Hae
Outi Karita

Mut nythän on pääsiäinen!

Mitäs pääsiäisenä saa ja ei saa tehdä?
Mitä mä oon tehnyt?

dav

Mulle pääsiäinen tuo kivasti vaapaapäiviä ja aikaa tehdä yhtä sun toista sekä syödä. Mun pääsiäisperinteisiin kuuluu pasha ja mämmi paitsi vuonna 2010 jolloin olin kisadieetillä pääsiäisenä, 2014 pääsiäinen osuikin sit sopivasti viikko kisojen jälkeen 😉

Eilen kuitenkin järkytin anoppiani, kun pohdein pesisinkö pääsiäismaanantaina olkkarin ikkunat jos on hyvä sää. Tällaista toimintaa ei vissiin sais pääsiäispyhinä harrastaa, vaikka eks tää pääsiäismaanantai on ikäänkuin ilon juhla. Siivosin mä pitkäperjantainakin varmaan 6 h meen kämppää, mut se ei vissiin ookaan niin paha kun tein sitä neljän seinän sisällä eikä kukaan nähnyt 😛

hdr

Onks pääsiäisenä ok tehdä kotihommia jos kukaan ei nää?

Olenhan mä kuullut ennenkin, että tällaisina pyhinä ei sais tehdä töitä, joita ei nyt ole ihan pakko tehdä, mutta kuinka moni enää tänäpäivänä näin elää? Jäin miettimään, että mitä saa tehdä ja mitä ei ja keitä nää ”säännöt” koskee? Olisinks mä saanut edes käydä tänään treenillä?

Noh, jokainen viettäköön tällaisia pyhiä niinkuin parhaakseen näkee. Kuten tuossa alkuun jo paljastettu ja myönnetty, mulle ei pääsiäisellä ole henkilökohtaisesti sen suurempaa merkitystä, ymmärrän että toisille on ja kunnioitan sitä. Jokaisella tulee olla oikeus viettää pääsiäistä tai olla viettämättä, toisten tekemisistä ei kannata loukkaantua ja nähdä vaivaa. Pitkäperjantaina tosiaan siivoilin, lauantaina käytiin kaupungilla, sunnuntaina tein lenkkiä ja appivanhemmat tulivat syömään meille. Tänään, pääsiäismaanantaina oon käynyt salilla ja pessyt ne olkkarin ikkunat 😀

hdr

 Mitäs te ootte pääsiäisenä puuhanneet?
Ja saako teidän mielestä pääsiäisenä siivota?

Pst. oon mä myös snäppäillyt kauhiasti, nyt vapailla tuo homma saikin aktiivisen ja hyvän startin, arjen myötä varmasti rauhoittuu ja tasaantuu. Snapchatistä mut löytää nimellä outikarita, kuten instastakin 😉

0 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Minä siivoilen aika usein sunnuntaina tai pyhänä, kun sillon on yleensä levännyt ja hyvä fiilis. Ja olen sen asian kanssa ok, en tiedä muista, mutta jokaisen oma asia pitäisi olla. Pesin tänään minäkin kaikki ikkunat ulkopuolelta. 🙂
  Ihanaa kevättä sinulle Outi!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Aika monet varmasti nykyään puuhailevat yhtä sun toista normisunnuntaisin, elämän tahti ja maailmanmeno ovat muuttuneet niin paljon. Juhlapyhiä toiset tuntuvat kuitenkin pitävän sellaisina pyhinä, joina ei niin saisi…
   Itselle ei nuo pyhät ole olleet este, silloin tehdään kotihommia kun on aikaa ja inspistä 🙂 Kuten sanoit, jokaisen oma asia.
   Ihanaa kevättä myös sinulle Hanna 🙂

 2. Susan kirjoitti:

  Mulle jäi ihan epäselväksi, että miksei juhlapyhinä sais tehä mitään… Koska silloin pitää levätä? Koska jeesus suuttuu? 😀 Mä ainakin olen juhlapyhät aina tuhma. On niiiiin ihanaa kun silloin on sitä omaa aikaa ja työt ei häiritse. Pääsiäisenä tuli urheiltua 2-3 kertaa päivässä, siivottua koko kämppä ja kokkailtua vaikka mitä jo aamu kuudelta. Mies oli ihan yhtä tuhma 😀

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hiukan naurahdin Susan sun kommentillesi ”Koska jeesus suuttuu?” 😀
   Kait se osaksi on se ajatus ”Pyhitä lepopäiväsi” ja sitten toisaalta ajatus kunnioittaa täten näiden juhlapyhien merkitystä. joskus ainakin tällaista toimintaa on katsottu pahalla ja se on varmasti iskostunut moneen vanhempaan ihmiseen. Maailmnanmeno on kuitenkin muuttunut eikä kristinuskollakaan enää ole niin vahvaa jalansijaa…
   Että ollaan me vaan tuhmia 😀

   • Susan kirjoitti:

    Totta varmaankin. Meistä kun ei kumpikaan kuulu kirkkoon, niin on ihan pihalla näistä pyhien tarkoituksista. Samaten kuin oma perhe ei ole koskaan ollut uskoon kallellaan, niin kotoakaan ei ole saanut yhtään mitään näitä oppeja. Ja tokihan ihminen saa maata lomansa koomassa jos tahtoo, se on ihan oikein! Itselle kun paikallaan olo on niiin vaikeaa, en muista, koska olisin pystynyt katsomaan edes yhden tunnin jakson sarjasta sohvaillen. Tai meillä katotaan kaikki (myös elokuvat) n. 20 minsan jaksoissa ja sitten on taas ”Suskin vapautus” 😀
    Ihania kevätpäiviä toiselle tuhmalle! 🙂

    • Outi Karita kirjoitti:

     Sä et taida käydä elokuvissa, siellä nuo tauot kun olis vähän hankalia 😀
     Vaikka elohiiri olenkin ite niin mä pystyn kyllä myös löhöilyyn, joskus on ihan hyvä vaan rentoilla 🙂
     Mukavia kevätpäiviä myös sinne <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *