Hae
Outi Karita

Testissä Bodyweight -tunti

Mitäs sitä sitten voisi tehdä ilman välineitä….? Kyykkyjä, punnerruksia, vatsalihaksia, selänojennukssia, lantionnostoja…. Vai jotain ihan muuta? Miltä kuulostaisi eläinliikkeet, kuten mittarimato, karhukävely, jänisloikat, rapukävely tai pikkupossu?

dav

Treenattua saa tehokkaasti kroppaa ilman välineitäkin, niin että lihakset tekee töitä. Treeneihin saa myös monilla kehonpainoliikkeillä monipuolisuutta sekä haastavuutta. Meidän salilla Piukoissa Paikoissa on alkanut muutamakin uusi tunti tässä viime aikoina ja yksi niistä on Bodyweight, joka on kehonpainotreenniä. Mä kävin tänään ekaa kertaaa kyseisellä tunnilla.

Tunilla lämmiteltiin hyvin kroppa ja lämmittelyssä otettiin huomioon myös liikkuvuus ja nivelet, etenkin ranteet ja hyvä niin. Mulla tuo vasen ranne kun on pirun heikkoa ja ottaa välillä itseensä. Tunnilla tehtiin myös ranteita vahvistavia liikkeeitä, sillä monissa tunnin liikkeissä ranteet saivat paljon kuormitusta. Kehonhallinta ja keskivartalon tuki olivat hyvin oleelliset asiat läpi tunnin.

dav

Lämmittelyn jälkeen tehtiin tosiaan erilaisia eläinliikkeitä ja liikuttiin salia päästä päähän. Hauskaa ja haastavaa. Näissä liikkeissä ei pystynyt myöskään kauheasti lusmuilemaan, kun perässä tuli seuraava 😉 Pikkupossu oli kyllä paras, ehkä nimensäkin ansiosta. Siinä piti mennä nelinkontin päkijöille ja kipittää salia päästä päähän niin että polvet pysyivät irti lattiasta.

dav

Eläinlikkeiden jälkeen tuli taitoliikkeitä, jotka todella vaativat keskittymista ja oman kehon hahmotamista ja koordinaatiota. Paljon tehtiin liikkeitä, joissa nimenomaan polvet piti pitää irti maasta ja esim. siitä nostaa vastakkainen käsi ja jaalka ylös. Helpommin sanottu kuin tehty. Ohjaajan malli kyllä motivoitsi, hän kun sai liikkeet näyttämään helpoilta 😀 Lopuksi sitten vedettiin sykettä ylös ja rutisteltiiin melkoisen tehokkaasti vatsaakin!

dav

Mulla kun oli jo jalat ottanut osumaa keskiviikon porras-/ jalkatreenistä sekä keskivartaloa oli väsytetty eilisessä korsettitunnin ohjauksessa, niin oli kyllä kroppa extrakovilla. Viimeisissä kyykkyhypyissä ei hypyt enää vaan nousseet 😛 ainakin on tällä viikolla treenit olleet tehokaita! 🙂

dav

Huomenaamulla olis tarkoitus käydä aamusella Ruosniemen laskettelumäen vieressä vetäsemässä lenkkipolku läpi, joka kuulemma on nousuinensa melko raskas lenkkipolku. Vaikka tällä seudulla on jo monen monta vuotta tullut asuttua, on tuo lenkkipolku vielä lenkkeilemättä. Jalat on  kyllä saaneet tällä viikolla kivasti treeniä, mutta vielä huomenna mennään. Tuli nimittäin tuo miekkonen haastettua lähtemään mun kanssa aamureippailulle 😉 Muutoin viikonloppu tulee vietettyä rennosti! Hektinen arki kaipaa hieman vastapainoa viikonlopuissa 😉

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

Pst. Bodyweight perjantaisin klo 17-18
Porin Piukat Paikat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *