Hae
Outi Karita

Mun työhistoriaa ja tulevaisuutta

#firstsevenjobs

dav

Tälläinenhän on kiertänyt sekä facessa että blogeissa ja  ajattelin nyt myös osallistua tähän hieman jälkijunassa tosin. Olen tehnyt hyvin nuoresta töitä. Olen halunnut tienata aina vähän enemmän rahaa. Kotoa sain ihan mukavan viikkorahan, jonka  eteen oma huone piti siivota ja tietyt kotihommat tehdä. Musta se oli oikein hyvä systeemi. Jossain kohtaa nuorruuttani isä huomasi mun kaipaavan hieman enemmän omaa raha. Olin jo aloittanut ekan työnikin ilmaisjakelulehtien jakajana yläasteiässä. Aloin haluamaan monenlaista ei niin pakollista. Jossain kohtaa teimmekin isän kanssa diilin. Kun halusin jotain ei niin tarpeellista ja välttämätöntä (kaikki oikeasti tarpeelliset isä siis osti), piti mun säästää ensin koko summa itse ja sen jälkeen isä maksoi ostoksesta puolet. Jossain vaiheessa aloin saamaan lapsilisän itselleni ja opettelin itsenäistö rahan käyttöä laajemmin niiden tarpeellisten hankintojenkin suhteen. Ikinä kuitenkaan en ole ollut kovin hyvä säästämään ja sen opettelua ja uusien tapojen sisäistämistä työstetään parhaillaankin 😀 Rahan käytöstä muuten tulossa myös oma postauksensa tässä syksyn aikanaa 😉

Mulla on ollut kunnianhimoa ja halua tienata. Työmoraali on ollut aina hyvä, haluan tehdä työni kunnolla enkä lusmuilla ja mennä mistä aita on matalin. Eihän se työ ole todellakaan aina ollut mitään unelmatyötä, mutta töitä on ollut tehtävä jos halusi vähän ekstraa ja mä halusin. Kaikille ei kelpaa mikä tahansa työ, mutta mä sanoisin että kohti sitä unelmatyötäkin mennessä voi matkan varella tehdä muutakin. Monipuolinen työhistoria ei ole ikinä pahitteeksi, ei oman kokemuksen rakentamisen eikä CV.n kannaltakaan. Vaikkei työ olisi just se unelmatyö, voi sen silti tehdä kunnolla, samaa koskee kaikkia opiskeluaikaisia työharjoitteluja.

dav

Ja nyt niihin seitsemän ensimäiseen työhöni

  • Ilmaisjakelulehtien jakaja
  • Uimakouluavustaja
  • Puhelinhaastattelija
  • Hot dog myyjä
  • Yksityisessä kotipalvelussa siivousta ja hoivatyötä
  • Kehitysvammaisten asuntolasa lähihoitaja
  • Lastenhoitaja ja tämä paikka mulla on edelleen vakkarina, mutta olen siitä ns. virkavapaalla

Nykyään työkseni olen

  • Lastentarhanopettaja
  • Jumppaohjaaja
  • Party Lite konsultti

Tykkään tehdä monipuolisesti erilaisia töitä ja tässä elämäntilanteessa kun aikaa, energiaa ja haluja on, niin näillä mennään nyt. Jotain uuttakin on vakaasti suunnitteilla ja konkreettisia suunnitelmia tehty jo hyvinvointityön haaveiden eteen, joista olen kirjoittanut blogissani ja piakkoin kuulumassa lisää…. Nämä suunnitelmat eivät ole tulossa minkään tilalle, vaan lisäksi 😉

davPST. Kurkkaa myös postaus
Löydä sun potentiaalisi

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.