Hae
Outi Karita

Terassitreeni vol. 1 (kahvakuula)

Ulkotreenipostaukset jatkuu kahdella terassitreenipostauksella tällä viikolla. Vedin tiistaina lenkin perään terassitreenin, mutta ajattelin sen tänne teille jakaa kahtena osana. Treenit voi nimittäin tehdä erillisinä tai yhdistäen. Treeni onnistuu missä vain, ei pelkästään terassilla ja toki myös sisätiloissa, mutta onhan kesällä nyt kiva treenailla ulkona!

dav

Multa ei itseasiassa löydy kahvakuulia, vain tuollaisia jättiläiskokoisia kahvakuulaa muistuttavia painoja, joilla voi tehdä paljon samoja juttuja kuin kahvakuulalla, mutta koko rajoittaa hieman. Tämän treenin voi siis tehdä ihan perus kahvakuulalla tai sitten jos joku omistaa tuollaisen jättiläisen niin silläkin (omistaakohan kukaan?). Itselläni lämmittelynä toimi hyvin sauvakävelylenkki ja lenkin perään tämä onkin oivallinen treeni. Menee ilman lenkkiäkin, mutta kannattaa vähän lämmitellä vaikkapa ihan pyörittelemällä käsiä ja tekemällä peruskyykkyjä ilman painoja tms. Ensimmäinen setti on myös vielä vähän lämmittelyä vaikkei 3 kerran jälkeen enää lämmittelyltä tuntunutkaan 😀

dav

Treeni tehdään ns. supersetteinä ja laitankin tähän liikkeet seteittäin. Tee jokainen setti ilman taukoja, setin jälkeen pidä pieni tauko ja toista setti tasattuasi hengitystä ja sykettä. Setit voi toistaa 2-3 kertaa.

Setti 1
Hypyt korokkeelle x 10
Askelkyykyt x 5-10 / puoli

Hypyt korokkeelle. Meillä nyt saattuu olemaan just hyvällä korkeudella terassi näitä hyppyjä varten. Jos koroketta ei löydy voi vaikka tehdä kyykkyhyppyjä 😉 Hyppyjen perään heti askelkyykkyjä liikkuen. Itse tein askellukset terassin päästäpäähän ja takaisin, tuli n. 6 kyykkäystä / puoli. Muista askelkyykyissä reipas askel (ei kuitenkaan liian pitkäkään), polvi hipoen maata ja kunnon ponnistus ylös. Kyykätessä pidä yläkroppa pystyssä.

terassitreenihdr

Setti 2
Etuheilautus x 15
Sumokyykky x 15
Pystysoutu x 15

Muista joka liikkeessä tukeva asento ja keskivartalo piukkana! Etuheilautuksissa voi olla jo hieman leveämpi asento, heilautus vaakatasoon. Sumokyykyssä huomioi leveä asento, polvet lähtevät samaan suuntaan varpaiden kanssa, hieman etuviistoon ja yläkroppa pysyy pystyssä. Ylös tullessa purista sisäreidet ja pakarat yhteen. Pystysoudussa voikin ottaa ennemminkin lantion levyistä haaraa, älä lukitse polviasi yliojennukseen. Soutu ylös kyynärpäät edellä.

terassitreeni1terassitreeni2terassitreeni3

Setti 3
Lantionnostot x 20
Vatsarutistus ristiin x 15-20 / puoli

Lantionnostoissa ojenna lantio suoraksi ylhäällä ja pidä pakarat kokoajan piukkana! Alastullessa älä laske täysin maahan, vain hipaisten maata. Hallittu liike kumpaankin suuntaan pitöen pakarat kokoajan piukkana! Vatsarutistukset ristiin, lähde viemään kyynärpäätä ja vastakkaista polvea kohti toisiaan. Tee toistot vuorotahtiin. Keskity pitämään keskivartalo piukkana ja tekemään työ vatsalihaksilla.

terassitreeni4terassitreeni5

Treeni-iloja!

Pst. tsekkaa myös ”Puistotreeni”

Huomenna tulossa terassipostaus vol. 2, jossa treenataankin treeninauhojen kanssa, joten stay tuned!

dav

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.