Hae
Outi Karita

Mieliteko treenaaminen vs. Treenien suunnitelmallisuus

Viime viikon treenikoosteessa kirjoitin paluusta salille ja lupailin seuraavaan treenikoosteeseen mukaan juttua treenien suunnitelmallisuudesta. Nyt lupaus lunastetaan!

dav

Tykkään tällä hetkellä pitää rennon otteen sen suhteen mitä ja miten treenailen, kuinka paljon ja koska. Teen suunnitelmia edelleen, mutta olen opetellut niistä joustamaan. Joskus tavoitteet vaativat sen tiukan linjan treeneissä, ymmärrän sen täysin. Jos ei kuitenkaan ole sellaista tavoitetta, mikä tiukkaa linjaa treeneissä ja niiden suunnitelmallisuudessa vaatisi, niin homman voi ottaa rennommin ja joustavammin.

Mietin edelleen kalenteriini treenipäiviä, mihin kohtaan sopisi aamulenkki, mihin ehkä aerobinen ja mihin lihaskuntotreeni. Crossfit circuit tunnit ovat kesätauon jäljiltä mahdollisia tosrtaisin ja lämpöjooga perjantaisin. Omat jumppaohjaukset nyt ovat tiettyinä päivinä ja ne osaltaan rytmittävät viikon liikuntoja.

Vaikka teenkin suunnitelmia ja joitain kalenterimerkintöjä niin olen niistä valmis joustamaan tarpeen tullen, jos jokin muu vaatii aikani tai haluankin ehkä mielummin jotain muuta. Voin myös vaihtaa suunnittelemani yläkropan salitreenin vaikka mäkitreenin, jos niin tekeekin mieli. Liikun siis sen mukaan mikä hyvältä tuntuu ja mitä mieli oikeasti tekee. Salille minulla ei ole mitään tiettyä treeniohjelmaa, yleensä tykkään miettiä vähän etukäteen mitä liikkeitä tekisin ja millä systeemillä, niin voin jo boostata treeniäni mielikuvaharjoittelulla.

dav

Miten siis teki mieli liikkua tällä viikolla?

MA

Treenitön päivä

TI

Työmatkapyöräilyt sekä pyöräilyt salille, yht. n. 20 km. Salilla pumppitunninohjaus ja siinä ohjatessa koko kropan treeni.

KE

Työmatkat pyörällä, yht. n. 10 km.
Lenkki ja koko kropan lyhyt puistotreeni

TO

Työmatkat pyörällä, yht. n. 10 km
Selkä-olkapäätreeni sekä korsettitunninohjaus

PE

Työmatkat pyörällä, yht. n. 10 km.

LA

Zumbatunnilla jammailua

SU

Kehonhuoltoa, putkirullailua ja venyttelyä

dav

Paljon on siis tullut pyöräiltyä tällä viikolla ja hyvä niin! Tavoite kun olisi mahdollisimman paljon kulkea pyörällä työmatkoja. Salitreenejä ei tällä viikolla tullutkaan kuin yksi, mutta ulkotreenejä taas oli ohjelmassa kuitenkin. Ensi viikolla ajattelinkin startata Kamppailu-urheilukeskuksen crossfit circuit tunnit jälleen kesätauon jälkeen, kesällä siis noita tunteja ei ollut tarjolla. Näin olisi ainakin suunnitelmissa 😉

Meidän salilla, Piukoissa Paikoissa starttaa nyt maanantaina syyslukkari ja siellä mä ohjailen maanantaisin Piukat pakarat jumpan ja keskiviikkoisin pumppitunnin, myös sunnuntain (vaihtelevan ohjaajan) pakaratuntia olen muutamana sunnuntaina ohjailemassa. Lisäksi tulevana lauanataina salillamme on ns. jumppien superlauantai. Lyhyitä puolentunnin settejä erilaisista ryhmäliikuntatunneista, joita salimme tarjoaa. Näitä pääsee testaamaan hintaan 1€ / tunti ja minäkin siellä yhtenä ohjaajana vedän pakarajumppaa 😉

piukkisjumppapäivä

0 kommenttia

  1. Susan kirjoitti:

    OIjoi! Jos ei olis tätä yhtä vapaamatkustajaa mahassa, lähtisin niin Poriin viettämään jumppalauantaita! Tällaiset tapahtumat on aina ihan parhautta ja se ihmisten energia tosi tarttuvaa 🙂

    • Outi Karita kirjoitti:

      Hih, se oiskin ollut kivaa. Tuut sitten joskus kun vapaamatkustaja ei oo enää masussa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.