Hae
Outi Karita

Miten liikunnan ja treenin pariin flunssailun jälkeen?

Maltti on valttia vaikka energiseltä olo tuntuisikin!

hdr

Ite oon ainakin huomannut, että kun jostain tautipahasesta alkaa paranemaan ja olo olemaan ainakin enemmän terve kuin kipeä, saattaa sitä tuntea itsensä hyvinkin energiseksi. Energisyys lisääntyykin pikkuhiljaa tervehtyessä, mutta koska se onkaan normaalitasoissa on ehkä vaikea arvioida. Varsinkin jos on pitkään ollut kipeänä ja huilaillut, niin energian lisääntyminen saattaa tuntua jo normilta vaikkei ne energiatasot olisikaan vielä täydessä. Tämä siis omaa havaintoani ja ajatuksen pallottelua.

Usein ensimmäisiä merkkejä itselläni parempaan päin menosta on, että jaksaa taas tehdä niitä kotihommiakin eikä kokoajan makuuasento kutsu eikä edes enää halua vain makoilla vaan kaipaa jotain puuhaa. Toinen itsessäni huomaavani seikka on raittiin ilman kaipuu, halu päästä ulkoilemaan. Pieni kävely raittiissa ilmassa onkin hyvä askel kohti sairastelun jälkeistä liikuntaa.

dav

Itselläni viimeisimmän flunssan jälkeen ekoilla ulkoiluilla olisi tehnyt mieli ottaa vähän juoksuaskeliakin, olokin tuntui niin energiseltä. Päätin kuitenkin jarrutella itseäni. Seuraavana päivänä tein ihan pientä puistotreeniä ja kolmantena pyöräilin töihin. Kolmas päivä oli kuitenkin raskas päivä noin muuten, ei juuri lepoa missään välissä. Sairastelu otti parin päivän takapakin.

Lepoa siis tarvitsee vielä flunssan jälkeenkin helposti vähän aikaa vähän normia enemmän. Suosin myös kevyttä liikuntaa. Itselläni omat jumppaohjaukset toimii myös hyvänä testinä kunnon suhteen ennenkuin menen omia treenejäni tekemään, kun jumppaohjaajan flow iskee takaisin niin tietää, että enää ei tarvi jarrutella ja sen flown kyllä tuntee. Ensimmäiset omat treenit otan aina sairastelun jälkeen kevyesti, se kuinka kauan riippuu ihan siitä kuinka rankka sairastelu on takana.

dav

Viime viikolla sain vedettyä täyden treeniviikon ja olo pysyi kokoajan todella hyvänä! Ehkä ensi viikolla uskaltaudun jo noihin mun rankimpiinkin treeneihin crossfit circuit -tunneille. Onkin tärkeää kuunnella sitä omaa kehoaan ja tunnustella olotilaansa, kyllä sitä ehtii sitten taas puhkumaan ja hikoilemaankin 😉

outin fitness

Yksi asia mistä en pidä, kun ihmiset menevät salille liian aikaisin, siellä sitten pärskitään omiin käsiin joilla tartutaan painoihin ja krossareiden kahvoihin.  MUR! Kyllä ne treenit odottaa, odota sinäkin! Ei kannata lähteä muita tartuttamaan eikä ottamaan takapakkia taikka riskiä jälkitaudeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *