Ruusunmarja-tattariletut a´la Outi (maidoton/gluteeniton)
Yhteistyössä NU3
Improvisointikokkailua Outin keittiössä
Aina välillä tulee kokeiltua jotain uutta keittiössä, ideoitua ja improvisoitua. Nyt syntyi hyvä lettuohje. Idea tattarilettuihin oli jo päässäni kun olin riisijuomatölkissä nähnyt reseptin. Sitten kun sain NU3 lisäravinteilta Ruusunmarjajauhetta niin idea oli valmis. Teen tattarilettuja, joissa on ruusunmarjajauhetta. En kuitenkaan lähtenyt toteuttamaan riisijuomapurkin ohjetta, otin siitä idea ja kokeilin ja tuunasin reseptiikkaa kun ei heti tullut mieluista ja niin syntyi makoisa Ruusunmarja-tattariletturesepti a´la Outi 😀 Näitä tulikin sitten syötyä iltapalana, aamupalana ja välipalanakin. Tuli niin iso satsi heti tehtyä 😀
RUUSUNMARJA-TATTARILETUT
n. 30 kpl
4 dl riisijuomaa
2 dl tattarirouhetta
2 kananmunaa
1 banaani
loraus öljyä
ripaus suolaa
2 rkl ruusunmarjajauhetta
Ainekset sekaisin blenderissä ja paisto öljyssä tai voissa. Itse paistelen aina voissa letut, tuo hyvää makua, mutta jos on maidottomuuden kanssa ehdoton niin sitten öljyä pannulle.
Tarjoilu vaikkapa marjojen, banaanibonnen ja ruusunmarjajauheen kera 🙂
Ruusunmarjajauhe
Ruusunmarjassa on huomattava määrä C-vitamiinia, jopa 1700–2000 mg 100 grammassa kuivattua tuotetta. Lisäksi se sisältää A- ja E-vitamiineja sekä antioksidantteja. NU3:n käyttämät ruusunmarjat ovat peräisin kontrolloiduilta luomuviljelmiltä, joissa ne lopuksi kuivataan niin hellävaraisesti, että lopputuloksena on raakaravintolaadun mukaista jauhetta. Jauhetta voi käyttää lettujen lisäksi esim. puurossa ja smoothieissa.