Hae
Outi Karita

Kolme päivää Porilaista hulluutta

PORISPERE
Suomen 16. suosituin festari on kenties jo 15. suosituin 😀

dav

Porilaisilla on omanlaisensa hieman kieroutunut huumorintaju ja kova päättäväisyys. Porispere festari syntyi mm. näistä aineksista. Sonisphere festarithan järjestettiin alunalkaen Porissa ja kun kahden menestyksekkään kesän jälkeen Sonisphere siirtyi Porista pois niin Porilaiset totesivat ”pitäkää tunkkinne” ja niin syntyi Porispere!

Tänä vuonna mulla oli jopa kolmen päivän lippu eli koko festarien ajalle. Somessa mun Porispere päivityksiltä ei ole voinut säästyä, mutta jaetaanpa silti tänne blogiinkin vielä muutamat mietteet ja kuvat!

hdr

Itse en keikoilla tykkää kuvailla koko aikaa. Haluan fiilistella keikkaa muutenkin kuin kameran linssin läpi. Paljon on viimeaikoina arvosteltu sitä miten jotkut ovat vain kännykkä kourassa keikoilla jaYleensä otan ekan biisin aikana kuvat ja mahdolliset snäppivideot, mahdollisesti joku räpsy keikan aikanakin, mutta kamera on kädessä vain pienen hetken. Haluan päästää musiikin kunnolla sisääni, seurata lavaa ja jammailla sekä fiilistellä mukana. Saatan herkistyä ihan vain siitä fiiliksestäkin vaikkei biisi olisi mitenkään ”herkkä”. Eläydyn vaan välillä niin täysillä sinne lavalle, että saatan vain kokea sen fiiliksen niin suurena ryöppynä että liikutun.

dav

PERJANTAI

Perjantaina halusimme nähdä Sannin, Maj Karman ja Twisted Sistersin ja juurikin tässä järjestyksessä nämä esiintyivät. Sannia odotin kovasti ja vaikka keikka oli hyvä niin itse en tykkää ihan niin paljosta yleisön laulattamisesta mitä Sannin keikalla oli. Vähemmän yleisön laulatusta, enemmän Sannia olisi ollut oma toiveeni.

mdedavdav

Maj Karma sitten sytytti oikein kunnolla. Biisit, jotka heiltä on itselleni tuttuja ovat olleet mieluisia ja halusin fiilistellä keikkaa aitiopaikalta, lähes lavan edestä. Emme siis Riksan kanssa kumpikaan ole Maj Karmaa ennen nähneet. Maj Karma veti kyllä niin loistavan keikan, että todettiin kummatkin, että illan voisi päättää tähän. Alkuun ajattelin, että Maj Karma olisi kuulunut päälavalle, mutta luulenpa, että tämä keikka toimi paremmin telttalavalla jollon tunnelma oli paljon intiimimpi. Ylpön lavakarisma on huikeaa!!!

davhdrhdr

Kuten edellä mainitsin, illan olisi voinut päättää Maj Karmaan… Twisted Sistersiä oli kuitenkin jäätävä vielä kuuntelemaan, kun se nyt kerran kotinurkilla oli esiintymässä. Kuitenkaan enää ei lähdetty hakemaan lavan edustalta paikkoja vaan siirryttiin vähän kauemmaksi festarialueella ja fiilisteltiin loppuiltaa/alkuyötä vähän rauhaisammin.

mde

mde

LAUANTAI

hdr

Lauantaina oli suomalaiset esiintyjät jatkoivat suosiossamme. Ensimmäisenä oli päästävä alkuillasta katsomaan ja kuuntelemaan Ismo Alankoa, joka veti sitten heti iltamme alkuun aivan huikean energisen keikan! Veti oikeastaan aika sanattomaksi!

davRiku karkasi Kaija Koon keikan ajaksi omille teilleen kun sain naisseuraa Kaijan keikalle. Kaija sai mut kahdessakin biisissä liikuttumaan kyyneliin, kummatkin vanhaa tuotantoa, Kuka keksi rakkauden ja Pullopostia (vai mikä sen nimi on). Kaija on kyllä aikas kova mimmi!!!

mde

Nuoruusvuosina paljon kuuneltu Klamydiakin veiti keikkansa ja tätäkin seurattiin  lavan lähistöltä. Keikka oli ihan rock, mutta ei nyt mitenkään erityinen festarikokemus. Onhan ne tietyt biisit itselle aina toimivia, mutta biiseihin jotka ei olleet niin tuttuja ei tuntunut niin pääsevän. Klamydiassa sytyttääkin enemmän juuri se, mitä on itse silloin nuoruusvuosina kuunnellut, ”mä vaan tallaan ristikanraittia….”….

dav

Illan pääesiintyjä ei oikein napannut meitä ja Children of Bodomin keikan aikana pörrättiin ymäpäri festarialuetta. Puoliltaöin sitten jammailtiin, tai mä jammailin ja Riksa hengaili teltassa kuunnellen Don Johnson Big Bandiä. Mut tää bändi pisti kyllä jammailemaan!

mde

SUNNUNTAI

dav

Rikulla oli vain kahdeksi päiväksi ostettu ranneke, joten mä hipsein tänään sitten itsekseni fiilistelemään vielä kolmatta päivää kahden artistin verran, joista ensimmäinen itse Anatude! Tätä keikkaa mä odotin. Musta on pienoinen Antti Tuisku fani kasvanut viimeisen vuoden aikana. aina olen antin musiikista tykännyt, mutta nyt olen jotenkin enemmän anttiin päässyt kiinni. Tän päiväisen keikan jälkeen mun fanius vain kasvoi. Antti oli aivan superenerginen ja ne välispiikit olivat tosi hyviä!

dav
davToinen sunnuntain artisti, jota lähdin katsomaan oli Cheek, joka jatkoi täyttä lavatykitystä! Ihan mieletön energia ja Jare pisti mestat palamaan 😉
davmde

KIITOS PORISPERE!

Aivan huikeaa, että meillä on Porissa tällaiset festarit. Kaikki tuntui toimivan hyvin! Tunnelma oli mahtavaa ja sääkin suosi meitä! Porispere takaa hyvänmielen ja huumorin festarit loistavalla ja monipuoliselle musiikkikattauksella!

dav

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.