Hae
Outi Karita

Lähiruokashoppailua

Mä tykkään suosia kotimaista ruokaa ja mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa omasta maakunnasta. Toki tulee ostettua muutakin, mutta tietyt jutut lähiruokana. Tässä postauksessa niistä joitakin 🙂

dav

Monessa kaupungissa on näitä lähiruokarinkejä, niin täällä Porissakin. Täältä löytyy niitä kaksikin ja itse käyn lähiruokaostoksilla säännöllisesti Rehdin kaupan REKO:ssa täällä Porissa. Erilaiset lähiruuan tuottajat saavat tuolla Rekossa myydä tuotteitaan ja yleensä ne ennakkotilataan facebook ryhmän kautta. Jako tapahtuu aina torstaisin, jolloon voi omat tilaamansa tuotteet käydä noutamassa ja tehdä myös joitakin heräteostoksia, jos tuottajilla ylimääräisiä tuotteita löytyy.

Me ostetaan lähes vallan jauhelihat, pihvilihat ja kanamunat tuolta Rekon kautta, joskus kyllä kaupastakin. Tällä viikolla tuli shoppailtua hieman enemmän ja tehtyä uusia hyviä löytöjäkin 🙂 Ylläolevasta kuvasta jo näkyykin mitä tuli osteltua, mutta nyt ne pääsee vielä tarkempaan syyniin ja apua! Tuosta kuvastahan puuttuu kanamunat, joita tuli myös ostettua kaksi kennoa eli 60 kpl, pärjää hetken 😀

Puuroaineksia ja syysvattuja!
Näitä kaurahiutaleita on tullut ennenkin ostettua ja on todella hyviä ja ihania isoja hiutaleita, joista tykkään!!!

sdr

Metsän antimia
Voihan sitä itsekin ruveta sienestämään, mutta ei ollut kyllä kovin pahan hintaisia Rekossakaan, suppiksia ja kanttarelleja. Tänään tehdään sienirisottoa ja kyllähän tuosta pakkaseenkin riittää 😉

dav

Pellon antimia
Mulla oli valmiiksi ajatus tehdä ens viikolla jotain punajuuriruokaa ja niimpä päätin punajuuriakin ostaa nyt Rekon kautta.

dav

Glunteenitonta sekä maidotonta
Päätinpä testata gluteenitoomat kauramaiton tehdyt tattaripiirakat. Mietein ensin, että jos ottais ainoostaan gluteenittomana, mutta päädyin sitten kuitenkin testaamaan myös maidottomana nämä piirakat. Olin skeptinen, värihän on ihan vaalea, johtunee siitä ettei piirakoita ole voissa kastettu, mutta maku… Todella hyviä! Ja päälle vielä Rekosta haettuja tuoreita kanamunia 🙂

sdrdav

Inkivääriä & Hunajaa
Käytän hunajaa teen joukossa ja nyt päätin testata inkiväärillä masutetun hunajan. Maku on voimakas, mutta se ei minua haittaa. Mun makuun tää oli oikein hyvä hunaja teen joukossa käytettäväksi ja aion kyllä testata myös raakasuklaaseen tämän! Hyvä tuote nyt varmasti myös tähän mun orastavaan flunssaan…

dav

Makeaa, makeaa…
Näitä Alajärven vuohenmaitoon tehtyjä fudgeja käyn yleensä paikan päällä shoppailemassa eli en ennakkotilaa ja yleensä joka kerta Rekossa käydessä näitä tarttuu mukaan eli n. kerran kuussa. Nyt mauiksi valikoitui ananasdomino, kahvi ja rommirusina, joista tuo rommirusina ihan mun lemppari!!!

sdr

Suositteko te lähiruokaa?
Käytättekö joitakin samankaltaisia lähiruokarinkejä?

0 kommenttia

  1. gisella kirjoitti:

    Kun olin tarhassa niin siellä ryhmässä oli 2 lasta jotka olivat maidolle & kananmunalle allergisia ja kun muille tarjottiin saarioisten grahampiirakoita nämä kaksi saivat erikoisruokavioon tehdyt maidottomat grahampiirakat ja ne olivat väriltään juurikin yhtä vaaleita kuin nuo sinun maidottomat tattari riisipiirakat ja lasten ennakko luulot pystyi ilmeistä huomaamaan mutta kumpikin söi ihan mukisematta:D sama päti muinakin kertoina. toisilla oli maitokiisseliä näillä oli enemmänkin riisivanukasta. muut joi lehmänmaitoa nämä kaksi kauramaitoa ja lapsia ei näyttänyt yhtään häiritsevän. vitsit kun ne oli suloisia! monilla on usein suuret ennakkoluulot mutta kokeilemalla ne karisevat pois ja oppii tykäämään.

    • Outi Karita kirjoitti:

      Niinhän se on ja niin meillä aikuisillakin. Itse halusin noita piirakoita testata, mutta pieni ennakkoluulo tosissaan oli, minkä osaksi aiheutti kyllä piirakoiden väri, joka ei nyt vaan ole niin houkuttava. Niin ne ennakkoluulot usein karisee kun lähtee testaamaan ja nimenomaan ennakkoluulojen kohdalla kannattaisikin aina testata onko ennakkoluulo oikeassa vai väärässä. Meidänkin päikyssä juuri tällä viikolla eräs lapsi sanoi ettei tykkää vesimeloonista, pyysin kuitenkin maistamaan pienen palan ja hetken kuluttua haki lisää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.