Hae
Outi Karita

Kofeiiniaddiktio?

Viime viikolla olin aivan varma, että olen koukuttanut itseni kofeiiniin. Nyt kuitenkin emmin…

Mistä näin päättelin?

kofeiiniaddiktio

Olen suurinpiirtein vuoden verran käyttänyt matchajauhetta lähes joka aamu. Laittanut sitruunaveden joukkoon, joskus tehnyt jopa ihan matchateetä. Vaikkakin matcha sisältää enemmän kofeiinia kuin kahvi kuulemma, niin pieni annokseni on kuitenkin ollut. Tee mulla muutoin on yleensä kofeiinitonta, aika usein erilaisia yrttijuomia. Herkkuakahvit, kuten makulattet ja cappuchinot on olleet satunnaisia herkkuhetkiä, kahvia en muutoin juo.

dav

Matcha loppui noin kuukausi sitten, vähän reilukin. Suurinpiirtein yhtäkauan mun riesana on olleet päänsäryt ja ihan ilman väsymystä, ei ihan päivittäiset, mutta melko usein. Välillä päänsärky on yltänyt niin sietämättömäksi, että olen ottanut buranaakin, mutta eipä ole auttanut. Kerran sitten huomasin sattumalta, että vaniljalatte vei pääkivun pois. Tuon kerran jälkeen olen muutamaan otteeseen lääkinnyt pääkipuani juurikin vaniljalattella, josta on tullut kestosuosikki noissa herkkukahveissa. Herkkukahvihetki alkoikin muuttua pääkivun lääkitsijäksi.

dav

Olen ilmeisen kofeiiniherkkä ihminen ja aiemmin kun kofeiiniannokset on olleet niin satunnaisia, ei tällaista ”riippuvuutta” ole ollut havaittavissa. Lääkkeiden suhteen olen aina ollut herkkä, vahvemmat yskänlääkkeet eivät sovi lainkaan, kun aiheuttaa heti kovaa sydämentykytystä, kutinaan määrätty Atarax pistää heti unille… En halua kuitenkaan olla kofeiinista riippuvainen näin, että saan siitä joitakin ”vieroitusoireita”. Nyt olenkin miettinyt, että ostanko kotiin uuden purkin matchaa, jota on kyllä pitänyt ostaa siitä lähtien kun se loppui vai yritänkö vierottaa itseni kofeiinista. Vai olenko sittenkään edes koukussa kofeiiniin?

20150927_120009

Nyt tällä viikolla en ole kuitenkaan kofeiinia nauttinut, eikä ainakaan vielä yhtäkään pääkipupäivää ole tullut. Katsotaan jos ei tällä viikolla tulisikaan ja pyrin nyt sitten olemaan ilman kofeiiniannostakin tämän viikon, ainakin jos ei sitä pääkipua tule 😛

Voinko olla noin pienellä koukuttanut itseni kofeiiniin?
Jos en, mistä pääkipuilut ovat johtuneet ja miksi kofeiini on auttanut?

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.