Hae
Outi Karita

Gdanskin kaduilla

Vihdoin näitä matkareportaaseja tulee! On ollut aikas hulinaviikko ja blogin päivitys jäänyt vähemmille. Tänään kuitenkin päästään liikkumaan hieman Gdanskin kaduille 😉

dav

Helatorstainahan suuntasimme Gdanskiin, minä, Riku ja yksi ystispariskunta Erika ja Sami. Reissussa viivyttiin 3 yötä. Yksi päivä vietettiin lähes kokonaan Sopotissa ja siitä tulossa sitten ihan oma postauksensa. Gdansk herätti meissä matkaajissa monenlaisia tunteita.

Torstain tosiaan vietimme Vanhassa kaupungissa, jonka ydin paljastuikin ihastuttavaksi. Aamupäivä vietettiin ihastellen Vanhan kaupungin ydintä ja päivällä käytiin jokiristeilyllä, joka ei oikein sykähdyttänyt. Jokiristeilylle kun otettiin suunta niin nähtiin pääasiassa vain hylättyjä rakennuksia ja teollisuushalleja tms., joitain toiminnassakin olevia, mutta ristelyn maisemat oli anyway melko karut. En siis suosittele jokiristeilyä Gdanskista merellepäin, ehkä toiseen suuntaan ja Sopotista lähtevät risteilyt voisivat olla hienoja, ehkä ensi kerralla testataan 🙂

Illalla käytiin Hard Rock Cafessa syömässä, sillä HRC kuuluu mun ja Rikun matkailuun, jos vain kohteesta se löytyy ja meiti ostaa joka HRC-kaupungista paidan 😀 Ravintola oli ihan täynnä, mutta meille löytyi pöytä VIP tiloista, mikä olikin tosi jees, sillä oli paljon rauhallisempi puoli 😀 Illalla myös saatiin ihastella kaunista viulumusiikkia Vanhan kaupungin porteilla. Vanhan kaupungin ydin oli todella kaunis, mutta jäi hieman sellaiset fiilikset, että tässäkö tämä Gdansk nyt on, varsinkin kun jokiristeily oli pettymys…

davdavGdansk1davdavgdansk2davdavmdedav

Perjantai vietettiin pääasiassa Sopotissa, mutta aamusella käytiin kyllä Riksan kanssa käppäilemässä Gdanskin katuja ja jokiranta oli ihanan rauhaisa aamulla, löydettiin myös vanhan kaupungin reunustoilta kiinnostavia katuja 🙂 Illalla käytiin myös Sopotista palattuamme Vanhan kaupungin ytimessä La Cantinassa syömässä, tiramisu ei vakuuttanut minua 😛 Sopotista tulossa sitten oma postauksensa, joten nyt ei sopotin kuvia 😉

dav
davhdrdavmdedavmdemdemde

Lauantai vietettiin Gdanskissa. Aamulla käytiin taas käppäilemässä ja löydettiin sattumalta paikallinen tori ja kauppahalli. Päivällä käytiin Prison Towerissa ja Meripihkamuseossa. Meripihkamuseo oli hieno, paljon ihasteltavaa! Tuota meripihkaa tuolla Gdanskissa olikin paljon! Prison Tower oli liiankin vaikuttava selleineen. Ahdistuin ja jouduin jättämään sellien tutkailun väliin. Itse sellien näkeminen ei aiheuttanut tuota ahdistusta, mutta tehostamaan kuvitelmia selleihin mentäessä alkoi nauhalta kuulua vankien ääniä ja heidän kiduttamisen ääniä yms. ja ne saivat minut ahdistumaan…

Museon ja sellien jälkeen syötiin halpaa ja hyvää pizzaa! Ihan Meripihkamuseon ja Prison Towerin vieressä, parkkipaikan vierustalta löytyi pizzeria, johon pysähdyttiin kun nälkä oli ja kyllä kannattikin pysähtyä! Käytiin myös shoppailemassa ja ostettiin Rikun kanssa kolmet kengät CCC -kenkäkaupasta ja halvalla! Löydettiin Gdanskista muutakin nähtävää kuin Vanha kaupunki ja päästiin toteamaan, että Gdansk on kaunis kaupunki muualtakin kuin Vanhan kaupungin ytimestä! Illalliselle suunnattiin Trip Advisorin kautta katsottuun Kubick ravintolaan joen rantaan, mutta vähän pidemmälle ytimestä. Ravintola oli jo hieman fiinimpää, voisi sanoa fine diningia ja tästä viimeisen illan ravintolasta täytyy kyllä tehdä oma postauksensa, joten Kubickin ruokakuvat luvassa myöhemmin 😉 Viimeisessä illassa on taikaa ja fiilikset aivan omaa luokkaansa, kun imee ne matkan fiilikset ja kaupungin tunnelman vielä itseensä! Viimeisenä iltana saatiin taas pysähtyä kuuntelemaan taidokasta musiikkia Vanhan kaupungin porteille….

davdavdavdavdavdavamberdavdavdavdavdavmdemdedav

Sunnuntaiaamuna meillä olikin hyvin aikainen lähtö kun lento lähti jo klo 6.10. Lomamatka teki hyvää! Gdanskiin on helppoa ja halpaa matkustaa, sopiva paikka pienelle irtiotolle arjesta. Matkaseurakin oli oikein loistokasta, yhtä rentoja ja höpsöjä kuin mekin 😉 Tää olikin testireissu, että pystytäänkö matkaamaan nelistään ja hyvin pystyttiin, voidaan reissata toistenkin 😀 Uskoisin, että Gdanskiin tulee lähdettyä uudelleenkin ja varsinkin sinne Sopottiin, josta tulossa oma postauksensa huomenna 😉

Tsekkaa myös postaukset:
Gdanskin hotelli Qubus ja aamiaisparhautta, Gdanskissa tuli syötyä yksi parhaista hotelliaamiaisista!
Viimeinen ilta, joka nimensä mukaisesti kertoo matkamme viimeisen illan fiiliksistä 🙂

davTänään Gdansk,
Huomenna Sopot!

0 kommenttia

  1. Susan kirjoitti:

    Ihanan paljon kuvia! Mäkin haluisin enemmän kuvata, kun ollaan kohteissa, mutta sitten oon niin hurmoksissa, että unohdan kameran/puhelimen olemassaolon 🙁 Heinäkuussa ollaan menossa Uppsalaan häihin ja neljän päivän reissulle. Löydettiin vielä hotelli kuntosalilla, joten nyt on meille luksusta tiedossa! Toivottavasti muistaisin ottaa myös muutaman kuvan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.