Hae
Outi Karita

Gdanskin ravintola Kubick!

Nyt luvassa ruokahehkutusta! On aivan pakko palata vielä hetkeksi Puolan matkaan ja Gdanskista löytyvään ravintola Kubick:iin.  Tämä ravintola ansaitsi oman postauksensa, niin hyvä ravintolakokemus tämä oli!

dav

Riku johdatti meidät tähän ravintolaan. TripAdvisorissa, josta Riku ravintolan bongasi tämä on tällä hetkellä sijalla 9 Gdanskin ravintoloissa ja itsekin jätin hyvät arvostelut. Kubick sijaitsee hieman sivummalla, mutta melko lähellä kuitenkin Vanhan kaupungin ydintä ja jokirannassa, joten sinäänsä keskeisellä paikalla ja helposti löydettävissä, kun joen vartta vaan lähtee käppäilemään suurimmasta hulinasta pidemmälle.

Ravintola oli lähes täyteen varattu, mutta kyllä meille pöytä löytyi. Vaikka ravintola oli täynnä,niin tunnelma oli silti hyvä ja rauhallinen. Ruokaa ei jouduttu kauaa odottamaan tai ei aika ainakaan tuntunut pitkältä. Tarjoilijat olivat kohteliaita ja humoristisia. Tähän on vaikea kertoa esimerkkiä heidän tyylistään, niin että se aidosti välittyisi, joten en edes yritä. Pitää itse kokea 😉

Ruoka oli todella maukasta ja pian päästäänkin itse asiaan eli annoksiin ja kuviin 🙂 Sitä ennen vielä pakko kertoa kuitenkin, että ruokien lisäksi olisi pitänyt kyllä kuvata vessa!!! Enpä ole ennen vessassa käyttöohjeita lukenut ennen pytylle istumista. Pytyn renkaan päällä kiersi kelmu ja nappia painamalla kelmulähti rullaamaan ja tuli uutta puhdasta kelmua tilalle, jonka päälle istua. No mutta vessa-asioista takaisin ruokaan 😀 😀 😀

mde

Alkuruoka
Beef tenderloin steak tartare with Gdansk pickles

Ensimmäistä kertaa elämässäni otin Tartaria ja hyvä että otin, sillä tämä Tartar oli ainakin ihan uskomattoman hyvää ja esillepano oli huikea! Harmi, ettei kuvia ole kuin itse annoksesta. Annos nimittäin tuotiin jättiläisviinilasin tms. alla ja lasin pohja, joka oli siis ylöspäin oli liekeissä. Kun tuli sammui, niin tarjoilija otti lasin annoksen päältä pois pyöräyttäen hienot savukiehkurat vielä ilmaan. tämän jälkeen tultiin jättiläispippurimyllyn kanssa kysymään haluanko pippuria ja sitten siitä rouhittiin annokseni päälle. Olin vaikuttunut 😉

Annoksen hinta oli 32 zl eli n. 8 €

mde

Pääruoka
Traditional duck with red cabbage and cranberry sauce

Ankkaa ja lisää ankkaa. Annos oli todella kookas, mutta myös niin maukas, että upposi kyllä kokonaan! Annokseen kuului myös paistiperunat, jotka jäivät nyt kuvista pois, kun ankasta haltioituneena kuvasin vain pääraaka-ainesta. Ankka oli mehevää ja karpalokastike sopi todella hyvin ankalle. Mietein, tässä etten ole tainnut ankkaakaan ennen syödä, en ole ihan varma…

Annoksen hinta 54 zl eli n. 13,5€

mde

Jälkiruoka
Chocolate pie with raspberry and mint sauce

Suklaakakkua vadelmasorbetilla, minttu ei niinkään jäänyt mieleeni. Suklaakakku oli jokatapauksessa todella maukasta ja juuri sopivan suklaista. Sorbetti tasapainotti kakkua hyvin! Kakun kylkeen otin myös Cappuchinon, joka myös maittoi hyvin!

Suklaakakun hinta 21 zl eli n. 5 €

mdemde

Tämä oli kenties kallein ravintola, jossa kävimme. Kertonee Gdanskin ravintoloiden hintatasosta hyvin. Ihan ytimessä samantasoinen ravintola olisi luultavasti hieman kalliimpi ja ihan lähellä ydintä tämäkin kuitenkin oli.

mde

Käytättekö te TripAdvisoria tms. hakiessanne hyviä ja kiinnostavia ravintoloita eri kaupungeista?
Ja hei, onko teillä Gdanskista heittää hyviä ravintolasuosituskia?
Jättäkää muitakin suosituksia ihmeessa kommenttiboxiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *