Hae
Outi Karita

Löydä sun potentiaalisi

Meissä kaikissa on valtava määrä potentiaalia. Se pitää välillä vain kaivaa itsestään esiin. Kaikille ei ole selvää nuoresta asti, missä se oma potentiaali on ja niillekin keille on, saattaa olla vielä pontentiaalia muihinkin asioihin, mistä eivät vielä tiedä.

dav

  • Kokeile ja yritä
  • Luota itseesi
  • Ole rohkea

Kokeile ja yritä erilaisia asioita, töitä ja harrastuksia monipuolisesti. Kokeile uusia juttuja, ikinä et tiedä mistä löydät itsellesi uuden kipinän.
Luota itseesi siinä mitä teet ja siihen intuitioon mikä sinulla on elämäsi suunnasta.
Ole rohkea haasteiden ja mahdollisuuksien edessä. Tartu niihin!
dav
 

Vaikka itse tietäisit potentiaalisi jossain asiassa ja luottaisitkin siihen varmasti, siihen ei aina välttämättä joku muu usko. Paljon on kiinni omasta luottamisestasi ja tiedostamisestasi omaan potentiaaliisi, mutta silti joiltain se jää joko huomaamatta tai sitten jostain muusta syystä hyödyntämättä, ehkei sille aina olee tilaakaan. Oikeassa  ympäristössä potentiaalisi taatusti huomataan ja se pääsee valloilleen!

Itselläni on tällä hetkellä kolme työtä, joista nautin kovasti (lastentarhanopettaja, jumppaohjaaja, party lite konsultti). Kun minulta kysytään unelmatyötäni, voin sanoa tekeväni sellaisia jo. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö voisi niissä jokaisessa edetä ja kehittyä. Koen, että minulla on potentiaalia, joka ei ole vielä täydessä käytössä ja koen, että voin myös kasvattaa omaa potentiaaliani. Nimittäin, kyllä poteentiaaliaankin voi kasvattaa itseään kehittämällä ja uutta oppimalla.

Mä juuri yksi päivä puhuin tästä potentiaalista yhden ystävän kanssa. Koin ystäväni todella motivoivaksi,  hän on osannut ottaa potentiaalinsa  haltuunsa ja hyödyntänyt sitä todella. Monesti se on kuitenkin itsestä kiinni kuinka paljon sitä potentiaaliaan pääsee käyttämään. Mä oon tosiaan löytänyt kolme työtä, jossa pääsen toteuttamaan itseäni ja paljolti on itsestäni kiinni kuinka paljon tulevaisuudessa tulen toteuttamaan näiden töiden saralla itseäni!

dav

Kun mietein tätä tekstiä tämän päivän ajan, mulle tuli mieleen kaksi esimerkkiä

  1. Nuorena tanssein ballettia Liisa Nojosen tanssikoulussa. Kävin pari vuotta itse tanssikoulunomistajan nojosen jazztunneilla ja sitten tuli kokeet EK-ryhmään (erikoiskoulutusryhmään). En mennyt noihin kokeisiin, koska en uskonut potentiaaliini. Liisa kysyi seuraavalla tunnilla miksen tullut, olisin kuulemma varmasti päässyt. Myöhemmin teatteriharrastuksen parissa uskoin enemmän itseeni ja sainkin ikimuistoisia kokemuksia ja rooleja teatterin lavalla.
  2. Nyt lastentarhanopettajan töitä tehdessäni minulle tarjottiin päiväkotimme liikuntavastaavan työtä. Pikkuhomma, mutta tuntuu se hyvältä kun potentiaalin hyödyntäminen tulee ehdotuksena esimiehen ja työkavereiden taholta.

dav

Mun potentiaalini on paljolti ihmisten kanssa työskentelyssä, suunnittelussa ja hyvinvoinnin sekä liikunnan parissa!

Missä sun potentiaalisi on?
Onko se käytössäsi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.