Hae
Outi Karita

Pääsiäisen ruokapäiväkirja, katkesiko herkuton?

Mitäs tuli pääsiäisenä syötyä?
Maistuiko herkut?

hdr

Mähän tein ennen pääsiäistä päätöksen että 4 viikon herkuton haasteeseen tulee poikkeama, pääsiäispoikkeama. Kuitenkin päätin rajata herkuttelut sunnuntaihin ja maanantaihin. Onnistuinko? No onnistuin eikä tuntunut pahalta, totaalikielto olisi tuntunut pahalta ja toisaalta repsahdus olisi ottanut päähän. Perjantaina itseasiassa join myös lasin punaviiniä (alkoholi on myös kiellettynä herkuton haasteen ajan), syötiin hyvä pihviateria ja kyllä siinä pihvin kanssa punaviini on vaan niin perfect! 😉

PE

ruokapäiväkirja1

Kaurapuuroa aamulla marjoilla, pellavarouheella ja macalla sekä jättimuki teetä. Lounaana kanaa, riisiä ja kasviksia. Välipalana riisikakkuja ja pakko oli vetää vielä toinen setti kun dinneri meni niin myöhäselle. Dinnerinä vedettiin sitten kunnon pihviateria lasillisella punkkua. Iltapalana kevyt smoothiekulho.

LA

davruokapäiväkirja2Kaurapuuroa samalla setillä kun  perrjantaina aamulla. Lounaskin samaa kana-kasvis-riisihässäkkää. Smoothievälipalaa tien päällä. Illalla grillailtiin kana-kasvisvartaita ja tomskua yrttiperunoiden kanssa. Iltapalana prodelettua.

SU

hdr

davRuokapäiväkirja3Aamupalana riisijuomaan tehtyä riisipuuroa kanelilla ja mehukeitolla. Lounaana yksi kana-kasvisvarras edellispäivältä, alkuruokatestausta ja mämmiä kermalla. Appivanhemmat tuli dinnerille ja tarjottiin alkuun foccacia leipää häränlihalla, oliivijuustolla, mustaherukalla ja mintunlehdellä. Pääruokana lammas-chorizopataa ja valkosipuliperunapyreetä sekä fetasalaattia. Jälkkärinä pashaa. Vähän viiniä myös. Iltapalana parit riisikakut kalkkunalla ja vähän pashaa.

Ohje tuohon pataan löytyy vuoden takaisesta postauksesta täältä!
Ja pashan ohje täältä!

MA

Ruokapäiväkirja4Aamupalana kaurapuuroa tutulla setillä. Treenin jälkeen palkkaria ja banskua. Lounaana edellispäiväistä pataa ja valkosipuliperunapyreetä sekä fetasalaattia. Jälkkärinä mämmiä kermalla. Päivälliseksi illemmalla bataattia ja jauheliha-kasvispaistosta. Iltapalana vielä pashaa.

VÄHÄN MUUTAKIN HERKKUA

dav

Tätä herkkukippaa tyhjennettiin Riksan kanssa kahteen pekkaan sunnuntaina ja maanantaina, tyhjäksi myös saatiin 😉

HERKUTON JATKUU

dav

Nyt herkuton haaste jatkuu ihan normaalisti ja tätä haastetta on vielä kaksi viikko jäljellä, puolessa välissä siis ollaan. Sokerikoukkukaan ei jäänyt päälle, ei ole suurempia sokerihimoja tänään ollut, joten herkuttelut oli helppo jättää taas arjen alettua pois. Muutoin tää herkuttomuus ei oo tuntunut yhtään pahalta, tuo pääsiäinen vaan tuntui, joten päädyin ottamaan rennommin ja hyvä niin! Kirjoitin ennen pääsiäistä tämän asian tiimoilta postauksenkin ”Poikkeama herkuttomaan”.

Näillä mentiin pääsiäinen?
Mitäs te olette herkutelleet pääsiäisenä?
Vai ootteko lainkaan herkutelleet mitään ylimääräisiä herkkuja?
Hyvä ruokahan nyt aina on herkkua 😉

0 kommenttia

 1. flape kirjoitti:

  Tää näyttää just hyvältä, ja omasta mielestäni ihan normaalilta toiminnalta! Kyllä miun mielestä herkuttelu on välillä ihan paikallaan, siitähän se on kiinni että miten siihen asennoituu ja mitä sen jälkeen tapahtuu – tuleeko morkkis tai jatkuuko herkuttelu. Itsekin söin vanhempien luona ollessa tosi rennosti, vähän mämmiä ja juustokakkua kahvin kanssa. Ja suklaata myös! Mutta sit kun tuli takas kotiin niin oli tosi kiva palata siihen normaaliin arkeen ja syödä itselle normaali aamupala jne.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Juurikin näin ajattelen 🙂
   Ei saa olla liian ankara itselleen ja pitää muistaa elää. Tällaiset juhlapyhät on vain kerran vuodessa, ne ei mitään kaada. Pitää osata ottaa myös rennosti 🙂

 2. L kirjoitti:

  Oijoij, tuo alkuruoka-focaccia kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Oisko sulla reseptiä tai ohjetta?! 🙂
  Itselläni meni kyllä pääsiäisherkuttelu aika villiksi, mutta onneksi oli helppo palata taas arkisyömisiin 😛

  • Outi Karita kirjoitti:

   Foccacia leivän ostin puolivalmiina, sellaisen esipaistetun, joka vielä hetkeksi laitetaan uuniin. Päälle häränlihaleikkelettä, mustaherukkahyytelöä, juustoa ja mintunlehtiä. Goudajuustot on tuollaiseen aikas hyviä ja itse tosiaan bongasin Prisman juustohyllyiltä tuollaisen oliivigoudan. Suosittelen myös minttua tuoreena ja täältä aonakin Prismasta löytyy tuollaista Vahvaa minttua.
   Aikas simppeleitä siis tehdä ja hyviä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.