Hae
Outi Karita

Miten Muutos100 on muuttanut ruokavaliotani?

Ravintovalmennusta on monenlaista. Aina pitäisi lähteä liikkeelle siitä, miten on ennen tullut syötyä, mitkä ovat tavat ja tottumukset, mitä suosikkieja, mitä inhokkeja ja mitkä on tavoitteet. Nämä täytyy itse tiedostaa ja nämä tulee valmentajan tiedostaa. Yksilövalmennuksissa valmennus on yksilöllistä tai pitäisi olla, kaikilla ei vissiin ole… Ryhmävalmennukset eivät kovin usein huomioi yksilöä niin tarkasti kuin yksilövalmennukset. Muutos100:n valmentajille, MT Personal Trainingin Monnalle ja Tuukalle siis hatunnosto siitä, että tekevät ryhmävalmennusta yksilöllisesti!

dav

Muutos100 valmennuksessa olen saanut minulle räätälöidyn ruokavalion. Siinä oli hienosti otettu huomioon ruokailutottumukseni ja erityisyyteni. Ensimmäiseksi neljäksi viikoksi sain ruokavalion, jossa oli useampi koostamisvaihtoehto päivän eri aterioille, raaka-aineet lueteltuna. Monipuolisuutta löytyi. Ruoka-aineista sitten tuli sovelleltua monenlaisia hyviä ja täyttäviä ruokia.

dav

Nyt viidennellä viikolla saimme käyttöön Reseptikirjan, jossa on paljon erilaisia reseptejä ravintoarvoineen ja kahta reseptiä onkin tullut jo testattua tällä viikolla. Reseptit sisältävät tuttuja perusarkiruokia ja myös uusia ruokaideoita, jotka eivät ehkä ole niin perinteikästä arkiruokaa. Reseptejä selatessa löytyi paljon uusia ihania kokeilemisen arvoisia reseptejä.

dav

Ensimmäisellä neljällä viikolla ei kaloreita tarvinnut kummemmin miettiä. Noudattaessa ruokavaliota kalorit pysyivät tietyn haarukan sisällä. Pilkun tarkkaa siis homma ei ole ollut missään vaiheessa, niin että söisin joka päivä tismalleen tietyn määrän kaloreita. Ei sellaista tarvita, kun ei millään kisadietillä olla, vaikka vähän kiristelläänkin 😉

Nyt kun reseptikirja on käytössä niin kaloriheittelyjä eri ruuissa onkin kun katselee tuota reseptikirjaa. Nyt sitten täytyykin tsekkailla miten kokoaa päivän kalorit, että ensinnäkin saa riittävästi ja toisekseen, ettei kuitenkaan syö yli kulutuksen. Kuitenkin kun se kiristely on tavoitteena niin kalorit saavat olla vähän miinuksenkin puolella. Tietyssä haarukassa kun pysyvät.

dav

Kalorien kyttäämisen ei kuitenkaan kuuluisi olla jokapäiväistä ja jatkuvaa, mutta hetken niitä seurailemalla pääsee aika hyvin jyvälle miten koostaa sen päivän ravinnon suhteen peilaten omiin tavoitteisiin. Hetken päästä niitä ei tarvi kummemmin miettiä, kunnes sen taas unohtaa 😛

Itselleni on ainakin käynyt niin, että olen syönyt liiaksi yli kulutukseni, vaikka olen ajatellut fiksusti syöväni, mutta sitten kun sitä kokonaisuutta katsoo, niin pienillä valinnoilla saa karsittua yllättävän paljon. Aina siis kyse ei ole herkuttelusta, ainakaan pelkästään 😛 vaan kyse on myös pienestä viilailusta.

dav

Mitä konkreettisia muutoksia ruokavaliossani

  • Aamupala pienemmäksi
  • Välipalat/välipalat pienemmäksi
  • Välipalasmoothien nesteenä kaurajuoman sijasta vesi
  • Lounas salaatti muuttui lämpimäksi lounaaksi. Salaattikaan ei huono vaihtoehto, mutta nyt mukana myös enemmän hiilaria ja lounas täyttävämpi.
  • Kasviksia lisää ruokavaliossa vaikka on niitä ennenkin syöty
  • Lounas sekä päivällinen isompia ja täyttävämpiä.
  • Juustoja (lampaan/vuohen) vähemmän ruuassa
  • Ylimääräistä herkuttelua harvemmin ja irti sokerikoukusta

IMG_20160415_151946Pst.
Tsekkaa myös
Outin ravintovinkit postaus

Huomenna onkin sitten suunta Hesaan, Kultsalle, Fitness Classicin kisakatsomoon. Hihasta saa tulla vetäsemään ja somesta seurailla
IG: @outikarita
SC: outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.