Hae
Outi Karita

Lihattoman päivän ruokapäiväkirja

Täällä syötiin tiistaina lihattomasti ja myös lähes maidottomasti. Kasvisruokia teen aina välillä, mutta en tiedä onko tullut kokonaan lihatonta päivää vietettyä, sillä usein kuitenkin saattaa päivän toisella aterialla (lounas/päivällinen) olla jotain lihaa tai iltapalalla esim. leikkelettä. Muutos100 valmennus kuitenkin haastoi kasvisruokapäivään, jossa kananmunat oli sallittuja. Tässä lihatonhaasteessa ajatus oli haastaa löytämään uusia puolia ruokavalioon. Ei ole kenellekään pahaksi kokeilla, eikä ole lainkaan pahaksi löytää uusia maukkaita ruokia. Omia kasvisruokasuosikkeja on erilaiset kasvissose- ja linssikeitot, tosin usein kasvissosekeitoissa mulla on jotain juustoa…. Voita tuli kyllä käytettyä ja heraa.

Miltä mun päivä ruokien osalta nyt sitten näytti?

dav

AAMUPALA
6:00

Melkein joka aamu tulee syötyä kaurapuuroa, jossa kaurahiutaleita sekä -leseitä, vähän voita ja päällä marjoja ja chiasiemeniä.

dav

VÄLIPALA
9:00

Smoothie bowl, melkein frozen. Välipalassa oli jäistä banaania, jäisiä mustikoita, kauramaitoa, mansikka-valkosuklaaheraa. Oli kerennyt jo vähän sulaamaan, niin ettei ollut enää niin frozen.

dav

LOUNAS
11:30

Tuorepinaattikeitto, joka tehty kauramaitoon sekä kaurakermaan. Karjalanpiirakkaa ja munavoita sekä piirakan päällä että keiton seassa.

dav

VÄLIPALA
14:00

Banskua, kanamunanvalkuaista ja kirsikkatomaatteja. Ei mikään gourmeeannos ja hyvin epätyypillinen välipala meitillä 😛

dav

PÄIVÄLLINEN
17:30

Espanjalainen munakas perunalla ja kasviksilla Muutos100:n reseptikirjasta, mä sanoisin pyttipannuksi 😀

dav

TREENIN JÄLKEEN
20:30

Oikeastaan treenin ja jumppaohjauksen jälkeen palkkari + banaani.

dav

ILTAPALA
21:30

Suklainen banaani-prodelettu, jossa siis banskua, valkuaisia, yks koko muna ja suklaaheraa + chiasiemeniä. Päällä marjoja ja banaanibonnea.

dav

Melko munapainoitteinen päivä 😀

Laskeskelin tuossa että 11 munaa meni tässä päivässä, että eipä ihme, etten ihan joka munasta käytä keltuaista 😉 Harvoinpa näin munarikkaista päiviä tuleekaan, mutta mikäs siinä, valkuainen on hyvä proteiinin lähde. Nyt vaan kun tuo päivällinen oli munakas. Illalla mietein, että pitäskö tehdä jotain muuta iltapalaksi, mutta kun teki mieli banskulettua. Oikeastaan mun iltapalat on yleensä banskulettu tai riisikakut joko munalla tai kalkkunalla, joten….

Mun aterioita parhaiten näkee snäpistä, jossa olen niemllä outikarita. Myös instassa jonkin verran kuvia ja kummastakin löytyy tältä päivältä ainakin aivan herkku päivällinen sekä iltapala, joista kumpikaan ei ollut tällä kertaa lihaton 😛

Lihattomana päivänä grillattiin vain omaa lihaa 😀

outikarita

0 kommenttia

 1. Noorat kirjoitti:

  Hyvän näköinen ruokapäivä! Olisiko mahdollista saada pinaattikeiton ohjetta? 🙂 kiitos aurinkoisesta ja maanläheisestä blogista!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos sulle ihanasta palautteesta. 🙂
   Rustailenpa tässä parin päivän sisään reseptin, otin nimittäin kuviakin kokkailun vaiheista siltä varalta jos postauksen tekisin 🙂

 2. Amanda kirjoitti:

  Moikka!
  Kokeilepas joskus munatonta munavoita 😀 On hyvää! (on myös protskua (-;)
  http://vegaanihaaste.fi/reseptit/vegaaninen_munavoi/
  Kasvisruoasta puheen ollen, ootko kuullut uudesta proteiinipommista ”nyhtökaura”? Mitä mieltä?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos vinkistä! 🙂 Tosin en ole uskaltanut kikherneitä kokeilla, kun joskus huomasin niiden allergisoivan kun söin falafelejä.
   Nyhtökaurasta olen kuullut, mutta en ole sen koommin perehtynyt tai kokeillut tuotetta. Hyvät ainesosathan siinä on ainakin, kaura ja pavut. Voisi joskus ostaa testattavaksi kyllä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.