Hae
Outi Karita

Miten mä pysyn positiivisena?

dav

Mä olen muksusta asti ollut aikamoinen ilopilleri, positiivisuus on ollut mun yks kantava voima aina. Onhan se ollut koetuksellakin, kovillakin koetuksilla. Aina ei ole hymyilyttänyt, on myös ahdistanut, itkettänyt päivittäin… Kuitenkin aina se positiivisuus on siellä taustalla olut yhtenä kantavana voimana. Kun elämän pahimmistakin ylämäistä on selvinnyt, on usko positiivisuuden voimaan vahvistunut. Positiivinen elämänasenne helpottaa ylämäkien kulkemista. Vaikka tuntuisi että positiivisuus olisi hukassa, niin kyllä se aiempi positiivinen elämänasenne siellä taistelee sun kanssasi ne ylämäet ja helpotaa niiden kulkemista.

Keskity haluamaasi
( Jenny Belitz-Henriksson – Sisäinen voima)

”Se mitä teet tai ajattelet, vaikuttaa muihin ihmisiin. Kun ajatustesi, tunteidesi ja tekojesi välillä vallitsee sulava tasapaino, elämäsi on aika mahtavaa. Minkäikinä valitsetkaan huomiosi kohteeksi, se kasvaa suuremmaaksi.

Monet ajatuksistasi koskevat asioita, joita et edes halua. Sen huonon kelailun sijaan sinäkin voit keskittyä levittämään ympärillesi hyvää mieltä ja iloisia ajatuksia. Kun alat nähdä muutoksen itsessäsi, alat pian nähdä sitä myös muissa ihmisissä.”

hdr

Positiivisuuden avaimia

 1. Keskity elämän hyviin ja positiivisiin asioihin
 2. Mieti mikä kaikki on hyvin, mistä olla kiitollinen
 3. Käsittele myös negatiiviset tunteet
 4. Käy läpi ne ylämäetkin, joita elämä välillä eteen lykkää
 5. Mieti miten elämän koettelemukset voit kääntää vahvistumiseksi
 6. Älä katkeroidu, anna anteeksi
 7. Selvitä riidat ja erimielisyydet, Pelle Miljoonan sanoin
  ”älä anna auringon laskea riidan ylle, tai päiväsi on harmaa ja sateinen”
 8. Ole armollinen itsellesi ja muillekin
 9. Kun tuntuu pahalta niin kerro se
 10. Kun tuntuu  hyvältä, jaa sekin
 11. Nauti myös arjen pienistä ja suurista iloista
 12. Unelmoi ja toteuta unelmiasi
 13. Naura itsellesi
 14. Hymyile ja naura!
 15. Elä hetkessä!

Siinä mun vinkkejä positiiviseen elämänasenteeseen. Kaikkien ei tarvi olla tällaisia yltiöpositiivareita, mutta positiivisuutta itsessään voi kasvattaa ja voin kyllä sanoa, että positiivisuus tuntuu aikas hyvältä! Itseään voi aina kehittää, miksi tuudittaudua siihen, että mä kun oon vaan tälläinen. Miksei haluaisi kasvaa ihmisenä? Kasvun kautta voi saada elämäänsä uusia juttuja ja se kasvu voi tuntua todella hyvältä.

Positiivisiin asioihin keskittyminen on yksi positiivisen elämänasenteen avain niin sanotusti. Tätä ei kuitenkaan pidä ottaa kirjaimellisesti. Jos niitä ikäviä asioita ja negatiivisia tunteita ei käy läpi, sysää ne sivuun vain ja miettii niitä positiivisia juttuja, niin se loppujen lopuksi syö sitä positiivisuutta. Jos vastaan tulevia ylämäkiä yrittää vain kiertää ja negatiiviset fiilikset sivuuttaa niin ne jäävät kuitenkin taustalle ja johonkin takaraivoon kolkuttelemaan. Jokaisella meillä on myös huonot hetkemme ja päivämme ilman sen kummempiakaan ylämäkiä. Joskus voi yrittää tällöin hymyillä itselleen ja miettiä noita positiivisuden avaimia, muta pitää olla itselleen myös armollinen eikä väkisin yrittää, hyväksyä, että joskus kaikilla on huonoja hetkiä/päiviä.

dav

Positiivisuus kasvattaa omaa positiivisuutta!
Positiivisuus leviää ympärillesi ja lisää positiivisuutta!

Sisäinen  voima kirjasta
(edellisen pätkän jatkoksi)

”Voin vapautua kaikesta arjen kurasta keskittymällä todelliseen itseeni ja rakkauteen. Kukaan ei voi kuitenkaan pakottaa minua olemaan rakastava, vaan se on valinta, jonka teen itse ja jonka haluan tehdä. Kun tiedän, kuka olen, epävarmuuteni poistuu ja lempeys astuu tilalle kaikessa, mitä teen.”

-Jenny Belitz-Henriksson-

Tuleeko mieleen jotain, mitä lisätä listaan?
Herättikö joitakin ajatuksia?

0 kommenttia

 1. Anna/annahuhtilainen.com kirjoitti:

  Niin fiksut Outi ja Jenny! 🙂 Päivän kohokohtia on lukea teidän elämänmakuisia ja aina vähintään positiivisuudensiemenen löytäviä ja oivaltavia tekstejänne <3

  • Outi Karita kirjoitti:

   Ihanaa oot <3
   Jenny on kyllä osanut pukea sanoiksi paljon hyviä ajatuksia ja oivalluksia. Sisäinen voima kuulu kotona ihan mun aamurutiineihin tällä hetkellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *