Hae
Outi Karita

Arkinen aamupala

Oon aamuihminen ja tykkään työaamuisinkin siitä, että on aikaa heräillä rauhassa kotona, istua aamupalan äärellä ilman kiirettä.

dav

Mun aamupala on lähes poikkeuksetta arkisin kaurapuuro veteen keitettynä, viikonloppuisin saattaa ollakin jotan muuta, kuten viime lauantaina riisimaitoon tehtynä risipuuroa. Rakastan niitä isoja kaurahiutaleita ja keittämällä tulee niin paljon parempaa kuin mikrotettuna. Vielä kaksi vuotta sitten mikrottelin aamupuuroni, mutta hyvin se ehtii kattilassakin pöhisemään valmiiksi. Isojen kaurahiutaleiden kaverina heittelen kattilaan myös kauraleseitä. En mittaile sen tarkemmin, mulla on omat kauhat hiutalepurkeissa ja niiden kanssa saa just sopivan kokoiset puuroannokset meidän vatsoille. Mies saa siis samasta kattilasta oman aamupalansa.

Puurovedessä on ripaus suolaa ja valmiseen puuroon sekoitan voita, ihan kunnon voita! Ah, puurosta tulee ihanan pehmeää. Puuron päälle ripottelen jäisiä marjoja, milloin mitäkin ja yleensä yhtenä marjana ainakin on mustikat. Chiasiemeniä tuomaan hyviä rasvoja ja rouskumaan kivasti hampaissa. Toisena ns. superfoodina macajauhetta, jonka makuun olen niin tottunut, että oikein kaipaan sitä puuroon, jos sitä ei ole. Macan huomaan tuovan ainakin itseeni virtaa!

dav

Puuron päällä kaikki on ihanassa järjestyksessä ja kun olen syönyt suurinpiirtein puolet puurostani, niin sekoitan kaiken lopun yhdeksi ”sotkuksi” 😀 Arkisin puuron kanssa nautin ihan normi mukillisen teetä, viikonloppuisin onkin käytössä jättimuki. Teen joukkoon sekoitan pikuisen pakurijauhetta vastustuskykyä vahvistamaan ja teelusikallisen hunajaa.

dav

Sillävälin kun puuro valmistuu, niin juon aamudrinksun. Aamudrinksun on tarkoitus nesteyttä, herätellä ja ravita kropaa ja se mukavasti antaakin virtaa ja herättelee aineenvaihduntaakin. Aamudrinksuun kuuluu puolikas sitruuna ja  viherjauhetta, nyt myös uutena tulokkaana kasviöljyä ja öljyksi valikoitui pellavansiemenöljy Lifen myyjän kanssa sopivaa pohtiessa. Lisäksi aamuisin tulee napsaistua muutama vitamiini ja omegakapseli purkista.

dav

Millainen sun aamupalasi on?

PST.
Lisäravinteista ja ns. superfoodeista tulossa piakkoin  oma postauksensa 😉

0 kommenttia

 1. Maare kirjoitti:

  Olipas kiva postaus taas! 🙂 Mun aamupalaan kuuluu myös kaurapuuro jonka päälle laitan marjoja ja kauraleseitä, sekä raejuustoa. Lisäksi laitan voita tai soijalesitiiniä. Erikseen paistan vielä kananmunia pari kpl ja syön vielä jonkun hedelmänkin. 😀 Näillä jaksaa kyllä pitkälle!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos Maare!
   Sulla onkin kunnon setti, jolla varmasti kyllä jaksaa 🙂

 2. ulla kirjoitti:

  Kyllä aamupalani on kaurapuuro… isoista, gluteenittomista hiutaleista . Oli sitten arki tai vapaa 🙂
  Arkisin nousen aikaisin, että ehtii nauttia kaikessa rauhassa aamupuuron ja kahvin.
  Puuron seassa on milloin mitäkin marjoja, hedelmiä , rasvoja …. Tänään banaania, kookosöljyä ja tuoreita luumun palasia. nam.
  Viikonloppuisin sitten nautitaan aina perheen voimin puuurosta !!!!!! 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Oi, sieltä löytyy myös isojen hiutaleiden tykkääjä ja kuulostaa hyviltä puurotäyttiltä. Tuoretta luumua en pysty syömään, mutta kuivattuja olen laittanut puuroon ja se on muuten hyvää, alkoi tekemään mieli 🙂

 3. Hertta kirjoitti:

  Hyvännäköinen puuro-annos ? Oon jo pitkään ollut sitä mieltä että aamiainen on päivän paras hetki! Mulla on yleensä kaksi aamiaisvaihtoehtoa: Joko itsetehtyä mysliä rasvattomalla maidolla ( kaurahiutaleita,pähkinöitä, siemeniä, öljyä, sokeroimattomia kuivattuja hedelmiä), marjoja ja maitorahkaa/ raejuustoa tai sitten sama setti mutta myslin tilalla on kaurapuuroa jossa useimmiten maapähkinävoita. Nam! ? Kupillinen kahvia kuuluu jokaiseen aamuun! Pirteää viikon alkua! ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Aamiainen on kyllä ihana hetki, siitä päivä saa startin 🙂
   Kuulostaa oikein hyviltä ja maukkailta vaihtoehdoilta!
   Energistä viikkoa sinne 🙂

 4. Susan kirjoitti:

  Meillä kun asuu kaksi puuron- ja aamupalan vihaajaa, niin teen eräänlaista raakapuuroa. Eli maustamattomaan jugurttiin marjoja, hedelmiä, turkkilaista jugua, rypsiöljyä, soijalesitiinirakeita, herajauhetta, pähkinöitä ja siemeniä. Teen aina jättipanoksen jääkaappiin. Hampun- ja chiansiemenet lykkään heti mukaan turpoamaan, imeytyy sitten ravinteetkin elimistöön paremmin 🙂 Tätä mössöä saa alas aamusti, vaikka ei aamupalaihminen olisikaan. Terveellisyydestä tinkimättä!

 5. Outi Karita kirjoitti:

  No mutta hyvä, että on joku hyvä aamupalasetti löytynyt, eihän sen aamupalan ole pakko puuroa ollakaan. Kuulostaa hyvältä sentiltä, vaikkei ihan täysin meikäläiselle sovikaan 😀
  Mukavaa viikkoa Susan teille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.