Hae
Outi Karita

Kesäkaupunki Sopot

Sopot, vähän niinkuin Naantali ja aivan selkeä kesäkaupunki!

dav

Sopot on paikka, johon haluan takuulla uudelleen! Gdanskin matkallamme vietimme lähes kokonaisen päivän Sopotissa. Kuitenkin päivä jäi pintaraapaisuksi Sopotista ja haluan ehdottomasti päästä tutustumaan tähän ihastuttavaan rantakaupunkiin lähemmin! Sopotin rytmi oli ihanan rauhallinen ja itsekin halusi vain fiilistellä!

Sopotista tosiaan tuli mieleen Naantali. Naantalia monet pitää suomen kesäkaupunkina ja kyllähän se sitä on. Sopot oli myös ehdottomasti ensitunnelmiltaan lähtien kesäkaupunki! Varmasti upea talvellakin ja nythän oli kevät kun me olimme paikan päällä. Kesällä Sopotissa on luultavasti paljon enemmän väkeä viettämässä kesää. Nyt tilaa oli ympärillä ja ihmisiä sopivasti. Tosin jäi fiilis, että kesällä Sopot herää vielä enemmän eloon.

davdavdavdavdav

Vietimme paljolti aikaa aivan Sopotin ytimessä. Näimme tanssivan talon ja paljon upeaa arkkitehtuuria. Wooden Pier Molo sai meissä aikaan jos jonkinmoista vitsailua, joskus saa kait lapsettaakin. Tuo puinen laituri merellä oli kyllä mahtava, Euroopan pisin (511 m) ja pienellä nimellisellä maksulla päästiin laiturille tepastelemaan. Kuulemma Porin Yyteriinkin on joskus tuollaista suunniteltu, olisikin aika hyvä vetonaula! Täällä kun viettäisi enemmän aikaa olisi ihana tulla kirjan kanssa aamuaikaisella laiturille istuskelemaan…. Heti syntyi mielikuvia <3 Meriristely olisi hieman houkuttanut, kenties ensi kerralla… Hiekkarannat olivat upeat ja pitkät, tosin eivät vedä vertoja Yyterin dyyneille 😛

davdavdavdavdavdavdavdavdavdav

davdav
Söimme ihan Sopotin ytimessä todella maukkaan lounaan Monte Vino nimisessä ravintolassa. Kuuluhaan tällaiseen reissuun kuohuva ja täällä syttyi juuri sellainen fiilis, että nyt on kuohuvan paikka 🙂 Puolasta saa muuten parempaa pehmistä kuin Suomesta! suklaapehmis oli kunnon suklaan makuistakin ja väristäkin nyt heti näkee eron.
dav
dav
dav
dav
dav
dav

Erika ja Sami kun ovat jonkinverran harrastelleet geokätköilyä niin olivat katsoneet, että Sopotistakin löytyisi geokätkö. Kätköä emme löytäneet, mutta aika nopsaan etsintäkin vaihtui minigolffiksi 😀 Tällainen pieni aktiviteetti oli ihan omiaan meidän päiväämme Sopotissa.

Minigolf

dav

Sopot oli ihana!
Vai mitä sanotte?

Tsekatkaa myös edelliset postaukset Puolan matkaamme liittyen
Gdanskin kaduilla
Gdanskin hotelli Qubus ja aamiaisparhautta
Viimeinen ilta

Ja tulossa vielä Gdanskin paras ravintolakokemus 😉

dav

0 kommenttia

 1. Mellu kirjoitti:

  Hei, kiitos jutuistasi liittyen Puolan reissuunne. Kiinnostaisi itsekin lähteä käymään tuolla, millainen hintataso on Sopotissa? Kahden hengen ravintolassa pihvit, olut ja viini? Entäs majoitus?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei Mellu!
   Kiva jos postauksista on ollut hyötyä 🙂
   voin kyllä suositella kumpaakin kaupunkia sekä Gdanskia että Sopottia. Hyvin erilaiset kaupungit ja niin lyhyen matkan päässä toisistaan, että kummassakin kannattaa ainakin käydä. Itse ehkä valitsisin seuraavalla kerralla Sopotin pääasialliseksi kohteeksi ja Gdanskiin tekisin päiväreissun…
   Matkat sai edullisesti ebookersin kautta ja wizzairin lentoja saa lyhyellä varoitusajalla jopa välillä 50 euron hintaan. Tosin me verattiin hyvissä ajoin, niin silloin lennot oli vähän kalliimmat. Hotellin hinnat ei ole pahat, kannattaa tsekkailla juuri vaikka Ebookersin tms. kautta hintoja.
   Ruoka ja juoma on noin puolet Suomen hinnoista keskimäärin. Tuosta keskimääräisestä löytyy toki kalliimpaa heinommissa keskustojen ravintoloissa, mutta edelleen halvempaa kuin Suomessa. Gdanskissa ei tarvinnut kuin mennä inan sivuumpaan vanhan kaupungin ytimestä niin johan hinnat laski, näin varmaan Sopotissakin. Sopotissa söimme vain kerran. Ruoka oli jokapaikassa hyvää 🙂
   Ja ainiin, olut makosi n. 2 € tupilta 😀
   Oliko tästä apua? 🙂

   • Mellu kirjoitti:

    Hei ja kiitos kattavasta vastauksestasi! Matkoilla vertailen yleensä oluiden hintoja (vaikka en itse juo olutta), näin saa aika hyvän kuvan kaupungin ja ruokapaikan hintatasosta 😀 Itsekin ajattelisin, että Sopot voisi olla lomakohteena meille parempi ja Gdanskiin tekisimme päiväreissun. Lensimme viime kesänä Riikaan, mutta majoituimme Jurmalassa (pieni rantakaupunki), joka on n 30 minuutin junamatkan päässä Riikan keskustasta. Voisin kuvitella, että Gdansk-Sopot olisi samantyyppinen kombo.

    • Outi Karita kirjoitti:

     Olut on hyvä hintavertailuun 😀
     Huomasitko uusimman postaukseni Gdanskin yhdestä ravintolasta. Tuo oli vähän keskiarvoa hintavampi ravintola, eikä silti pahan hintainen. Laitoin postaukseen mukaan annosteni hinnat 😉
     Ja tässä vielä suora linkki 🙂
     http://outikarita.fitfashion.fi/2016/05/19/gdanskin-ravintola-kubick/
     Mukavia matkasuunnitelmia teille!
     Itsellä suunnitteilla kesälle Prahan reissu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *