Hae
Outi Karita

Tuorepinaattikeitto (maidoton/gluteeniton)

Pinaattikeittoa meillä tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskus intoudutaan tekemään tuorepinaatista pakastepinaatin sijasta ja ai että, kun on paljon parempaa. Itse olen huomannut maun olevan myös parempi kun keiton tekee kerman ja maidon sijasta kauramaitoon ja kaurakermaan. Näistä kauravalmisteista tulee makua keittoon ja se maku sopii hyvin pinaattikeittoon! Keiton teen myös gluteenittomana. Gluteenin ja maidon suhteen en ole ehdoton, mutta keitosta jätän nuo pois kun se niin hyvin toimii ilmankin. Keiton kanssa on sitten kyllä saatava karjalanpiirakkaa munavoilla ja sitten ei ollakaan enää maidotonta ja gluteenitonta 😛

dav

Ainekset

N. 100 g tuoretta pinaattia
5 dl kaurakermaa
5 dl kauramaitoa
N. 4 rkl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Suolaa
Valkopippuria

dav

dav
Huuhtele ja silppua pinaatin lehdet. Keitä n. 5 min pinaatinlehtiä suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele siivilän avulla vesi pois pinaatinlehdistä. Lämmitä haudekattila. Sekoita jauhot ensin kaurakermaan ja lisää perään kauramaito. Keitä haudekattilassa n. 10 min ja mausta valkopippurilla. Nauti karjalanpiirakan ja munavoin / kanamunan kanssa!
dav

Keiton voi tehdä myös nokkosestakin, jolloin se on vielä ravinnerikkaampaa 🙂

0 kommenttia

 1. Susan kirjoitti:

  Hyvännäköinen soppa! Voisikohan pinaatin keittää suoraan kauraliemeen, niin saisi kaikki vitamiinit pidettyä keitossa? Tekisi mieli kokeilla. Mä olen kova höyrytteleen kasviksia, että saa kaikki maholliset vitamiinit pidettyä mukana ja koitan välttää ryöppäystä jos vaan mahdollista. Ja hyviä uutisia gluteenittomille: kaupasta saa nykyään gluteenittomia karjalanpiirakoita 🙂 Ja vielä vegaaniveljeltä opittu sinisen keijun vegaanisuus: jos munavoin tekee siniseen keijumargariiniin, se on maidotonta.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Ja oli myös hyvänmakuista 😉
   Voi ne varmasti siihenkin suoraan keittää 🙂
   Mä en oo ton gluteenin enkä maidon kanssa ehdoton ja oon mennyt noilla mun pinaattikeiton suosikkikavereille + tykkään niin voista 😀

   • Susan kirjoitti:

    Juu näin mä olenkin käsittänyt että sulla ei ole yhtään niin justiinsa tarkkaa noitten kanssa 😉 Aattelinkin ehkä enemmän vinkata niille, jotka koittaa oikeesti vältellä viljaa tai maitoa tai joilla on oikeasti joku ongelma niiden kanssa. Toi gluteeniton karjalanpiirakka on meinaan aika uusi juttu markkinoilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.