Hae
Outi Karita

Mun somesäännöt

Mä oon aika kova somettelija, mutta ihan kaikkea mäkään en somessa jaa vaikka aktiivinen siellä-täällä olenkin 😀 Jokaisella tulis mun mielestä olla omat ”somesäännöt” ja jokaisen kannattaisi miettiä mitä jakaa somessa ja missä kulkee omat rajat huomioiden muutkin ihmiset! Vaikka itse olisi kova somettelija ei kaikki ystävät, työkaverit, perheenjäsenet tai puoliso halua olla yhtä paljon esillä ja jokaisen yksityisyyttä tulisi kunniottaa! Oma somettelenukin on vuosien aikana muokkaantunut ja aina olen pyrkinyt myös pitämään tietyn vastuullisuuden. Facebookissa mulla oli pitkään K18 linja eli en hyväksynyt alaikäisiä kavereikseni. Noh, fb on jäänyt jo vähemmälle mitä alkuun ja insta sekä snäppi mulla onkin julkisina profiileina, jotka kyllä kuvastavat mun tämän hetkistä elämää kaikkineen. Roolimalliudesta ja ajatuksista siitä somessa saisikin sitten oman postauksensa, ehkä joskus…

Kuvat taattua snapchatlaatua 😉

Snapchat-6048760268022147592

 1. En halua jakaa itsestäni liian paljastavia kuvia ja haluan pitää ns. siistin linjan muutenkin siitä mitä jaan. Mietin myös sitä roolimalliutta, siellä muutamia sukulaistyttöjäkin kun seurailee 😉
  EDIT. tarkennuksena liian paljastavilla tarkoitan tiettyä omaa soveliaisuuden linjaa, jota on vaikea avata ja joka jokaisella on omanlaisensa. Itselleni kuitenkin oma linjani on selkeä ja saattaa sallia bikinikuvankin kun taas saattaa hylätä farkut & toppikuvan, riippuen kuvan tyylistä 😉
 2. Pyrin olemaan enemmän läsnä hetkessä kuin somessa, on sitten kyse itsekseen lenkkeilystä tai ystävien seurassa olosta. Somettelulle myös sallin aikansa ja paikkansa.
 3. En puhu ikävästi toisista ihmisistä.
 4. En kerro puolison kanssa käydyistä kinoista/riidoista tai puhu toiseen kohdistuvista ärsytyksistäni (jos sellaisia on 😛 ). En ikinä haluaisi lukea julkisesti miten oma mieheni kertoisi miten ärsyttävä olen ollut jossain asiassa mistä ollaan vaikkapa kinattu tms.
 5. En jaa kuvia ihmisistä, jotka eivät halua kuviaan esille ja kysyn kaverilta onko kuvan laittaminen ok, jos en ole varma.
  Snapchat-1563386542564809842
 6. Kunnioitan läsnäolollani toisten seuraa ja aikaa. Saatan somettaa seurassakin, mutta se ei saa häiritä yhdessäoloa. Somettelun määrä ja laatu on täysin riippuvainen tilanteesta, tähän ei ole niin selkeää rajaa ja kyllä mullekin saa joskus huomauttaa varmasti 😛 En pidä siitä itse, että toinen elää somessa kun ollaan esim. kahden kesken kahvilla, yksittäisen kuvan otto tai snäpin laitto ei välttämättä häiritse, mutta taaskin riippuen tilanteesta. Kuvia tykkään itse ottaa muutoinkin muistoiksi hetkistä, tykkäsin jo ennen somea -90 luvulla 😀
 7. En puhu ikävästi työstäni ja olen muutenkin todella tarkka mitä työstäni ylipäänsä somessa jaan.
 8. En puhu eri töissäni vastaan tulevista asiakkaista somessa tai jos puhun niin vain positiivista.
 9. Enemmän positiivista – vähemmän negatiivista! Niin omissa jaoissa, kuin kommentoimisessa ja siinä mitä yleisesti ottaen seurailenkin… Somettelu ei saa myöskään aiheuttaa stressiä ja pakkoa, pidetään se rentona ja kivana (vaikka välillä ärsyttääkin ja pärräytyttääkin snäpin toimimattomuus 😛 )
 10. Olen rehellinen somessa!

Sorrun toisinaan kotona liiaksi sometteluun, myönnän. Tässä meillä onkin Rikun kanssa petrattavaa kummallakin, olemalla enemmän läsnä arkisissa yhteisissä hetkissä… 😉

Millaisia somesääntöjä sulla on?

Snapchat-1388406662166933284

Pst. Tähän postaukseen ajatus tuli ystäväni Marissan snäpeistä, että kiitos tekstimotivaatiosta, jatketaan huomenna keskustelua 😉

0 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Tämä ei ole mitenkään pahalla kommentoitu, mutta pisti vain silmään. Samassa kohdassa, missä sanot ettet halua laittaa paljastavia kuvia itsestäsi, näkyy kisakuvasi. Kuvassa olet pienen pienissä bikineissä. Onko tämä mielestäsi ristiriitaista? Vaikka olet siinä mielestäsi urheilusuorituksessa, niin olet silti pukeutunut todella niukasti. Haluat myös pitää tätä kuvaa esillä, vaikka et ole tietääkseni kisannut muutamaan vuoteen. Sinulle tilanne on ollut kisasuoritus, mutta moni lukijasi ei nää kuvaa sinun silmilläsi. Varsinkin nuoret, joista puhutkin tekstissä, näkevät joka kerta blogiisi tullessaan tuon kuvan. Antaako kuva ajatuksen siitä, että tuollainen vartalo on tavoiteltava asia? Pidätkö itse kuvaa siinä, koska haluat vielä näyttää tuolta? En siis kritisoi nyt kuvaasi, vaan mielestäni on ongelmaista samalla sanoa ettei tahdo jakaa itsestään paljastavia kuvia ja samalla pitää esillä vanhaa kuvaa itsestään, jossa on todella niukasti pukeutuneena.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei!
   Saatan joskus olla hieman ristiriitainen ja toki saa kyseenalaistaa ajatukseni liiasta paljastavuudestakin, mutta mielestäni kisakuva ei sitä ole. Tuota kohtaa olisin voinut hieman tarkentaakin ja teinkin siihen nyt pienen lisäyksen. Mainitsin jo aiemmin tuossa kohdassa ns ”siististä linjasta” jolla tarkoitan ehkä tiettyä soveliasuutta ja tyrkkyjen kuvien rajaamista pois. Jokaisella on tietysti henkilökohtainen mielipide siitä missä kulkee soveliaisuuden tai tyrkyn raja. Kun vaatetus liittyy selkeästi esim. kisatilanteeseen tai rannalla oloon nin se saattaa läpäistä kriteerini siitä mitä itse jakaisin vaikka kuvissa olisi niukissa vaatteissa. Toiset kuvat taas ei läpäise soveliasuuden kriteereitäni vaikka päällä olisi toppi ja farkut. Kuvan tyyli ratkaisee paljon. En osaa tätä paremmin avata. Itse rajasin juuri maanantian postauksestani päälläseisontakuviani, koska niissä tissit pompsahtivat omaan silmääni liiaksi esille vaikka päällä oli ihan treenipaita ja vaikka kuvassa ollut kyse mistään ”tyrkkyposesta”….
   Kisakuva on minulle hyvä muisto ja olen sen halunnut blogini sivupalkissa toistaiseksi säilyttää. Tuo kunto ja jopa tiukempi ja lihaksikkaampi on tavoiteltavaa jos kisaa body fitnesissä 😉
   Omia somekanaviani ajattelen kokonaisuutena ja itselleni se ratkaisee eikä yksittäinen kuva tai teksti, vaikkakin joku saattaa vain sen kerran käydä.

 2. Maare kirjoitti:

  Itse täällä nuorena lukijana haluan kommentoida myös! Tässä nykyajan viidakossa, missä kaikkien pitäisi mahtua samaan muottiin ja näyttää ihan samalta, on ihan mahtavaa että edelleen on blogeja kuten tämä Sinun blogisi, josta ne belfiet on oikeasti rajattu pois! Kisakuva on mielestäni niin eri kategoriaan laitettava, kuin ne ”tissipaita” päällä otetut herukuvat, joilla on tarkoitus saada vain tykkäyksiä ja huomiota. Ikinä en ole sinun blogistasi missään nimessä saanut paineita olla tietynlainen, vaan ainoastaan tsemppiä terveelliseen elämäntapaan! Ja kisasuoritus, treenaaminen ja kurinalainen dieetti on mielestäni niin ihailtavia asioita, että jos sen joskus saa käytyä läpi niin kyllähän siitä kuvia saa pitää esillä aivan ehdottomasti! 🙂 Suosittelen myös kaikille tuota kokonaisuuden katsomista.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Voi kiitos Maare jälleen ihanasta komentista!!! ♥
   Siellä oltiin samalla aaltopituudella ja hoksattiin mitä tarkoitan. Ihana myös kuulla, että se mitä haluan blogillani välittää niin myös välittyy ja että olet saanut tsemppiä 🙂
   Ihanaa viikonloppua! 🙂

 3. Susan kirjoitti:

  Monella ois kyllä opin paikka sun positiivisuudesta! ☺ Varsinkin se, ettei jaa negatiivisuutta somessa ja on silti rehellinen on harvinainen taito, josta minunkin pitäisi ottaa oppia. Nyt varsinkin kun oon kuukauden verran voinut huonosti, on vaikea olla positiivinen ja varsinkin työkaverit joutuu siitä kärsimään. Silloin pitäisi olla kirjoittamatta someen mitään jos on liikaa negatiivista sanottavaa. Tai itse en osaa pahoinvoivana kirjoittaa positiivisia asioita, se tuntuisi esittämiseltä.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Ikävä kuulla tuollaisesta huonovointisuudesta, toivottavasti helpotus löytyy!
   Negatiivisillekin tunteile ja asioille täytyy toki antaa tilansa ja käsitellä ne, muttei jäädä niihin vellomaan. Keskittyminen positiivisiin asioihin auttaa käymään läpi ne negatiivisetkin. Silloin kun negatiiviset tunteet ja ajatukset alkavat ottaa valtaa, kannattaa pysähtyä miettimään mitä ne ovat, mistä tulevat ja mitä positiivista elämässä on, ihan liittyen niihin negatiivisiinkin asioihin. Asioissa, monissa negatiivisissakin kun tuppaa olemaan se jokin positiivinenkin asia ja jokin tarkoitus… Tämmöisiä ajatuksia heräsi kommentistasi ihan yleisellä tasolla.
   Kyllä tässä itsekin joutuu välillä tekemään itsensä kanssa töitä ja mulla kirjoittaminen auttaa ja ihan kaikkea en vaan kirjoita julkiseksi…
   Positiivisia ajatuksia viikonloppuusi <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.