Hae
Outi Karita

Grillivartaita

Grilliruoka on kyllä kesän ihan ykkösruokia. Grillissä tehty ruoka on vaan ihan omanlaistansa ja kuuluu kesään! Eikä sen tarvi olla mitään älytöntä mättöä, hyvin usein se meillä ainakin on ihan terveellistä ja ravitsevaa. Juhannuspäivänä tuli testailtua erilaisia grillivartaita ja niistä sekä uusista perunoista tehdystä perunasalaatista kehkeytyinkin maukas dinner!

Päädyin tekemään kolmia erilaisia vartaita.

davLohivartaisiin tuli lohipalojen lisäksi kesäkurpitsaa sekä kirsikkatomaatteja. Mausteiksi rouhein suolaa sekä garlic pepperiä.

davKanavartaisiin paloiteltiin kanan rintafilettä ja tuoretta ananasta.Kanat marinoitiin Poppamiehen Kansas City BBQ kastikkeella.

dav

Kolmansiin vartaisiin tuli jättikatkaravun pyrstöjä sekä valkosipulin kynsiä. Valkosipulin kynsiä ensin vähän kuullotettiin ja pehmennettiin öljyssä. Mausteeksi rouhittiin chili explosionia.

dav

Katkarapuvartaat ei tarvinneet grillissä kuin lämmittämisen, joten ne grillailtiin viimeisenä. Grilliruoka on kyllä aina hyvää! Meillä grilliherkut syntyy hiiligrillissä ja ihan omanlainen maku siinä syntyykin.

hdr

Nämä vartaat ja uusista perunoista tehty perunasalaatti loivat hyvän dinnerin. Tuo perunasalaatti on todella hyvä lisuke grilliruualle ja sitähän voi tuunata ihan oman maun mukaan. Mun perunasalaatin ohje löytyy viime postauksesta, ”Kesäisen kevyt perunasalaatti”

Mitä sä laittaisit vartaisiin?

dav

Pst. Alkavalla viikolla tulossa hieman enemmänkin näitä ruokapostauksia, mutta kyllä jotain muutakin aina väliin 😉

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.