Hae
Outi Karita

Aktiivisuuden ja levon seurantaa

Sain ystispäivälahjana Rikulta Polar Loop rannekkeen, jota olin jo pidemmän aikaa halunnut. Ny se on ollut kädessä 24/7 ja mittaillut aktiivisuuttani sekä lepoani.

hdr

Mihis meikäläinen, suht aktiivinen ihminen tällaista sitten tarvitsee?

Mielenkiinto. Tavoitteet. Fakta.

Noihin kolmeen asiaan ranneke vastaa. Mun mielestä on mielenkiintoista seurata päivittäistä aktiivisuutta, askelten määrää ja istumista. Eipä ole tullut tajuttuakaan kuinka paljon sitä päivän aikana tulee istuttua, aikas paljon vaikka olisin ajatellut työni olevan hyvin aktiivista kuitenkin. On myös hyvin mielenkiintoista seurata unen määrää ja laatua. Kun nämä tiedot sitten iskeytyvät kännykän näytöllä tarkempaan syyniin puhuu fakta puolestaan! nukkuessani nukun levollisesti, mutta unen määrä jää toisinaan liian vähäiseksi, johtuen ihan siitä etten mene tarpeeksi ajoissa sänkyyn ja tämähän oli nyt hyvinvivoinnin muistilistassanikin! Tämä vempele luo myös tavoitteita, haluaa saada sen aktiivisuuden täyteen ja jos puolessa välissä päivää huomaa että ohhoh, aktiivisuutta ei ole juuri kertynyt niin tsemppaa se tekemään jotain saavuttaakseen tavoitteet tai illalla kun puuttuu se 2 minuuttia hölkkää siitä 100 % aktiivisuudesta 😀

Vain kerran ranneke on tärissyt mun kädessä, oli aika lähteä liikkeelle. Se oli se ystispäivä kun vietettiin löhöpäivää ja annoin täristä 😀 Kahtena päivä aktiivisuus oli sadassa, viime viikolla tiistaina kun oli omat jumppaohjauksetkin sekä sunnuntaina, jolloin kävin lenkillä. Perjantaina tuli melkein täyteen ja silloin aktiivisuus oli kyllä sadassa, olin nimittäin Megazonessa sotimassa ja hikihän siellä tuli, ilmankos kun olin kolmanneksi paras sotija 😉 Askelissa kyllä ylittyy päivittäin tuo 10 000 askelta, jota pidetään jonkinlaisena askeltavoitteena yleisesti käsittääkseni. Viime viikolla ainoastaan yhtenä päivänä jäi alle, päivänä jolloin makasin koko aamupäivän kaksinkerroin kärsien kuukautisista.

Alla viime viikon kooste. Askeleet on kuvassa kilometreinä, määrälliseti askeleita tuli 79 595. Yhtään passiivisuusleimaa en kerännyt, nekin näkyvät koosteessa, mutta eivät mahtuneet kuvakaappaukseen todisteeksi 😛

Screenshot_2016-02-22-20-04-59

Tällä hetkellä mulla on taso 1 käytössä. Täytyisi hommata tuohon kaveriksi vielä sykevyö niin aktiivisuus tulisi todemmaksi ja tavoitteen voisi asettaa sinne 2 tasolle, joka sopisi meitille luultavasti tai ainakin sitten kun starttaan taas pyöräilykauden ja työmatkaliikuntaa alkaa tulla. Tietokoneella saa kyllä lisättyä kalenteriin harjoitteet, joita on tehnyt ja viime viikolla lisäsinkin esim. pumppitunnin ja arvioitsin siihen keskisykkeen. Aktiivisuutta tämä lisäys ei kuitenkaan nostanut (?) enkä tiedä miksei. Itseäni hieman ärsyttää että aktiivisuuslukema jää pienemmksi jota se todellisuudessa on ollut, vaikka itse tiedänkin mitä olen tehnyt niin…. Ranneke kun huomioi vain liikkeen, ei sitä kuinka raskasta se on ollut, sykevyö antaisi tässä asiassa lisää infoa Loopille.

Taso 1
Jos päivääsi kuuluu vain hieman liikuntaa ja paljon istumista, autolla tai julkisella kulkuneuvolla tehtäviä työmatkoja ja muuta vastaavaa, kannattaa valita tämä aktiivisuustaso.

Taso2
Jos vietät suurimman osan päivästä seisaallasi esimerkiksi työsi luonteen vuoksi tai kotiaskareiden parissa, tämä on sopiva aktiivisuustaso.

Taso 3
Jos työsi on fyysisesti vaativaa, harrastat liikuntaa tai olet muuten enimmäkseen aktiivisesti liikkeellä, tämä aktiivisuustaso sopii sinulle.

dav

Pst.
Olisi tarkoitus tehdä teille 3 arkipäivän postaus mun arjesta vielä tällä viikolla, siihen voisin liittää päiväkohtaiset Polarin päiväkirjamerkinnätkin 😉

Onko muita aktiivisuusrannekkeen käyttäjiä?

0 kommenttia

  1. sisublogi kirjoitti:

    Ihailtavan reipasta ja aktiivista menoa! Itsekin haaveilen aktiivisuusrannekkeesta, mutta ei ole tullut hankittua. Aktiivisuutta olisi niin mielenkiintoista seurata. Iphonen kautta olen seuraillut, ja itselläni aktiivisuus jää kauas 10 000 askeleesta työpäivänä, jos ei illalla käy lenkillä =(

    • Outi Karita kirjoitti:

      Tuo askelten kertyminen on paljolti riippuivainen työstäkin, mulla kun on kertynyt jo työpäivän jälkeen semmoinen 6000-8000 askelta yleensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *