Helmikuulta herkulliset reseptit
Reseptivinkkien aika!
Helmikuulta muutama suosittelun arvoinen reseptivinkki olisi nyt jaossa. Itse olen nyt tykästynyt hirmuisesti linssikeittoihin ja riisinuudeliwokkeihin, NamNam! Kalakeittoja inhonnut on päässyt kalakeittojenkin makuun ja reseptiä pukkaa… Ja nyt niihin resepteihin! 🙂
Punainen lohikeitto
N. 700 g lohta
8 perunaa
3 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
1 punasipuli
1 pss pakaste parsakaalia
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk kaurakermaa
kalafondia
savupaprikaa
suolaa
Päälle tilliä!
Ensin irrotetaan lohi nahoistaan ja ruodoistaan (itse ostan aina ruodotonta lohifileetä ja Riku hoitaa loput). Paloittele ainekset. Laita kasvikset kattilaan ja sen verran vettä että kasvikset peittyvät. Keitä kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja lohipalat ja keitä hiljalleen vielä muutama minuutti. Mausta ja lopuksi lisää kaurakerma.
Pekonilinssikeitto
1 pkt pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
1 l vettä
1 tl juustokuminaa
kasvisfondia
paseerattua tomaattia
2 dl vihreitä linssejä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Laita linssit mielellään tuntia ennen jo likoamaan kylmään veteen, niin keitto aika lyhenee. Silppua ja pilko ainekset. Ruskista pekonisilppu ja kuullota sipulit. Lisää kasvikset ja pekoni kattilaan veden kanssa. Lisää kasvisfondi ja tomaattisose. Huuhdo linssit siivilässä ja lisää kattilaan. Keitä hiljalleen n. 20 minuuttia kunnes linssit ovat pehmeitä. Mausta lopuksi!
Risotot
Osta risottoriisia ja tee paketin ohjeen mukaan herkullinen ja vähän täyttävämpi lisuke, muista parmesan!!! Sitten hieman twistiä risottoon, kuten sekaan pakastepinaattia tai raastettua punajuurta. Kahtena viikonloppuna ollaan herkuteltu risotolla helmikuussa ja alla kuvat!
Katkarapu-nuudeliwokki
Marinoi ensin katkaravut:
1 pss pakastekatkarapuja (180g)
1 lime mehu
3 valkosipulinkynttäpuristettuna
peukalon pään kokoien pala inkivääriä raastettunna
1 chili pilkottuna
3 rkl soijakastiketta
2 rkl worchister kastiketta
——–
1 sipuli
1/2 pss wokkivihanneksia
1/2 pss pakaste parsakaalia
1/2 pss pakastepapuja
2 ”palaa” riisinuudeleita
tuoretta korianteria
Laita wokkivihannekset ym. pakasteet hetkeksi mikroon suletusteholla. Laita nuudelivesi keittymään ja lisää nuudelit kiehuvaan veteen, ota levy pois päältä ja anna hautua 3 minuuttia. Kuullota sipulit, lisää joukkoon kasvikset. Wokkaa hetki ja lisää joukkoon katkaravut marinaadissa. Lopuksi lisää wokkipannulle valutetut nuudelit ja päälle silputtua korianteria.
NAMNAM!
Ja ei kun kokkaamaan!
Hyvältä näyttää! ?
Ja hyvältä maistui ?
Katkarapuwokki menee kyllä testaukseen!
Kiva kuulla, se olikin todella hyvää! 🙂