Hae
Outi Karita

Sanoiko joku pinnallista?

Paljon kuulee varsinkin julkkisten ja bloggaajien leimaamista pinnallisiksi. Julkisuus, bloggaus ja somettelu antavat oikeuden arvostella ja leimata ihmisiä…vai antaako? Antaa tai ei, niin jokaisen persoonasta ja omasta itsetunnosta on kiinni lähteekö kovaan ääneen ja kenties julkisesti arvostelemaan, leimaamaan ja suorastaan haukkumaan toista ja monesti vielä anonyymisti. Tälläista rohjetaan silti tehdä paljon omallakin nimellä esim. facebookin erilaisilla sivuistoilla. Ja minkä takia? Silareiden? Fitnesin? Muodikkuuden? Bloggaamisen? Kyllä läyhääjät syitä löytävät… Sitä voisi joskus pysähtyä miettimään niitä omiakin ajatuksia ja sitä miksi ajattelee niin negatiivisesti. Tarviiko kaikkia mielipiteitään tuoda julki? Eikö riittäisi että läyhäisi vaikka oman puolison tai ystävän kanssa, vaikkakaan sekään tuskin tuo yhtään kenellekään hyvää fiilistä, vai tuoko? Muistan kun joskus kaveripiireissä joskus nuorina kyseltiin, onks kellään mitään juoruja? Ihmettelisin tänä päivänä kovastikin tuollaista kysymystä ja olen sitä mieltä, että sellaisen läyhäämisen tarve kertoo jollain tasolla huonosta itsetunnosta tai siitä ettei kaikki ole omassa elämässä hyvin. Jonkin verran sitä on varmasti useimmilla nuorena ollut, osa kasvuprosessia kenties, toisilla se kasvuprosessi vaan saattaa kestää ”vähän” kauemman 😛

dav

Fitnesspäiväkirjat aiheutti vuosi sitten kovaakin polemiikkia kun ensimmäinen kausi tuli. Arvostelijat nousivat ääneet. Polemiikkia on ollut nyt toisenkin kauden aikana, mutta ehkä vähemmän (?), koska korviini ja verkkokalvoilleni ei ole niin paljon tälläista kantautunut. Fit you too blogin Katri kirjoitti pari päivää sitten osuvan kirjoituksen polemiikista fitnesspäiväkirjojen ympärillä ja muutoinkin tästä läyhäämisasiasta, ”Itsevarmuus ärsyttää”.

Itsehän sarjaa seuraan, joka jakson, joka torstai! Seurasin ensimmäisenkin kauden. Ainoa mitä en ole katsonut on Kalastajan vaimo bloggaajan jaksot. Syy tähän on ollut paljoltikin aika, mutta olen ajatellut, että josko ne tässä kesällä viimeistään loman alettua katsastaisin. Niistä jaksoista on monet tykänneet. Musta on kiva, että ekasta kaudesta vähän vaihdettiinkin naisia, mutta osa kuitenkin säilyi. Eevi oli jo viime kaudella ihan mun suosikki ja edelleen tykkään. Eevin päiväkirja pyörii ehkä eniten fitnesin ympärillä ja ihan luonnollista kun on kisakausi ollut päällä sarjan kuvaamisen aikana. Eevi ja Dan on musta vaan tosi ihana ja iloinen pari! Janni Hussi taas hurmaa luonnollisuudellaan ja iloisuudellaan ja antaa tervettä kuvaa sporttisuudesta. Nanna Karalahti sytyttää enemmän kuin ekalla kaudella ja mitä hän on itsekin nyt puhunut, että on henkisesti kasvanut ja kasvaa kokoajan, ehkä siis johtuen tästä. Tuo kasvu huokuu ruudun toisellekin puolelle, Jere taas ei vieläkään vaikuta olevan mitenkään innoissaan kamerasta, heh. Oona tuokin sitten aivan erilaista sporttisuutta ohjelmaan omalla lajillaan ja onkin todella kiva, että sarjassa on eri lajien edustajia. Oonan kehonhallinta on upeaa ja motivoivaa ja hän on niin jalat maassa rempseästi.

Mun mielestä jo sarjan nimi kertoo sarjasta paljon. Fitnesspäiväkirjat. Kyllähän siinä oletettavasti keskitytään siihen urheilulliseen ja terveelliseen elämäntapaan, fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Fyysiseen sekä henkiseen hyvinvointiin liittyy paljon pinnallisiakin asioita. Elämään kuuluu pinnallisia asioita, joista nautitaan eikä se tarkoita, ettei elämässä silloin olisi mitään syvyyttä.

Pienenä lisäyksenä, jos pidätte fitnesspäiväkirjojen naisia pinnallisina, niin katsokaapa tämän viikkoinen jakso (torstailta 9.6.)

Katrinkin tekstiin jätin kommenttiani ja pätkänä siitä: ”aikamonen elämään kuuluu sitä ”pintaakin” ja kampaamo- sekä kauneushoitolahetket on ihania, uskoisin suurimman osan mielestä, mutta eihän sitä julki saa tuoda, kun sitten on vain pinnallinen ja eihän ole mahdollista että ihmisessä silloin olisi muuta… ”. Minustakin löytyy paljon pinnallista ja voi kauhistus, tykkään tehdä outfit postauksia joskus ja hehkuttaa ostoksiani tai uusia hiuksiani! Tykkään hehkuttaa yleisesti ottaen elämää, kaikkea siinä! Ripaukset positiivisuutta tähän maailmaan tekevät hyvää! 😉

Anteeksi arvostelijoille, mutta ärsyttää tuo toisten elämän arvostelu, mur!

redhair

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.