Gluteeniton tarjoilu
Mulla oli eilen hieman vieraita kylässä ja yksi vieraista noudattaa täysin gluteenitonta ruokavaliota. Päätin tehdä kaikki tarjoilut täysin gluteenittomina ja niin että kaikki voi syödä kaikkea. Ainoa rajoite kun tarjoilussa oli, niin oli gluteeni, niin ja noh, mun eri rajoitteet 😛 Gluteenitonta ruokaa oon kyllä tehnyt paljonkin, mutta en niin hirveästi mitään gluteenittomia leipomuksia ja kahvitarjoiluja. Jostain oli vaan käsitys, että gluteenitonta piirakkaa on esim. vaikea saada niin hyväksi, että ei sellaiset taikinat vaan oo niin hyviä kun perus vähnäjauhotaikinat. Tarjoilut onnistui kuitenkin superhyvin ja vaikka ite sanonkin niin oli tosi herkkuja! Näytti vieraillekin kelpaavan, sillä paljoa ei jäänyt enää iltapalaksi mulle ja Riksalle 😀
Reseptit jaan nyt linkkeinä, sillä en voi ottaa näitä leipomuksia nyt täysin omiin nimiini kun googlailemalla hain hyvät reseptit. Vähän suolaista ja vähän makeaa. Raakasuklaan tein omasta päästäni, mutta sitä reseptiä täytyy hivenen vielä hioa 😉
Tonnikala-fetapiirakka
Tämä ohjee löytyi Mamma rimpuilee blogista ja otsikko lupaili hyvää, sillä ohje löytyi postauksesta ”Erittäin hyvä gluteeniton suolainen piiras”. Jauhoina muuten käytin sekä tummaa että vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta Viljatuotteelta. Ihan hyvänä vinkkinä vain, niin nuo on hyviä jauhoja gluteenittomaan ruuanlaittoon ja leipomiseen! (pst. kuva postauksen lopussa)
Mustikka-valkosuklaajuustokakku
Itseasiassa mä laitoin mustikkaa ja vadelmaa 😛 Ohje löytyy anyway Gluteenitonta leivontaa blogista. Oli muuten vaikea löytää gluteenittomia keksejä City Marketista, ne kun eivät olleet keksihyllyllä. Ihan kiva, että gluteenittomille tuotteille on tehty omaakin hylly, muta voishan nyt keksit loogisesi löytyä keksihyllyltä (?)
Oli tosi hyvä itsenikin kannalta, että yksi vieraista oli gluteeniton. Mä kun aloin vuosi sitten vähentämään gluteenia ja lehmänmaitoa hyvillä vaikutuksilla ihoon ja vastustuskykyyn liittyen. Heh, maidotonta nämä tarjoilut ei totta tosiaan olleet, siihen asti en taipunut ja maidoton leivonta näin äkkiseltään kuulostaa turhan haasteelliselta lähinnä rasvan takia, kookosrasvaa kun en voi käyttää, löytyisiköhän jotain korvaavaa…? Kesällä gluteenia ja maitoa kului kyllä taas enemmän, mutta nyt syksyn alkaessa oon päättänyt taas pyrkiä välttämään ilman mitään totaalikieltäytymistä kuitenkaan. Asia ehkä vaatinee oman blogipostauksensa kuitenkin syineen, kokemuksineen ja ajatuksineen 😉
Saa linkata ja vinkata omat gluteenittomat ruuanlaitto- ja leivontavinkit!
🙂
Nykyään gluteenittomat valmistuotteet ja leivontatuotteet on huippua 🙂
Monesti joku kakkukin on maukkaampi gluteenittomana kuin normi. 🙂
Totta, nuo gljuteenittomat tuotteet on paljon kehittyneet 🙂
Musta esim. pinaattikeitosta saan maukkaampaa kaurakermalla, kauramaidolla sekä gluteenittomalla jauholla, joten kyllä, gluteeniton ei ole (enää, jos on ollutkaan) se huonompi 🙂
Mä leivon vallan gluteenittomana oman rajoitteeni takia. Vegaanista leivontaa harrastan myös jonkun verran siskon ja veljen vuoksi. Vinkkinä rasvaongelmaan sininen keiju-margariini on vegaanista eli maidotonta ?.
Hei kiitos vinkistä Susan!
Pidetään mielessä jos tulee tarve/halu testata täysin maidotontakin 🙂
Itselleni olen sallinut ajoittaiset maitotuotteet ja oikeastaan päivittäisen voin käytön 😀