Hae
Outi Karita

Kiusauksen voittaminen vs. häviäminen

”Ainoita tilanteita, joissa on mukavampaa hävitä kuin voittaa, on kiusauksen vastustaminen.”
-Positiivarit-

Nyt tuli kyllä tovi pyöriteltyä tätä mietettä, siis mitä tämä nyt tarkoittaa? Näin mun kalenterissa kuitenkin luki, mutta oonks mä samaa mieltä? Mitä mieltä te ootte? Vai ymmärsinkö mä tän nyt kuitenkin väärinpäin 😛

hdr

Viime viikolla olin päättänyt, että herkuttelen kahvilan herkkukahvia lukuunottamatta vasta viikonloppuna. Kävin sitten torstai-iltana eli tasan viikko sitten kaupassa hakemassa jotain tarpeita ja mulla oli nälkä! Nälkä ja kaupassakäynti on huono yhdistelmä. Karkkihyllyt houkutteli, mietein että piti vasta viikonloppuna, mutta ens viikolla alkaa Muutos100 ja sitten en ainakaan herkuttele viikkoisin ja lopulta annoin houkutukselle periksi ja menin sinne karkkihyllyille, valkkasin lakupötkön, ihanan pehmeää lakua. Lähdin kassajonolle, mutta annoinko kuitenkaan periksi? En! Kävelin takaisin karkkihyllylle ja laitoin lakupatukan takaisin hyllyyn. Piru vie, mä meen nyt kotiin syön ruokaa ja herkut sitten viikonloppuna! Kotiin päästyäni hehkutin Rikullekin tätä asiaa, miten voitin kiusaukseni. Voin sanoa, että kiusauksen voittaminen tuntui sillä hetkellä huisisti paremmalta kuin se ajatus hetkellisestä nautinnosta minkä lakupötkö olisi tuonut. Morkkistakin tuollaisesta periksiantamisesta voisi tulla, mullekin, vaikka aina sanonkin että jos jotain päättää syödä niin turha sitä on jälkikäteen katua.

Mä luin tuon mietteen Rikulle, se mietti hetken ja totesi, tottakai se on noin. Vaikka häviää niin saa sitten vaikka nyt jotain hyvää jos se on ollut se kiusaus. Muistutin Rikua viime viikkoisesta hehkutuksestani kun vastustin kiusausta ja sain vastauksen ”sä ootkin vähän tollanen hörhö” 😀 Onks siellä muita tällaisia hörhöjä jotka saa kicksejä kiusauksen voittamisesta? Mun mielestä se tuo hyvää fillistä kun pystyy vastustamaan kiusausta! Mulle jopa niin hyvää fiilistä, että saatan hehkutella sitä toiselle 😀

Viikonloppuna sitten söin mm. noita ylimmässä kuvassa näkyviä taivaallisia Alajärventilan vuohenmaidosta tehtyjä mokkafudgeja, slurps! Nyt ollaankin sitten 4 viikon herkuttomalla Muutos100:n haastamana 😀

dav

0 kommenttia

 1. Anna / annahuhtilainen.com kirjoitti:

  Ihanan raikas uusi banneri, Outi! Pirtsakka ja siun näköinen 🙂
  Kyllä myönnän kuuluvani härhöjen kerhoon 😉 Mieluummin vaikka vähän tiukempi linja arkena, niin sitten maistuu ne herkutkin paremmalta jossain spessutilanteissa!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Voi kiitos Anna! 🙂
   Sieltä löytyi heti toinen hörhö, meissä onkin paljon samaa 😉 ja kyllä se just noin on kun säkin kirjoitit 🙂

 2. Hanna kirjoitti:

  Minulla on myös positiivarien kalenteri ja ihmettelin tuota mietelausetta. Eli hörhö olen minäkin tai sitten on naisten ja miesten ajattelussa se ero. Minunkin mies nimittäin ajatteli kuten Riku. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.