Hae
Outi Karita

Mitä jos ei tykkää rahkasta?

Siinäpä kysymys!

rahka

Rahkan kohdalla voisi olla myös parsakaali. Rahka ja parsakaali, ne kaksi ihme juttua, mitkä ovat tie timmiin kroppaan. Niin, no näin ainakin jotkut tuntevat luulevan ja syövät melkeinpä väkisin näitä kahta, mutta ei sentään yhdessä, se nyt vielä puuttuisi 😀 Välillä kuitenkin kuulee jonkun tuskailevan, ”kun ei tää rahka oo yhtään hyvää…” Vastaus siihen, miksi sitten syödä sitä rahkaa, ”No kun mä yritän nyt vähän kattoo syömisiäni ja laihduttaa…”

Itse tykkään rahkasta, mutta en ole sitä syönyt sitten viime syyskuun, johtuen lehmänmaidon vähentämisestä. Kyllähän se alkuun aika tujulta tuntui pelkän ananasmurskan kanssa, oli tottunut makeampaan maustettujen jugurttien ja rahkaherkkujen myötä, mutta pian tottui myös vähemmän makeaan, eikä ole muuten lainkaan huono totuttaa itseään vähemmän makeisiinkin välipaloihin. Rahka oli helppo valinta ja siitä sai hyviä välipaloja marjoilla, banaanilla, mehukeitolla… Mä tykkäsin kyllä! Siitä sai myös suolaisia täytteitä vaikka tortillalle puristaen sekaan vähän valkosipulia ja silputen persiljaa ja ruohosipulia, vähän tunaa sekaan ja tortillan väliin salaattien kera. Siinä vinkkejä miten rahkasta siis voisi saada hyvää, mutta onko sitä pakko syödä? Ei, ei ole ja kaikki eivät välttämättä näilläkään vinkeillä tykkää. Vaihtoehtoja on onneksi paljon! Mitä ne vaihtoehdot sitten voisi olla? Kanamunia, raejuustoa, luonnon jugurttia, protksujauheet, puddingjauheet, liha, kala… Mutta mitä näistä sitten voisi tehdä? Smoothieita, banaanilettuja, (proteiini)pannareita, kalaleipiä/-riisikakkuja… Onhan niitä vaihtoehtoja!

20151006_09170720151009_05335620151015_08041320151012_21522620151017_092756

Se mitä en ole ikinä erilaisten ruokavalioiden, kisadiettien, kesäkuntodiettien ym. kohdalla ymmärtänyt, että syödään jotain mistä ei tykätä. Maailma on täynnä erilaisia raaka-aineita, mausteita ja makuja. Ei ole mitään ultimaattista raaka-ainetta, jota ilman et voisi elää terveellisesti. Tai jos ne ultimaattisen raaka-aineet onkin avokado, kookosöljy ja pähkinät, niin mä oon pulassa allergioideni takia 😛 Näitähän on suitsutettu myös viime vuosina hirmuisesti.

Mikä rahkasta on tehnyt niin ihmeellistä, että tammikuisin ne loppuu kaupan hyllyiltäkin kesken? Korkea proteiinipitoisuus, vähäinen rasva- ja hiilihydraattipitoisuus. Edelleen vaihtoehtoja löytyy kyllä! Niin ja ei se parsakaan pahaa mun mielestä ole, mutta hei, ei sitäkään pakko ole syödä vaikka itsekin välillä vitsailen sen tekevän ruuasta kuin ruuasta terveellistä 😀

dav

Aina voi syödä hyvin!
Viimeistään ensi viikolla saatte paljon lautaskuvia mun tän hetken eri aterioistani, mitkä ovat Muutos100 valmennuksen ja mun oman ideoinnin ja mieltymysten mukaisia 😉

0 kommenttia

 1. emmakaisa kirjoitti:

  Mä en käsitä, että miksi ihmiset syö jotain mistä ne ei tykkää 😀 Paljon helpommin se diettikin onnistuu kun etsii itselle ne mieluisimmat ruoka- aineet ja syö niitä. Toki onhan sekin painonhallintakeino, että ei syö ikinä mitään hyvää, niin ei tuu syötyä liikaa xD

  • Outi Karita kirjoitti:

   Samaa olen tosiaan aina ihmetellyt. Ei sen painonpudottamisenkaan tarvi nyt mitään kärsimystä olla 😀 Paljon mielekkäämpää kun ruoka on hyvää 🙂
   Voishan se keinona toimia jollakin tietty, mutta iten ainakin rupeis tekemään entistä enemmän mieli kaikkea hyvää jos söisin pahaa 😛

 2. Susan kirjoitti:

  Sinäpä sen sanoit! Yhdessä vaiheessa koitin rahkaa tuunata jos mihinkin muotoon, mutta kun ei maistu niin ei maistu (tietty kilo sokeria ja vispikermaa joukkoon, niin alkaa uppoomaan ?). Kyllä mä pitkään ja hartaasti yritin oppia rahkan makuun. Maustamaton jugu, turkkilainen jugu, raejuusto yms toimivat mulla rahkan korvaajina ja ovat niiiin namia!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Minäpä sen sanoin 😀 Kyllä joka vuosi mustikoiden poiminnan aikaan on pakko oikein saadakin kunnon kermasokerirahkaa, namnam! 😀
   Mitä sitä pakolla sitä rahkaa syömään tosiaan, kun muutakin voi tosiaan syödä. Turkkilainen jugu on hyvää!!! 🙂
   Kiva Susan kun kommentoit ahkerasti 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.