Hae
Outi Karita

Ruusunmarja-tattariletut a´la Outi (maidoton/gluteeniton)

Yhteistyössä NU3

Improvisointikokkailua Outin keittiössä

dav

Aina välillä tulee kokeiltua jotain uutta keittiössä, ideoitua ja improvisoitua. Nyt syntyi hyvä lettuohje. Idea tattarilettuihin oli jo päässäni kun olin riisijuomatölkissä nähnyt reseptin. Sitten kun sain NU3 lisäravinteilta Ruusunmarjajauhetta niin idea oli valmis. Teen tattarilettuja, joissa on ruusunmarjajauhetta. En kuitenkaan lähtenyt toteuttamaan riisijuomapurkin ohjetta, otin siitä idea ja kokeilin ja tuunasin reseptiikkaa kun ei heti tullut mieluista ja niin syntyi makoisa Ruusunmarja-tattariletturesepti a´la Outi 😀 Näitä tulikin sitten syötyä iltapalana, aamupalana ja välipalanakin. Tuli niin iso satsi heti tehtyä 😀

RUUSUNMARJA-TATTARILETUT
n. 30 kpl

4 dl riisijuomaa
2 dl tattarirouhetta
2 kananmunaa
1 banaani
loraus öljyä
ripaus suolaa
2 rkl ruusunmarjajauhetta

dav

Ainekset sekaisin blenderissä ja paisto öljyssä tai voissa. Itse paistelen aina voissa letut, tuo hyvää makua, mutta jos on maidottomuuden kanssa ehdoton niin sitten öljyä pannulle.

Tarjoilu vaikkapa marjojen, banaanibonnen ja ruusunmarjajauheen kera 🙂

dav

Ruusunmarjajauhe

Ruusunmarjassa on huomattava määrä C-vitamiinia, jopa 1700–2000 mg 100 grammassa kuivattua tuotetta. Lisäksi se sisältää A- ja E-vitamiineja sekä antioksidantteja. NU3:n käyttämät ruusunmarjat ovat peräisin kontrolloiduilta luomuviljelmiltä, joissa ne lopuksi kuivataan niin hellävaraisesti, että lopputuloksena on raakaravintolaadun mukaista jauhetta. Jauhetta voi käyttää lettujen lisäksi esim. puurossa ja smoothieissa.

NU3 ja Ruusunmarjajauhe

dav

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.