Hae
Outi Karita

Arkea Outin kanssa

Kolme erilaista arkipäivää.

hdr

Työ rytmittää arkea paljoltikin varmasti useimmilla ja munhan päätyöni päiväkodissa on päivätyö. Kuitenkin päiväkodissakin työajat vaihtelevat, töitä kun tehdään aamu kuuden ja iltapäivä viiden välillä. Mulla menee työvuorot kierrolla, aikainen aamu-, väli- ja iltavuoro. Aamuvuoro saattaa alkaa aikaisimmillaan 06.00 riippuen mihin aikaan ensimmäinen lapsi hoitoon tulee ja joka toinen viikko on meidän ryhmän aukaisuvuorot, joka toinen viikko meidän ryhmällä taas aamuvuorot alkavat 07.00. Välivuoro on 8-16 ja iltavuoro loppuu joko 16.45 tai 17.15 riippuen taas siitä onko meidän ryhmällä päiväkodin sulkuvuoroviikko vai ei. Nyt  pääsette kurkistamaan mun arkirytmeihini kolmen päivän ajalta!

Maanantai

monday1

Herätyskello pärähti 4.40 ja 4.50 soi torkku… Uni olisi maittanut, mutta noustava oli. Viideltä olin keittiössä laittamassa itselleni aamupalaa ja eväitä kasaan. Hiljaisessa kodissa puuhaailua ja töihin valmistautumista kun Riksa vielä nukkui. Aamupalan syömisen ajan rauhassa istuskelua ja blogien lukua. Riksa heräili ennen kuutta niin ehdittiin muutamat sanat ja aamupusut vaihtaa. Klo 6.00 oli aika ruveta tekemään lähtöä töihin, mulla siis oli vuorossa päiväkodin avausvuoro. Työt starttasi 6.30. Hihtolomaviikko joten töissä hieman rauhallisempaa, vähemmän lapsia ja vähemmän työtekijöitäkin. Itelläkin töitä kolme päivää ja sitten pidennetty viikonloppu, miniloma. Töissä tuli vedettyä ysin maissa välipalaa ja n. 11.30 lounasta. Työaika ryhmässä päättyi 12.20, mutta jäin tekemään suuunnittelutöitä vielä töihin tunnin ajaksi.

Klo. 13.30 astelinkin Tim´s ink tatuointistudioon näyttämään uusia ideoitani selkäni auringon muokkaamisen suhteen. Tim antoi vähän uusiakin ideoita mietittäväksi ja aika varattiin, tosin aika meni puolenvuoden päähän. Haaveilin vähän jos olisi saanut kesäksi tuunattua tatuoinnin uuteen malliin, mutta arvelinkin hieman ettei tulisi onnistumaan. Jos ei jollekin peruutusajalle saatu pääsemään niin syyskuun 1. sitten viimeistään 🙂

Timin studiolta sainkin ottaa jo juoksuaskelia kahden korttelin päässä olevalle Hyvinvointicenterille, jonne mulla oli klo 14.00 aika suolahuoneelle. Vähän myöhästyin, mutta onneksi se ei haitannut ja pääsin 40 minuutiksi rentoutumaan  yksikseni suolahuoneelle. Pienen nuhailun ja tukkoisuuden vuoksi suolahuoneelle suuntasin, mutta oli mulla shortsitkin mukana ja otin suolahuoneen hyödyt ihollekin. Tuulen varjoa lukiessa aika kului nopsaan, pari lukua kun olin lukenut en viitsinyt enää aloittaa seuraavaa kun ajattelin sen jäävän kesken, niinpä hetkeksi ummistin silmiäni ja säpsähdin kun suolapuhallin lakkasi hurisemasta ja valot syttyivät 😀

monday2

Välipalan aika! Olin tehnyt aamulla mukaan valipalasmoothienkin ja hörpein sen kävellessä autolle. Kotona olin puoli neljän maissa. Sohvalla taisin hetken vain selailla somea… Neljän jälkeen tartuin kotipuuhiin, laitoin pyykkikoneen hyrräämään ym. Riksa tuli siinä jossan vaiheessa kotiin. Ennen viittä aloin laittamaan ruokaa, kalkkunanakki-perunaporkkanasoselaatikkoa. Ruuan ollessa uunissa lakkailin ja tuunailin kynteni. Puoli kuuden jälkeen olkkarissa syötiin Dexteriä katsellen. Syömisen jälkeen siirryin sohvalle katsomaan Dexteriä ja loppujaksosta alkoi hieman silmät lumpsua… Yöunet oli jäänyt turhan vähäisiksi ja aikainen herätys painoi silmäluomia…

Yksi jakso ihan katsottiin ja seiskalta revein itseni liikkeelle. Lähdin aautolla käymään postissa hakemassa Party Lite pakettia. Kotiin tultua tietty purin tilaukset, täytin tiskikoneen ja laitoin päälle, kävin lyömässä koneelle myös sunnuntaisten kutsujen tilaukset lähtemään Party Litelle ja bloggailin. Kirjoitin postauksen Aktiivisuuden ja levon seurannasta. Ysin aikaan iltapalan laittoa, syötiin yhdessä iltapalaa vaikkakin hieman eri settiä. Iltatoimia ja ainiin, ne pyykit kuivumaan! Kympiltä olin sängyssä ja aktiivisuusmittarikin näytti sataa ja yhtä 😀

Screenshot_2016-02-25-21-04-13

Tiistai

tuesday1

Kello soitti tiistai aamuna 6.30 ja uudestaan 6.40, jonka jälkeen aloin sängyssä somen selailun, Riksa nauroi töihin lähtiessään, että selaan kuulemma kännyä silmät kiinni 😛 Seiskalta sain itseni ylös. Siirryin sohvalle tunnin ajaksi läppäri sylissä ja tein hieman suunnittelutöitä ja blogijuttuja koneella. Meinasin alkaa oikein kirjottamaan uutta postaustakin, kun muistin, että mun pitää paistaa nyt aamulla kanaa ennen töihin menoa.  Ensin kuitenkin aamupalaa ja siten vasta eväiden teko, napsaisin radion päälle. Aamupalaa syödessä luin taas blogeja ja On my way blogin Jutta oli tehnyt hyvän postauksen rahaan, palkkaaan ja onneen liittyen, sainpa siitä itsekin postausinspistä aiheesta…

Aamupalan jälkeen niiden kanojen paisto ja eväiden teko, tiskikoneen tyhjennys. Itseni tuunaus… 😀 ja kympiltä valmis lähtemään töihin. Työt starttasikin tänään 10.20, vähän poikkeukselliseen aikaan, mutta johtunee tästä hiihtoloma viikon vähäisemmistä työpäivistä… Töissä taas lounaalle oli aikaa siinä puoli 12 maissa ja välipalalle aika oli kolmen maissa. Iltapäivällä lasten kanssa ulkoillessa tuli muutaman kerran itsekin vedettyä liukurimäkeä ja ihmeteltyä miten muksut jaksaa vaikka tunnin putkeen mennä mäkeä ylös-alas toppavaatteisiin vuorattuina 😀

tuesday2

Töistä pääsin 17.15 lähtemään kohti kotia. Kotiin ajelin postin kautta. Tänään postissa odotti NU3:n lähetys. Paketissa oli yllärinä xylitolia, mutta mitä ihmettä mä sillä nyt muka teen? En tiedä, mutta oli paketissa muutakin, toivomaani matchaa lisää, jes ja sitten vielä ruusunmarjajauhetta 🙂 Kuuden maissa syötiin yhdessä Riksan kanssa samaa ruokaa kuin maanantainakin ja katsottiin jakso Dexteriä. Sitten olikin aika suunnata salille ohjailemaan pumppituntia 🙂

tuesday3

Kotona olin vasta ysin jälkeen ja suunniteltu blogipostaus sai nyt jäädä… Iltapalaa, suihkuun ja nukkumaan 😀 Taas oli päivän aktiivisuus sadassa  ja varmaan olis ollut enempikin jos olis ollut sykevyö jumpassa käytössä, LOOP kun ei oikein ymmärtänyt mitä mä sen pumppitunnin ajan tein 😛 Lisäksi yöunien määrä valehtelee, makoilin kyllä sängyssä tuon ajan, mutta about 8 h nukuin omalta arvioltani…

Screenshot_2016-02-25-21-05-06

Keskiviikko

wednesday1

Herätyskello soi kuudelta ja taas vakio, 10 minuutin torkkuaika ja kännynselailua sängyssä… Tuo kymmenne minuutin torkkuon ihan ssuunniteltu juttu 😉 Puoli seiskan aikaan olin jo puuroa keittelemässä mulle ja Rikulle, mä tosin siirryin pöydän äärelle kun Riksa teki jo lähtöä töihin, söin aamupalaa jälleen blogeja selaillen ja sitten eväiden tekoon. Napsaisin radion päälle ja aamulypsyn siivittämänä loput aamuhommat… Puoli kasin jälkeen aloin tekemään lähtöä töihin. Työt alkoi kasilta ja loppui neljältä. Työpäivistä en ihmeempiä teille tarinoi, mutta ruokailut raportoin taas, ysin aikaan pieni hedelmävälipala, puoli 12 salaattilounasta ja kolmen maissa välipalasmoothie. Tämä olikin viikon vika työpäivä, mulla alkoi parin päivän miniloma 🙂

wednesday2

Kotona olin siinä puoli viiden maissa. Riksa makoili olkkarin sohvalla auringonpaisteessa, oli pakko hetkeksi myös mennä viekkuun makoilemaan. Ihanan lämmin ja aurinkoinen, kevät! En siinä  kauaa viitsynyt makoilla kun tiesin että uuvahtaisin, joten siirryin näpyttelemään blogitekstiä, joka mulla oli päässä ja kävin laittamassa ruokaa varten linssit likoamaan. Puoli kuuden maissa kokkailtiin Riksan kanssa yhdessä ja tehtiin pekoni-linssikeittoa. Syötiin siten taas olkkarissa katsellen jakso Dexteriä. Ruuasta tuli muuten sikahyvää, resepti tulossa myöhemmin blogiin 😉

Seiskaan jälkeen otin suunnan salille ohjaamaan Piukat pakarat jumppaa. Vaikka kotona tuntui siltä, että onko pakko vielä johonkin lähteä niin ohjatessa ei enää siltä tunnu laisinkaan, hyvä flow irtosi taas ohajukseen 🙂 Kotona olinkin sitten ysin jälkeen, kävin suihkussa, laitoin iltapalaa ja halusin viimeistellä mun blogitekstin loppuun. Myöhäiselle meni, mutta joskus teksti on vaan saatava valmiiksi ja julkaistava. Kirjoittelin jutun siitä onko kauneus vain pintaa?  Päivänpäätteksi aktiivisuus oli sadassa ja hieman kyllä ärsyttää kun ei ole sitä sykevyötä, taas kun takana oli kuitenkin kunnon jumppaohjaus…

Yhdentoista jälkeen kömmein Riksan viereen nukkumaan…

Screenshot_2016-02-25-21-05-28

Siinä oli mun kolme arkipäivääni, jaksoiko joku lukea kaikki? 😀
Nyt lomaillaan toista päivää 🙂
Muksaa viikonloppua!

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.