Raparperikaurapuuro
Naps!
Kuinka ihanaa onkaan aamulla läydä napsasemassa oman pihan raparperipensaasta lehti. Viime viikolla saimme Rikun vanhempien pihasta osan heidän pensaasta omaan pihaamme laitettavaksi ja heti raparperin lehtivarret käyttöön! Raparperi on ehdoton loppukevään/alkukesän herkku, jota voi hyödyntää monin tavoin, eikä pelkästään herkullisissa raparperipiirakoissa. Raparperia päädyin testaamaan myös kaurapuuroon ja Kerttu viime postauksen kommenttikentässä jo kyselikin ohjetta. Niinpä ajattelin tehdä tästä ihan oman postauksensa 🙂
Raparperikaurapuuron tekeminen on oikeastaan juuri niin simppeliä kuin kysyjäkin kommentissaan arveli. Kahden hengen puuroon laitoin keskikokoisen raparperin lehtivarren, itselle kun tein pelkästään niin valkkasin vähän pienemmän lehden. Paloiteltu raparperi laitetan ensin keitinveteen pehmentymään ja keitellään pari-kolme minuuttia, jonka jälkeen puuron teko jatkuu tuttuun tapaan. Hiutaleet kattilaan, itse laitan myös hieman leseitä, vähän suolaa ja kypsennellään puuro valmiiksi. Lopuksi laitan vielä vähän voita puuron sekaan 😉
Raparperikaurapuuron kaveriksi sopii todella hyvin mansikat. Toistaiseksi täällä vielä käytössä pakastemansikat, josko kuukauden päästä jo saisi hyviä kotimaisia tuoreena. Puuron päälle menee tällä hetkellä myös chiasiemeniä vähän vielä hyviä kuituja ja rasvoja tuomaan.
Ja aionhan mä jonkun hyvän raparepripiirakankin jossain kohtaa leipoa. Viime kesänä tuli tehtyä ainakin superhyvää britakakkua raparperista 😉
Mihin kaikkeen teidän tulee käytettyä raparperia?
Eilen juuri katselin oman pihan raparpereja, että kohtaa saa leipoa pirakkaa ! 🙂
puuroon sitä tulee myös laitettua 🙂
Kaikki raparperipiirakat on kyllä niin hyviä! 🙂
Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla tuota puuroa.
Koklaa ihmeessä ja kerro tykkäsitkö 🙂
wokissa toimii sipulin korvikkeena
Tää olikin uus vinkki. Hyvä tietää jos sipuli tarve joskus iskee 🙂
Ah Brita-torttu on niin hyvää! Teimme kerran Fazerin ohjeella Marianne-minttu Brita-tortun!
Kuulostaa hyvältä 🙂