Hae
Outi Karita

Terassitreeni vol. 2 (trx-/treeninauhat)

Mulla ei ole TRX-nauhoja,
mulla on vain halvat kopiot,
jotka kyllä ajavat asiansa hyvin!

dav

Nyt luvattu terassitreenipostaus vol. 2

Treenaa omana treeninään, lenkin jälkeen tai yhdistäen Terassitreeni vol 1:sen kanssa 😉

Tämäkin treeni soveltuu hyvin esim. lenkin jälkeen tehtäväksi ja mikäli haluat tehdä vain tämän treenin, niin muista kuitenkin lämmitellä hieman kroppaa. Lämmittelyksi sopii hyvin erilaiset hyppelyt, käsien pyörittelyt ja nopeat venyttelyt. Treeni on nopeatempoinen superseteillä tehtävä, eli aina yksi setti ilman taukoja. Kun setti on tehty läpi voi pitää sykkeen ja hengityksen tasauksen mittaisen tauon ja toistaa saman setin uudelleen. Tee jokaista settiä 2-3 kierrosta ennen seuraavaan settiin siirtymistä.

SETTI 1

Soutu x 10-15
Punnerrukset x 10-15

Soutu selälle. Mitä enemmän kulmaa otat lähtöasentoon niin sitä raskaampi liikkeestä tulee. Vedä itsesi kohti kahvoja, kyynärpäät lähtien sivullepäin. Hae puristusta yläselkään, lapojen alueelle. Soudun voi tehdä myös kapealla otteella, soutaen kyynärpäät kylkiin.

Toisena liikkeenä punnerrukset. Taas kulmaa muuttamalla saa liikkeen raskautta säädeltyä. Punnerra kahvojen väliin avaten kyynärpäät sivuille, ylös tullessa purista kahvat yhteen. Punnerruksissa ei tarvi mennä noinkaan alas mitä minä olen kuvissa mennyt, riittää että laskeudut sen verran, että hartait/yläkroppa laskeutuvat samaan linjaan kyynärpäiden kanssa.

terassitreeni01terassitreeni02

SETTI 2

Pistoolikyykky soudulla x 10 / puoli

Pistoolikyykku soudulla. Kahvat on hyvä olla melko ylhällä (kts. ensimmäinen kuva). Lähde kyykkäämään niin, että viet toisen jalan eteen. Ylös tullessa ota yläkroppaa mukaan, mutta keskity tekemään töitä myös jaloilla, äläkä vedä itseäsi pelkällä yläkropalle ylös. Tee ylös tullessasi kapea soutu niin että vedät kyynärpäät kylkiin ja hate puristusta selkään.

terassitreeni05

SETTI 3

Hauiskääntö x 10-15
Dipit x 10-15

Kulmaasäätämällä saat jälleen määriteltyä liikkeiden raskautta.

Hauiskääntö lähtee takakenosta, vedä itsesi käsivoimin pystyyn hakien puristusta nimenomaan hauksiin. Pidä hartioiden levyinen ote ja asento käsissä.

Ojentajapunnerruksissa lähde nojaamaan yläkroppaa eteenpäin ja laskeudu käsien väliin. Pidä käsillä kapea n. hartioiden levyinen ote/asento ja kyynärpäät eteenpäin. Työnnä käsivoimin itsesi takaisin ylös ja keksity ojentajiin.

terassitreeni04terassitreeni03

SETTI 4

Vatsarutistus x 15-20
Mountain climber juosten max.

Laske treeninauhat melko alas ja pujota jalat lenkkeihin. Ota lankutusasento, joka kämmenet tai kyynärpäät maahan. Pakkarat jaa keskivartalo piukkana! Rutista polvet kohti vatsaa ja ojenna takaisin. Kumpaankin suuntaan hallitusti ja rauhallisesti rutistaen vatsalla.

Mountain climberin voi tehdä myös rauhalliseen tahtiin, mutta pieni spurttikin toimii hyvin eli mountain climber juosten. Tuo vuorotahtiin polvia kohti vatsaa/rintaa niin monta kertaa kuin jaksat!

terassitreeni06

dav

Muista venytellä lopuksi!

HYVIÄ TREENEJÄ!

Terassitreeni ykkösen ja kakkosen voi myös yhdistää, itse treenailin nämä toissapäivänä putkeen, ensin ykkösen ja perään tämän kakkosen! Terassitreeni vol. 1:ssä treenailtiin kahvakuulan kanssa tai minä oikeastaan tuollaisen kahvakuulaamuistuttavan jättiläisen kanssa 😀

Terassitreeni vol 1

dav

PST.
Tsekkaa myös Puistotreeni

Screenshot_2016-07-02-18-11-01

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.