Karviaisista terveellinen ja maukas lisukeherkku
Julkaistaanpa tämä vuoden vanha postaus uudelleen. Eilen juuri sain tuökaveriltani ison satsin karviaisia ja tänään survoin ne banaanin kanssa soseeksi. Nam Nam, mitä herkkua! Snäpissä ohjeen jo jaoinkin kun siellä ohjetta kyseltiin ja ehkä siellä jokunen muukin joka tykkäisi tästä vinkistä 😉
Tänne on iskenyt marjarakkaus kovempanaa kuin koskaan. Haluan kaikkia mahdollisia marjoja säilöä pakkaseen, kesämakuja talveksi, mutta se tarkoittaa, että tarvin niitä paljon, koska syön niitä nytkin kokoajan! Tänään pääsin keräämään työkaverin pihasta karviaisia, kiitos hänelle! Oi, siitä on aikaa kun olen viimeksi karviaisia syönyt. Karviaisista tyypillisesti tehdään hilloa tai mehua, mutta muistin erään ns. lisukeherkun jota olen joskus saanut…
Herkun joka ei tarvi sokeria,
herkun jota voi säilöä,
herkun jota voi käyttää vaikka puuron ja jugurtin kanssa,
herkun jota voi sekoittaa smoothieen ja rahkaan,
herkku joka tarvii vain karviaisia ja banaania.
Banaani-karviaissose
400 g karviaisia
1-2 banaania
Eikä siis muuta kuin soseuttaen tehosekoittimelle karviaiset ja banaanit soseeksi ja valmista on käytettäväksi heti tai pakastettavaksi.
Karviaissose pelkistä karviaisista on aikas tujua, mutta banaani pehmittää makua. Vihreiden karviaisten kanssa laitoin yhden banaanin tuohon 400 grammaan karviaisia, mutta samaan määrään punaisia karviaisia laitoin kaksi banaania. Punaiset oli sen verran tujumpia. Kannattaa laittaa ensin vaikka yksi banaani ja maistella. Itse maulta hain enemmän marjan makua ja banaani vain hieman pehmentämään ja maukeuttamaan. Netissä bongasin myös monenmoisia banaani-marjasoseita monenlaisilla muillakin superfoodeilla terästettynä, kuten inkiväärillä, mutta itse ajattelin että käyttäessäni soseita saan kyllä muitakin juttuja lisättyä vaikkapa siihen smoothieen, rahkaan tai jugurttiin sen hetkisen mielen mukaan.
Oli muuten tsekattava karviaisenkin terveyshyödyt ja karviainen sisältää runsaasti A ja K vitamiineja.
Tänään taidan iltapalalla laittaa raejuusto-jugurttisörsselini sekaan tätä ihanaa sosetta ja huomen aamulle jo suunnittelin keittäväni mannapuuroa ja ikäänkuin hillosilmäksi banaani-karviaissosetta.
Olisi kiva kuulla teidän karviaisten hyödyntämisideoita, joten
Onko karviaiset sinun mieleen?
Miten karviaisia hyödynnät ja käytät?
KYllä on . Meillä omalla pihalla pari puskaa.. jotka olenkin tänäkin vuonna sujuvasti tyhjentänyt tuoreeltaan vatsaani 🙂 Nam.
Puuroon tykkää laittaa aamuisin 🙂 … ei parempaa kuin tuoreen marjat !!!
Tänään haen lisää karviaisia mieheni siskon pihalta 🙂
Kyllä maistuuuuuu……..
Noita karviaisia tuli itsekin tuossa poimiessa napsittua vähän väliä suuhunkin. Tosi hyviä ihan sellaisenaan. Ollaankin aikeissa mennä nyt viikonloppuna marjapuskaostoksille, niin saadaan vielä jonain vuonna marjoja omasta kotipihasta 🙂 Meillähän ei vasta ole pihassa kuin tänä kesänä istutettu nurmikko 😀
Heei. Tämä kuulostaa tuso hyvältä! Menee testiin (ja pakastukseen talven varalle)
Mukavaa viikonloppua!
Noniin, kiva että nappasit idean ja voin luvata, että hyvää on! 🙂
Mukavaa viikonloppua myös sinulle! 🙂
Kiitos vinkistä! Juuri olinkin miettinyt, miten saisin parhaiten neljä karviaispuskaamme hyödynnettyä!
Oleppa hyvä! Kiva jos pystyin olemaan avuksi vinkkeineni 😀