyt taas puurot ja vellit sekaisin kun MTV3 jakoi facebookissa artikkelin Fitneksen vaaroista terveydelle. Somekansa päätti alkaa haukkumaan fitnessharrastajia mitä rumimmilla sanoilla eikä suinkaan keskustelemaan artikkelin seikoista. Itselläni ei ole tarkoitus ainakaan tässä postauksessa paneutua tuohon MTV3:n jakamaan artikkeliin tai fitnekseen, vaan tähän ilmiöön, toisten haukkumiseen.

Voisin ottaa tähän jonkun muunkin kuvan/uutisen kommentteja somesta liittyen ylipainoon tai ihan mihin vaan, eikä välttämättä yhtään mihinkään. Riittää kun kuvassa on joku ihminen, aina löytyy haukkujia. Jokaisella meillä on omat kauneusihanteensa ja toisaalta fitnesslajien kisakunto ei ole sama asia kuin kauneusihanne. En lähde kuitenkaan ruotimaan nyt omia ajatuksiani fitneksestä. Pointtina kuitenkin, jos joku ei vastaa kauneusihannettamme, niin onko meillä oikeus haukkua häntä? Jos joku ei vastaa kauneusihannettamme, niin onko hän automaattisesti ruma?

Kommentoitsin itsekin sinne sekaan ”Mikä ihmisiä vaivaa kun tarvitsee noin rumasti puhua toisista?”. Niin, en itsekään kommentoinut artikkelia, mutta en voinut olla täysin hiljaakaan ihmisten oksentaessa suustaan noita kamaluuksia. En ollut ainoa, moni muukin järkyttyi ihmisten rumuudesta. Nyt viittaankin rumuudella jo noihin kommenttihin, sillä;

Mikä ihmisestä tekee ruman?
Onko se kuitenkaan ulkonäkö, vai onko se teot ja sanat?

burst

0 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Nuo kommentit on kyllä täysin ala-arvoisia. Jos joku on rumaa, niin juurikin huono käytös. Kertoo todella jotain ihmisten omasta hyvinvoinnista jos täytyy mollata muita. :/

    • Outi Karita kirjoitti:

      Niinhän se taitaa olla, että kertoo haukkujasta jotain ja nimenomaan, huonokäytös on rumaa. Myös todella surullista, että toisilla on tarve haukkua muita…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.