Hae
Outi Karita

Juhannussuunnitelmat

Juhannushan starttaa ihan näillä näppäimillä ja vasta viikonloppuna tajusinkin, että nuorempanahan se juhannus tosiaan aloitettiin jo torstaina. Nyt ei ollut käväissyt mielessäkään tällainen mahdollisuus. Kun kaveri jutteli puhelimessa, että ehkä voisivat tulla meille torstaina tai perjantaina,niin kiirehdin hieman ihmeissäni toppuuttelemaan, että älkää nyt torstaina vielä tulko, oon töissä viiteen ja aattelin järkkäillä vielä torstaina ja perjantai aamupäivästä kotiakin. Puhelun jälkeen aloinkin miettimään, että niinhän se juhannus joskus tupattiin aloittamaan jo torstaina ja sitä vietettiin sitten sinne sunnuntaille asti, ei enää kiitos 😀 No tässä ollaan vielä kesäflunssatoipilaanakin ja toivotaan, että flunssa olisi kokonaan taltutettuna sitten aattona!

dav

Juhannus mökillä olisi aivan ihana ajatus, tätä olen monena vuotena pohtinut ja ehkä se vielä joskus toteutuu… Meillä olisi tosiaan tarkoitus aloittaa se juhannuksen ”juhliminen” ihan aattona ja mielellään iltapäivästä niin ehdin kaikkea kotihommaa tehdä ensin. Tässä kotosalla olisi ajatus olla ja vieraita ollaan ehkä perjantaina saamassa, lauantaina varmasti. Perjantai olisi tarkoitus olla ns. ”aikuisten juhannus”, lauantai puolestaan ”lasten juhannus” 😀 juhannusaattona siis ehkä ja toivon mukaan saadaan vieraita, muuten taidetaan viettää aattoa kaksin (?), lauantaina ystävämme Marissa lähtee Raisiosta lapsikatraansa kanssa meille ja tulevat ihan yökylään. Kutsuin sitten toisenkin ystisperheen meille juhannuspäivän iltaa viettämään 🙂

dav

Tarkoitus on grillailla, herkutella ja viettää rentoa juhannusta! Peltomaan tilalta Rekon kautta tilailtiin ”jussikassi” eli kassillinen lihaa, jota ei välttis kaikkea tule kyllä syötyä juhannuksena 😛 Yleensä ostetaan pihvit marinoimattomana, mutta nyt päätettiin testata marinoituja, ainakin marinaadit kuulostivat vähän erilaisilta. Toivottavasti on hyvää, Peltomaan lihat on ainakin aina olleet hyvää luomulihaa! Lauantaille olisi mm. erilaisia grillivarras suunnitelmia ja nämä vartaat pääsevät kyllä onnistuessaan tänne blogiinkin esille, niitä grillailupostauksia kun oltiin toivottukin ja nyt on ideoitu vähän uudenlaisia vartaita ainakin itselle 😉

dav

Raparperia ja mansikoita kuuluu myös Juhannukseen. Mahdollisesti jopa kahden piirakan verran, nimittäin ehkä ja luultavasti leivon perjantaina yhden raparperipiirakan Kinuskikissan ohjeella, mutta se kun ei varmasti riitä lauantain vieraille enää niin lauantaina teen aivan varmasti Raparperi-Britaa Valion ohjeella, joka on sitten ihan älyttömän hyvää, tiedän koska olen ennenkin tehnyt. Alla linkit vielä noihin kahteen raparperiherkkureseptiin.

Kinuskikissan Vanilja-raparperipiiras
Valion Raparperi-Brita

20150606_200642

Mitäs teidän juhannussuunnitelmiin kuuluu?

Pst. mun juhannusta pääsee reaaliaikaisemmin ainakin jonkin verran seurailemaan instan ja snäpin kautta, kummassakin nimimerkillä outikarita 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.