Hae
Outi Karita

Liikunnanrytmi kesällä

”en vain osannut ehkä luopua ja päästää irti jostain, saadakseni jotain muuta lisää…

Mä olen aina tykännyt liikkua! Mulla kuitenkin oli tuossa talvella hieman hukassa ja hakusessa liikunnan rytmi, mistä olenkin kirjoitellut. Tarvitsin myös vähän persiille potkimista, sillä alkoi tuntua, että jämähdän helposti nyt passiivisemmaksi kuin haluaisinkaan kun en oikein saa kiinni rytmistä. Kun on tottunut treenaamaan 4-5 kertaa viikossa salilla, mutta haluaakin nyt tehdä montaa muutakin liikunnan saralla. En osaa oikein selittää tilannetta, mutta intohimoni oli edelleen treenata ja liikkua, en vain osannut ehkä luopua ja päästää irti jostain, saadakseni jotain muuta lisää… Siinähän se ajatus vihdoin tulikin 😀

dav

Nyt olen saanut liikunnanrytmistä kiinni! Viikkoihini kuuluu 2-3kertaa salitreeni, omat jumppaohjaukset, työmatkapyöräilyt ja vaihtelevasti zumbaa, crossfit circuit tunteja, lämpöjoogaa, mäkitreenejä, rullistelulenkkejä, aamureippailuja… Voisinkin tässä aloittaa ainakin joksikin aikaa täällä bloginkin puolella viikon liikunnat postaukset, oisko se kiva?

Esim.
Viime viikolla:

MA: Crossfiit Circuit 1h
TI: Aamureippailu n. 20 min kävelyä, Työmatkat pyöräillen, yht. n. 40 min., Pumppitunninohjaus itse samalla tehden 1h
KE: Työmatkapyöräilyt n. 40 min yhteensä. Pakarajummpan ohjaus 1 h.
TO: Selkä-olkapäätreeni n. 1 h
PE: Työmatkapyöräilyt n. 40 min, Jalkatreeni n. 30 min
LA: Lepopäivä, mut tein kuiteskin 3 minuuttia treeniä, kun tein Muutos100:n kuntotestit 😛
SU: Rullaluistelua salille ja salilta kotiin, yht. n. 50 min, Salitreeninä rinta-kädet-vatsa n. 1h.

Noniin, mihin jäi kehonhuolto?? Eli ihan senkin takia viikottaiset koosteet olis hyvä tehdä, että se kehonhuoltokin saatais taas rutiiniksi. Joskus mulla oli joka sunnuntai n. 1 h kehonhuoltohetki. En tiedä miksen saa siitä kiinni taas… Niin ja nuo jumppaohjaukset on pienoisia treenejä kyllä itsellekin, sillä teen niissä kokoajan mukana 😉

crossfit circuit

Suunnitelmat kesään!

 • Omat jumpaohjaukset tiistain ja torstaisin. Tiistaisin Pumppituninohjaus ja torstaisin Kireä korsetti- tunti (JEEEEEE!!!) eli vatsaan painottuva tunti.
 • 2-3 x viikossa sali-/koti-/ulkotreeni
 • Kesäkuussa maanantaisin crossfit circuit (heinäkuussa tunteja ei ole)
 • Lauantaisin zumba silloin kun vaan olen täällä Poriis, eli mahdollisuuksien mukaan
 • Hyötyliikuntaa työmatkapyöräilyistä ja kesälomalla ainakin salimatkoista, mutta sään salliessa 😛
 • Rullistelua fiiliksen mukaan, se on mun intohimo!!!
 • Mäkitreenejä filiksen mukaan myös, taisin hurahtaa niihin!
 • Aamureippailuja väh. kerran viikossa, eli heti herättyä lyhyt kävely.
 • Kehonhuolto, joko lämpöjooga tai kotona tehtävä kehonhuoltotunti viikottain!

davzumbajalkatreeni

Sunnitelmissa pitää olla toki jouston vaaraakin ja liikunan pysyä hyvää fiilistä antavana. Hyvää  fiilistä antava liikunta ei suinkaan mulla tarkoita mukavuusalueella pysymistä vaan välillä kovaakin itsensä haastamista! Tänä kesänä haluan päästä vihdoin päästä päähän nuo ”tikkaat” urheilupuistossa, mutta se vaatii muutakin kuin joskus silloin tällöin kokeilemista 😛

IMG_1389Mä haluan kokeilla myös meen salin uusia jumppatunteja ja eihän sitä tiedä hurahdanko niihinkin isommin! Oon ihan innoissani alkamassa itse ohjaamaan keskivartaloon keskittyvää Kireä korsetti -tuntia!!! Ja sitten täytyy kokeilla Bodyweight ja Fitbag -tunnit!!! Meen salin lukkari näyttää tänä kesänä muutoinkin ihan tosi hyvältä!!!

piukkiskesä

Muutos100 valmennusta on vielä n. kuukausi jäljellä ja kuten jo viime postauksessanikin kirjoitin niin valmennus on auttanut mua! Muutos100:n kautta voisi sanoa, että sain liikunnanrytmini kuntoon! Jotain prokkista kuitenkin pitää mulla aina olla, niin vihdoin ja viimein aloitan hetken aikaa odottaneen prokkiksen. Voitin tuossa aiemmin keväällä Millan blogista Unelma itsestä työkirjan ja ns. voimakortit. Niiden parissa alan kesällä myös puurtamaan, tästä sitten tulossa oma postauksensa ja hei, myös Muutos100:n loppukoonti on sitten about kuukauden päästä tulossa!!!

dav

PST.
Tsekkaa myös edellinen postaus
Kesällä kunnossa

0 kommenttia

 1. Tanja kirjoitti:

  Moikka!
  Kiitoksia ihanasta blogista, tätä on aina ilo lukea! 🙂 Mistä porista löytyy urheilupuisto?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei Tanja!
   Voi kiitos ihanasta palautteesta! 🙂
   Tuulikylästä löytyy tuollainen, jossa voi tehdä kehonpainotreeniä eli ei mitään laitteita kuitenkaan vaan monenlaisia telineitä ja vatsalautaa ym.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.