Hae
Outi Karita

Kesäkurpitsasta pastaa ja wokkia

Oon tykästynyt ja hurahtanut kesäkurpitsaan ruuan laitossa. Kesäkurpitsaa oon itseasiassa jo kauan käyttänyt ruuan laitossa, usein paistanut tai laittanut uunivuokaan kesäkurpitsakiekkoja. Uutena on tullutkin käyttöön nyt juustohöylä! Juustohöylällä höyläillen siivuja ja toimii pastan korvikkeena sekä myös wokissa todella hyvin! Nyt ajattelinkin jakaa teille pari hyvää reseptiä!

KESÄKURPITSA-JAUHELIHAPASTA
(neljälle)

dav

2 kesäkurpitsa, n. 600-800 g
500 g jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
iso kourallinen tuoretta pinaattia
1 prk tomaattimurskaa
0,5 dl paseerattua tomattia
suolaa
chili explosion maustetta (santa maria)
garlic pepper maustetta (santa maria)
oliiviöljyä

Höylää juustohöylällä valmiiksi kesäkurpitsa. Höylää niin kauan kunnen siemenosuus tulee näkyviin. Paloittelu kesäkurpitsan keskus pieniksi kuutioiksi.

Pilko sipuli, valkosipuli sekä pinnaatti. Paista ja mausta jauheliha suolalla sekä chili explosionilla, loppu paiston ajaksi heitä pannulle myös sipulit sekä kesäkurpitsan kuutioitu keskus hetkeksi paistumaan. Lopuksi vielä sekoita pinaatti sekaan.

Kaada kattilaan tomaattimurska ja lisää paseerattu tomaatti. Kieheuta ja lisää joukkoon jauheliha ja sipulit. Anna keittyä hiljalleen samalla kun valmistat kesäkurpitsapastan.

Paista tilkassa öljyä kesäkurpitsaviipaleita kunnes pehmenevät ja mausta ne garlic pepperillä.

NAUTI!

KATKARAPU-KESÄKURPITSAWOK FETALLA
kahdelle

dav

1 kesäkurpitsa n. 300-400 g
4 valkosipulin kynttä
1 pss (180g) katkarapuja
200 g pakastevihanneksia
(itse käytän puutarhurin sekoitusta)
1/2 pkt (75 g) lampaan-/vuohenmaitofetaa
garlic pepper maustetta (santa maria)
lime pepper maustetta (santa maria)
Oliiviöljyä

Laita mikroon sulatusteholla vihannekset sekä katkaravut sulamaan.

Höylää juustohöylällä kesäkurpitsa. Höylää niin kauan kunnen siemenosuus tulee näkyviin. Paloittelu kesäkurpitsan keskus pieniksi kuutioiksi. Pilko valkosipuli. Paista tilkassa öljyä valkosipulit sekä kesäkurpitsaviipaleita kunnes pehmenevät ja mausta ne garlic pepperillä. Siirrä hetkeksi lautasellekulhoon.

Valuta pakasteista neste pois ja paista ne sekä kesäkurpitsan kuutioitu keskus tilkassa öljyä hetki miedolla lämmöllä, kunnes vihannekset ovat sopivasti (omaan makuun) pehmentyneet. Tällä välin voit pilkkoa fetan kuutioiksi.

Siirrä kesäkurpitsa-valkosipuli paistos pannulle, mausta limepepperillä. Lopuksi lisää feta joukkoon ja kääntele sekaisin. Fetaa ei tarvitse enää paistaa!

NAM!

MAISTUISKO SULLEKIN?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *