Hae
Outi Karita

Ystävyyden rytmejä Pori Jazzeilla

Pori Jazzeja nuo ”hesanvieraat” tulivat viettämään ja niitä mekin haluttiin viettää. Pori Jazzien musiikin rytmien lisäksi ystävyyden rytmit siivitti meidän yhdessäoloa.

received_10154316048234808Kuva Marissan kamerasta ja kiitos Erikalle

Ihmissuhteissa rytmi on tärkeä. Eilen kirjoittelin parisuhteesta ja rakkaudesta, tänään ystävyydestä. Parisuhteessa ja ystävyyssuhteissa on paljon samankaltaisuutta. Tiettyä samankaltaisuutta tarvitaan toimivissa ihmissuhteissa. Ei tarvi missään nimessä olla täysin samanlainen, pieni erilaisuuskin on rikkaus ja mauste, joiden kautta voi itsekin oppia, kehittyä ja inspiroitua. Onhan jokin asia aina yhdistanyt kaksi toisensa löytänyttä ihmistä. Sut ja mutkin yhdistää jokin, ainakin tää blogi 😉 Yhdistävän tekijän lisäksi kun alkaa löytyä muutakin samankaltaisuutta kahden ihmisen väliltä, alkaa suhde tuohon ihmiseen syventyä, ihastukset syvenee rakkaudeksi, kaveruus ystävyydeksi.

dav

YSTÄVYYDEN RYTMI

Pitkin viikkoa nähtiin Erikan kanssa Suomi Areena touhuilla ja sitten vielä lyötiin lauantaina Pori Jazz areenalla viltit vierekkäin. Siihen meidän vilteille keräntyikin loppujen lopuksi liuta väkeä, yhden jos toisenkin tuttuja ja yllättäviä kohtaamisia.

hdr

Mehän saatiin torstai-iltana jazzvieraiksi Petra, Marissa ja Ville, jotka viipyivät meidän kanssa Poreillen aina sunnuntaihin asti. Sunnuntaina vieläpä oli mun ja Rikun hääpäivä ja illalla mut täytti iso onnellisuuden puuska. Kuinka onnekas olenkaan Rikusta ja kaikista ihanista ystävistä, joita elämään on tupsahdellut hyvinkin erilaisten reittien kautta!

outijazz2

Jokin on yhdistänyt kaverukset keskenään, sitten löytyy se yhteinen aaltopituus ja lisää yhdistäviä asioita kun ajatusmaailmat kohtaavat, ei ehkä kaikessa, mutta tietyissä tärkeimmissä asioissa. Alkaa löytyä ystävyyden rytmi kun kaveruus syventyy ystävyydeksi.

Ystävien kesken on turvallista olla oma itsensä aidoimmillaan. Pystyy luottamaan asioita ilman varmisteluja. Niinkuin Anna kirjoitti blogissaan, ettei tarvi miettiä ja varmistella ettei toinen kerro luottamukselle kerrottuja asioita eteenpäin. Pystyy myös luottamaan siihen, että ystävä on tukena ja turvaverkkona. Ystävän kanssa voi iloita yhdessä elämän iloista ja onnistumisista, saavutuksista yms.

Ystävän kanssa voi keskustella mistä vain, aina ei olla samaa mieltä, mutta ei kaikessa tarvikaan olla. Kuitenkin toisen näkökulma hyväksytään ja ymmärretään. Joskus saattaa tulla kinattua, joskus ehkä loukkannuttuakin. Ystävälle voi kuitenkin sanoa rohkeasti jos tuntuu pahalta ja ystävien kesken asiat saadaan lopulta selvitettyä, koska eihän kumpikaan halua toiselle mitään pahaa. Äkkipikaistuksia saattaa tulla matkan varrella ja joidenkin on myös vaikeampi käsitellä tällaisia asioita. Kun toisen kanssa on turvallista olla, niin tietää ettei se toinen siitä katoa ihan pienestä, mutta liikaa ei pidä laskea senkään varaan. Anteeksi pitää osata pyytää yhtälailla kuin ottaa pahalta tuntuvia asioita puheeksi, vaikka kummatkin ihan pirun vaikealta tuntuvatkin.

outijazz1petrajazzKuvat Petra

marissajazzKuvat Marissa

Ystävyydestä täytyy myös pitää huolta kuten parisuhteestakin. Joskus saattaa kulua pitkiä aikoja näkemättä, mutta kun toista taas näkee voi jatkaa siitä mihin jäätiin. Näin sanotaan usein, mutta onko se ihan niinkään. Tiedän kyllä tuon tunteen, mutta siinä ajassa on saattanut tapahtua paljon, saattaa olla vähän kirittävää. Eikös ystävät halua pitää yhteyttä ja pistää ainakin vähän viestiä joskus. Mulla on ystäviä, joiden kanssa nähdään harvemmin, mutta kyllä sitä kuitenkin haluaa olla jollain tapaa läsnä toisen elämässä. Tässä ”vanhemmiten” aina välillä muistelee vanhoja kavereita ja ystäviäkin, joiden kanssa syystä tai toisesta polut on erkaantuneet. On kuitenkin todella ihanaa, miten polut voivat joskus taas kohdata.

Must on ihana ajatus, että joillakin on ystävyyden vuosipäivä, kuten näillä ihanilla!
Nää kaksi tupsahti mun elämään tai mä niiden. Tiet kohtasivat blogien kautta, hassua. Nyt meillä on perinne ja se perinne on Pori Jazzit! Eihän me toki silti vuotta odoteta, että taas nähdään, kyllä me pikemmin taas tavataan 🙂

received_10153984446958124Kuva Petra

PS. Seal veti todella hyvän keikan Pori Jazzeilla 😀

0 kommenttia

 1. Jaanaba / liikuntapaivakirja.com kirjoitti:

  Aina tulen hyvälle mielelle kun näen teidän ystäväporukan kuvia. =) Ja sun miehelle sopii tosi hyvin hiukset tollain kiinni.
  Mun ystävä asui pitkään Porissa ja olen sitä kautta kerran (vain) käynyt jatseilla, mukavaa oli.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hih, meillä on kyllä hyvä henki yhdessä ja se taitaa kuvistakin välittyä 🙂
   Täytyypi kertoa Rikulle tukkapalaute 🙂
   Jazzit on mukava kesätapahtumia ja saa Porinkin eloon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.