Hae
Outi Karita

Tyylipisteitä jakamassa

Mitkä olis mahtaneet olla mun tyylipisteet tänään vaikkapa lääkärin tai asianajajan työssä? Tyylipisteen päiväkotiin, täys kymppi! Täys kymppi vaikka ite sanonkin 😉

dav

Aamulla kun avasin lettini ja päätin laittaa tukan saparoille alkoi ajatuksenvirta vaan kulkemaan asian suhteen. Snapchatissa vielä huomiseen aamuun asti onkin mun höpöinöitä aiheesta. Puheesta kun ei meinannut tulla loppua ja snäppiä snäpin perään tuli ladattua niin päätinpä kirjoittaa tänään aiheesta blogipostauksen 😀

Jotenkin oon tullut siihen lopputulemaan, että vihdoin olen sen ikäinen ja sen verran henkisesti kasvanut ja oppinut, että voin pukeutua ja stailata itseni juuri niinkuin haluan! Vaikka olenkin kuullut, ettei aikuiselle naiselle sovi letit, niin en välitä moisesta 😉 Stingin sanoin ”Be yourself, no matter what they say.” Mä en ole ikinä oikein ollut automaattisesti valtavirran mukana kulkija. En ole ikinä ymmärtänyt että pitäisi pukeutua muodin mukaan tai ettei voisi leikata tukkaansa enää viime vuoden muodin mukaan, koska se on ”so last season”. Mä oon jopa uusien muotijuttujen suhteen ehkä vähän hitaasti syttyvä, joskus myös vähän angstaava. En halua jotain muotijuttua, koska jo aivan liian monella on samanlainen. Toisinaan löydän hetken muodista jotain mikä mielyttää, joskus taas valintani on ”so last season” kategoriaa ja joskus jotain ihan muuta 😀

uv

Kun mietin omaa lapsuuttani ja nuoruttaani, niin oma staili alkoi enemmän näkyä siinä ala- ja yläasteen vaihteessa porukalla. Olen tainnut joskus ennekin kirjoittaa, että joskus tunsin olevani liian erilainen ja toisissa piireissä taas liian tavallinen, näistä ajatuksista voisi kyllä kirjoittaa oman postauksenkin. Nuorena toisten mielipiteillä oli vaikutusta, jos joku lyttäsi jonkun valinnan aivan täysin niin saattoi sitä nolostella ja jättää seuraavalla kerralla ikävää huomiota saaneen asusteen kotiin. Tosin mun skottiruutulätsäni oli ja pysyi! Nykyään jos joku heittää jotain ihmekommenttia jostain valinnastani niin olen oppinut jättämään asian sikseen, ihmettelemään toisen ihmetystä ääneen tälle arvostelijalla tai napauttamaan jotain osuvaa takaisin.

springootd

Iän mukaan pukeutumista en oikein ymmärrä. Tässä taannoin eräs ystäväni sanoi että kokee olevansa jo sen ikäinen ettei napapaita ole hänen juttunsa. No ehken hänellä ihan heti napapaitaa näkisikään, ei ehkä niin napapaitatyyliä oleva ihminen. Jäin kuitenkin miettimään, että ikäkö määriittää miten pukeutua? Tiedän ettei hän tarkoittanut asiaa näin, mutta päässäni heräsi pohdintoja. Itse ajattelin, että ensi kesänä mulla olis sellaisia hieman lyhyempiäkin paitoja, joista napa saisi vilahdella tai vaikka näkyä kokonaan ja mä oon vanhempi kun tää mun kaveri 😀 Oma maku ja tyyli toki muokkautuu elämän aikana ja vanhetessa, se on kuitenkin eri asia kuin se, että ikä puhtaasti määrittelisi miten pukeutua.

outfitlauantai4Haluan kuitenkin pukeutua myös tilanteeseen ja paikkaan sopivasti. Kyllä mun on sanottava, että ei munkaan mielestä välttämättä lettikiharasaparot sopisi ihan joka työhön/paikkaan. Enpä silti haluaisikaan joka paikkaan tämän päiväistä kampausta itselleni laittaa. Toisaalta taas päiväkotiin en laittaisi ikinäkään nahkahametta, joka mun kaapista myös löytyy 😉 Sekin kuitenkin kumpuaa musta itsestä, että haluan pukeutua tilanteeseen ja paikkaan sopivasti ja tällöinkin oman tyylinsä voi säilyttää.

lettikiharat

Mikä kuitenkaan on oma tyyli mulle? En ole yhden tai edes kahden tyylin nainen. Olen ollut aina aikamoinen kameleontti stailaukseni suhteen. Pukeudun kulloisenkin fiiliksen ja tilanteen mukaan. Juhliin juhlavasti, Rokkifestareille rokahtavasti, konemuussikkikeikoille / -festareille taas omanlaisesti, töihin rennosti ja fiksusti…. Ilman ihmeempiä menojakin mun staili saattaa todella paljon vaihdella, täysin fiiliksen mukaan. Mun vaatekaappi on täynnä mitä erilaisempia vaatteita ja mulla pukeutuminen starttaa ihan niistä alusvaatteista alkaen. No arkisin ei tule niin paljon mietittyä, mutta etenkin kun laittaudun johonkin menoon on myös alusvaatteiden mätsättävä päälivaatteisiin 😉

ladyinred

Kyllä mä joskus ihmettelen ja saatan kaverillekin ääneen ihmetellä jonkun vaatevalintoja. Viimeksi juuri kun olin ystäväni kanssa katsomassa balettia, niin hämmästelin risoihin farkkuihin, kauhtuneeseen huppariin ja tennareihin pukeutunutta aikuista naista. Se ei vaan jotenkaan sopinut tilanteeseen. Mulle ei tulisi kuitenkaan ikinäkään mieleeni mennä sanomaan ventovieraalle ihmiselle ääneen asiaa tai arvostella julkisesti jotakuta esim. somessa.

PhotoGrid_1459867948546

Mun mielestä siis tilanteeseen ja paikkaan sopivasti omalla tyylillä on paras ratkaisu 🙂 Tietysti jokaisella on oma käsityksensä tilanteeseen sopivuudesta, joten tämähän on hyvin häilyvä määritelmä. Joihinkin tilanteisiin taitaa kyllä olla tietynlaisia normeja, joista tosin jotkut ovat hyvin vanhentuneita. Joillekin normeille tekee ihan hyvää vähän ravistella ja rikkoa niitä. Kuitenkin osa normeista antaa ihan hyvää mallia edelleen, joiden kannalla ehkä itsekin olen, kuten että teatteriin ja sinne ballettiin pukeudutaan tietyllä tavalla, kunnioittaen tilaisuutta.

tarttoooutfit

Niin mikä olisi sitten summa summarum?
Kenties juuri tuo, ”tilanteen mukaan omalla tyylillä”.

Heräsikö teille ajatuksia? Saitteko kiinni edes mun tekstistä?
Onko sulla tietty oma tyyli vai onko muita kameleontteja tyylin suhteen?
Entä valkkaako muuta alusvaatteita myöden vaatteet yhteensopiviksi pukeutuessaan?

Pst.
Aika hauskaa, että Mansikkapilvi blogin kirjoittaja oli kirjoittanut myös aiheeseen sopivan tekstin juuri eilen. Itse bongasin tekstin vasta äsken ja luettuani sen päätin vinkata teillekin. ”Sä oot vanha nainen, ei sun pitäis puhua noin!”

dav

0 kommenttia

 1. maikki kirjoitti:

  Aika samanlaista täälläkin.. Muotia en oo ikinö jaksanut seurata, ja monesti muodissa olevat jutut on ollut omasta mielestä sellaisia että en osais moisia käyttää 😀 joskus jotain ollut mitä tullut itselläkin käyttöön, koska olen tykännyt.
  Teininä halusin olla erilainen, ja vähän kapinoida muotia vastaan, ja pukeuduin vähän erilain 😀
  Nykyäänkään ei minulla ole mitään tiettyä tyyliä, toisena päivänä tai hetkenä tulee pukeudutua naisellisesti, nättiä päällä, toisena päivänä kuljetaan hupparissa ja trikoot päällä.. tykkään niin monista erilaisista vaatteista ja riippuu tosiaan fiiliksestä, päivästä ja tilanteesta.. ja entisenä päiväkotitätinä myös se pukeutuminen on tuttua, kaapista löytyy vielä muutama pari hello kitty sukkia 😉

  • Outi Karita kirjoitti:

   Sieltä löytyy siis toinen kameleontti, tyyli fiiliksen mukaan 🙂
   Hih, mulla on tosi vähän yksivärisiä sukkia 😀

 2. Susan kirjoitti:

  Mä olen aina ollut sellanen poikatyttö. En tiiä, onko sillä merkitystä, että melkein kaikki kaverit on miespuolisia, mutta parhaiten viihdyn farkuissa ja t-paidoissa. Hameessa olo on yleensä epämukava, silloin ei voi tehdä kärrynpyörää tai istua lattialla 😀 Juhlissa hameen korvaa yleensä suorat housut ja kesällä lyhyet shortsit. Ihailen kyllä muilla niitä mekkoja! Urheilun trikoomuodin myötä olen vaihtanut pieruverkkarit naisellisempaan leggings-malliin, että sillä puolella mun sisäinen muija pääsee vähän esillekin 🙂 Friida 6v mulle just sanos, ettei hänkään laita isona korviksia kun Suskillakaan ei ole. Köh, no on mulla yhteensä 5 korvisreikää, mutta korvikset sellaisia mikroskooppisia…. 😀 Alusvaatteet on ihan yks-risti-kaks, siihen pyrin, että sukat ois samaa paria!
  Saparoita pitäsin mielelläni, mutta kun olen niin lapsen kokoinen ja näköinen, niin töissä saa helposti lapsen kohtelun saparoissa. Siitä oli vaan pakko luopua saadakseen arvostusta.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Pöh, saparot päähän vaan 😉
   Friida on <3
   Mähän tykkään hameista juhlissa ja kesäisin, talvella en arjessa niinkään osaa käyttää ja talvella farkut onkin mieluisin vaate 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.