Hae
Outi Karita

Poikkeama herkuttomaan

Ei sääntöä ilman poikkeusta

dav

Eilen kirjoittelin teille 100 päivän tavoitteet ja odotukset tuon Muutos100 valmennuksen suhteen. Siellä oli mainittuna neljän viikon herkuton. Tällainen haaste heitettiin siis heti alkuun ilmoille. Olin ajatellut ennen kuin haastetta oli edes heitetty, että nyt ne ylimääräiset herkuttelut kuuluvat enää spessutilanteisiin. Ajattelin näitä spessutilanteita olevan mm. pääsiäinen, vappu ja Gdanskin reissu. Tuohon neljään viikkoon nyt osuu pääsiäinen… Ensin ajattelinkin kun huomasin haasteen, että noh, jos mä yhden mämmiannoksen ja yhden pasha-annoksen syön kuitenkin. Sitten avasin tuon haasteen valmennussivuiltamme ja siellä oli tälläinen ruksia odottava kohta… Piru vie, mä haluan laittaa ruksin tuohon ruutuun neljän viikon päästä ajattelin ja niinpä pähkein sitten että jos nyt sitten tänä vuonna jäisi väliin mämmi ja pasha, syödään sitten myöhemmin jos vielä mieli tekee… (mutta eihän se ole sama!)

Screenshot_2016-03-13-09-41-29

dav

Nyt mun päässäni on ollut ajatus, ei pashaa eikä mämmiä pääsiäisenä. Viikon ajan tuo ajatus jylläsi mun päässä ainakin lähes päivittäin jos ei nyt jokapäivä ja kun eteen tulee jatkuvalla syötöllä pääsiäisreseptejä ja ideoita, niin onhan ne omat perinteiset herkut mielessä. Mä syön noita kahta herkkua kerran vuodessa ja pashan jopa teen aina itse osittain perinteisellä kotoa saadulla reseptillä, jota oon itse tuunannut hieman. Ajatus pääsiäisestä ilman näitä ei tuntunut kivalta, ajatus hieman jopa suretti mua. Mun, meidän pääsiäisperinteet, jota Rikukin tuntui hieman odottavan… Niimpä päätin, että hyvä fiilis on tärkeämpi kuin se ruksi. Sääntö vaatii poikkeuksen!

dav

Helpotus! Oikeasti mun olo helpottui tämän päätöksen jälkeen! Nyt mulla on kaksi pikkumämmiä pakkasessa ja pasha-ainekset kaapissa. Tän projektin pitäisi olla kuitenkin stressitön ja mukava, hyvällä fiiliksellä. Tätä ohjetta valmennuksessa on painotettukin ja ohjeistettu, että jokainen päättää millä panostuksella haasteisiin lähtee.

Pääsiäisenäkään ei tarvitse vetää övereitä ja syödä herkkuja joka päivä! Jos itsellä on menossa joku tälläinen projekti kuten minulla, on tavoitteita, painontarkkailua, taipumus övereihin tms. niin tee vaikka suunnitelma valmiiksi, niin mäkin nyt tein! Pitkäperjantai ja lauantai menee ihan normi kaavalla ja herkuttelut keskitetään ja jaetaan kahdelle pääsiäispäivälle, sunnuntaille ja maanantaille. Herkuttelujen lisäksi syödään projektin mukaisesti muuteoin.

Mun mielestä herkuttelu kuuluu elämään ja ihanteellista se on silloin kun se on hallinnassa. Suunniteltu herkuttelu on parempi vaihtoehto kuin repsahdus, silloin kun on joitakin ”sääntöjä” tai ohjenuoria herkuttelun suhteen, ei tuu ainakaan morkkista 😉

Itse en koe tätä repsahdukseksi vaan tämä on ennalta päätetty poikkeama sääntöön!

dav

Miten siellä aiotaan pääsiäisenä herkutella?
Kuuluuko pasha ja mämmi sun pääsiäiseen?

PST.
Tsekkaappa mun pasharesepti: ”Ei mitään fitnesspashaa”

IMG_0197

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.