Hae
Outi Karita

Prahan ravintolasuosikit

Toivottu ja odotettu postaus!

Prahassa ruoka on hyvää ja halpaa. Itse en ehkä ole niinkään perinteisen Tsekkiläisen ruuan perään, muta kyllä sitäkin testata kannattaa. Tähänkin minulla on suositeltavana place to be. Kalliimmatkaan ravintolat eivät ole kalliita, mutta myös turistien rahastaminen osataan. Nähtävyyksien lähistöltä löytyy esim. perus pizzeriaravintoloita, joissa hinta on korkeampi kuin vähän fiinimissä ravintoloissa korttelin toisella puolella. Jollei hintoja ole ulkopuolella nähtävillä, on ravintolan hinta-laatusuhden Prahnamittakaavasa luultavasti pajon. Ruoka on yleisesti ottaen hyvää ja maukasta, kastikkeet osataan täällä tehdä kyllä niin hyviksi,e ttä lautanen tekisi mieli lopuksi nuolla 😀

dav

Parasta olutta ja tsekkiläistä ruokaa U Flekussa

hdr

Tähän eksyttiin kun etsittiin Svejkin kapakkaa. Myöhemmin huomasin tämän ravintolan maininnan myös matkaoppaassani ja turistipakaksi tituleerattuna. Sellainen tämä kenties olikin, mutta tunnelma oli hyvä! Tosin jos halat rauhallisen illallishetken viettää, niin tämä paikka ei ole paras valinta. Ravintolassa on haettu perinteisen Tsekkiläisen kapakkatunelman tuntua. Seiniä myöden menee penkkirivit ja harmonikan soittaja kuljeskele soittaen. Tarjoilija tulee heti suuren oluttarjottimen kanssa myymään oman panimon olutta. Seuraava tarjoilija tulee perinteisten snapsien täyttämän tajottimen kanssa. Kummaltakin tarjoilijalta juomat ostettiin, jolloin tarjoilija merkkasi lappuun pöydälle viivan ta jonkin muun merkin sitä mitä ollaan ostettu. Sekä panimon oma olut että hunajaliköörisnapsi olivat hyviä ja voisin sanoa, että Prahan parhaan oluen join täsä paikassa.

Ruoka oli perinteistä ja itse lähdin kokeilemaan monen lajin annosta. Tsekkiläinen ruoka ei ole suurten makulämysten ylistystä itselleni, tulee mieleen lähinnä kotiruoka. Ei nyt suomalainen kotiruoka, mutta ruoka on enemän kotiruokatyylistä kuin ravintolaillallistyylistä, jos hiffaatte. Ruoka oli hyvää ja sitä todellakin oli tarpeeksi, annokset olivat siis suuria. Itse olisin maustellut ruokaa enemmän, sillä mausteita ei paljoa oltu käytetty.

Kokemisen arvoinen paikka ja etenkin jos halua testata tsekiläisä ruokaa niin suosittelen paikkaa, koska täällä pääsee myös erilaiseen tunnelmaan ja saa hyvää olutta!

davdav

El Pablo, Räsymattoravintolan lämmintä tunnelmointia

dav

El Pablo löydettiin Rikun kanssa sattumalta vuonna 2011 ensimmäisellä Prahan reissullamme. ihastuttiin heti tähän ravintolaan ja nimettiin tämä rasymättoravintolaksi! Vuonna 2014 kun oltiin jälleen Prahassa ei löydetty El Pabloa, tultiin siihen tulokseen, että ravintola on sulkenut ovensa. Viime viikon reissulla kuitenkin selvisi, että tuolloin etseimme El Pabloa väärältä puolen jokea varmoina sen sijainnista. Nyt äidin kanssa sattumalta löydettiin El Pablo ja pakkohan sinne oli päästä syömään! Sisutus osui ja uppos muhun heti! Ruoka on todella maukasta ja edullista!

Bongaat varmasti kuvista mistä nimi Räsymättoravintola 😉

davdavdavdav

Fiinimmin illallistamista Cafe Louvressa

dav

Yksi mun suosikkipaikoista Prahassa nauttia vähän paremmin illallista tai käydä herkuttelemassa kahvilla ja makealla. Joka Prahan reissulla ollaan täällä käyty ja voinkin antaa vahvan suosituksen. Tälläkään kertaa Prahan Louvre ei pettänyt. Ravintolaa kuvataan prahan yhdeksi eleganteimmista ravintoloista eikä suotta. Fiiniydestä huolimatta tunnelma ei ole jäykkä ja tarjoilijoiltakin löytyy hyvää huumoria. Ravintolalla on myös pitkä historia ja se näkyy täällä.

Ruoka on todella maukasta ja hinta-laatusuhdekin yllättää, nimittäin ravintolaa voisi luulla kalliimmaksi. Tällä kertaa äitini kanssa söimme kummatkin jänistä, joimme pullon roseeta + kaksi pulloa vettä sekä minä otin jälkiruuaksi Tiramisua. koko lysti maksoi euroissa n. 40 € ja tosiaan ravintola on tasokas ja löytyy hyvin keskeiseltä paikalta. Jänisannos saattaa näyttää hyvin simppeliltä ja riisikakku ehkä hieman huvittavaltakin puolikkaan kirsikkatomaatin kanssa, mutta niin maukasta, että kastike olisi tehnyt mieli nuolla lauatselta lopuksi, en kuitenkaan nuollut… Tiramisu sai mut jo päästelemään huokauksia,niin hyvää se oli. Ehkä vei jopa ykkössijan, vähintäänkin kakkossijalle ylsi!

davdavdav

Siinä oli mun TOP 3 suositukseni Prahan ravintoloista.

Hyvin erilaisia paikkoja keskenään ja jokainen omalla tavallaan kokemisen arvoinen! U Flekuun täytyy mennä oluen ja tunnelman takia kenties uudestaan, haluan rikunkin kokevan paikan ja maistavan Prahan parasta olutta! El Pablo ja Cafe Louvre pysyvät ehdottomasti listallani ja nyt kun Rikullekin selvisi, että El Pablo löytyy tuolta edelleen niin sillehän nousi matkakuume, ihan tuon ihanan Räsymattoravintolan ansiosta 😉

dav

0 kommenttia

 1. Heli kirjoitti:

  Hei, kiitos ihanista ravintolavinkeistä ja muista Praha-postauksista!
  Täytyy testata nuo kun ollaan ensimmäistä kertaa menossa Prahaan nyt elokuun lopulla. Yksi kysymys, teittekö pöytävarauksen tuohon Louvreen (näyttää melko täydeltä)? Miten yleensä noihin ravintoloihin, tarvitseeko pöytävarausta vai voiko vaan kävellä sisään?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hienoa jos postauksista ollut apua 🙂
   Louvreen emme tehneet pöytävarausta. Ravintola on kyllä iso ja tuurilla oli muutama vapaa pöytä kun mentiin. Illalla siis kannattaa varata pöytä jos haluaa varmasti mahtua tuonne. El Pablo on taas pieni paikka ja tuurilla päästiin sinnekin, sillä siellä oli pöytävarauksia…
   Ihanaa matkaa teille! Praha on upea kaupunki! 🙂

 2. Sirpale kirjoitti:

  Nam, mitä ruokia! Prahassa onkin pitänyt käydä jo pidemmän aikaa! Sinne siis pitänee suunnata 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.