Hae
Outi Karita

”Syö vähemmän proteiinia ja lue joku kirja”

(mut ei enkuks)

Tuo lause on jäänyt elämään, siitä tuli kuolematon ja se on aiheuttanut pientä huvittuneisuutta niin mussa kuin mut tuntevissakin. Tuo lause kun ei mitenkään sovi meikäläiseen 😀 Lause löytyi kommenttiboxistani viime kesänä, joku halusi korjata mun kirjoitusvirheitä englanninkielisissä sanoissani, joita oli bongannut mun Instagramista. Kauhean kätevä oli tulla tänne blogin puolelle johonkin reseptipostaukseen nuo virheet kertomaan, instassa kun ei anonyymisti niin vain onnistukaan 😉 Eikä kommentissa mitään pahaa olisi ollut, kirjoitusvirheitä tosiaan oli kyllä lipsahtanut, mutta tuo kommentin loppulause oli kuitenkin tarkoitettu ilmeisesti piikiksi. Täälläpäin tuo lause aiheutti naurunpurskahduksen ja jäi elämään. Sainpa myös lauseesta hyvän otsikon kirjapostaukselleni 😉

dav

Kirjahaaste
Toteutetaan tää kuitenkin täällä blogissa kertaheitolla kun facessa jää aina vaan kesken

 1. Kirja jota luet nyt.
  2. Kirja jota rakastit lapsena.
  3. Kirja joka jäi kesken.
  4. Kirja joka teki suuren vaikutuksen ja
  5. Kirja johon palaat aina uudelleen.

1.  Carlos Ruiz Zafon – Tuulen Varjo
2. Prinsessa Ruusunen
3. Arnold Schwarzenegger – Total Recall
4. Torey Hayden – Tiikerin lapsi, Dave  Pelzer – Pimeän poika, Khaled Hosseini- Tuhat loistavaa aurinkoa, C.S. Lewis – Narnian tarinat
5. Leijonaemojen tarinat, joka tavallaan on kesken. Luen joskus kirjasta yhden tarinan ja sitten se saattaa jäädä taas pariksi vuodeksikin hyllyyn, kunnes taas luen yhden tarinan.

Kirjat on olleet mulle aina intohimo, olen lapsesta asti lukenut kirjoja. Muksuna ja nuorena niitä kirjoja kannettiin kirjastosta kotiin ja sittemmin niitä on tullut ihan ostettua sekä kirjahyllyäni täyttää myös kirjat lapsuuden kodista, iskän kirjahyllystä. Kuuluin myös yhdessä vaiheessa kahteen kirjakerhoonkin, mutta niistä olen eronnut. Ei sovi mulle! mulla jää helposti peruuttamatta kuukauden kirjat ja sitten niitä pitäisi kiikutella takaisin postiin ja muistaa kiikutella ajoissa 😛 Kaikenlisäksi huomasin että kuukauden kirjat saattoivatkin olla halvempia ostaa kaupasta ilman postimaksuja, sillä uutukaiset saattaa olla usein jossain alkutarjouksessakin.

Viime vuonna luin monta hyvää kirjaa, yhteensä 9 kirjaa!

dav

Fifty shades of Grey kirjat suorastaan ahmein, luin trilogian, lähes 2000 sivua neljässä viikossa ja sitten vielä kun Grey ilmestyi niin sekin ahmittiin nopsaan, puuttuu kuvasta koska taitaa olla lainassa. Noita kirjoa luettiin aamupalapöydässä, ruokaa laittaessa, kokoajan. Piti lukea ja yritti samalla säästellä…

Koskettavimpia kirjoja viime vuodelta oli Kuin surmaisi satakielen sekä Ja vuoret kaikuivat. Upeita tarinoita kerrakseen ja hyvin todentuntuisia. Kummallakin kirjalla onkin kosketuspintansa historiaan ja todellisuuteen! Kuin surmaisi satakielen on hyvin vanha kirja jo, klassikko joka nousi taannoin uudelleen pinnalle ja herätti kiinnostukseni, nyt minua odottelee toinen Lee Harperin kirja, Kaikki taivaan linnut. Kirjailija Lee Harper menehtyi eilen, rauha hänen muistolleen! Hän jätti jälkensä kirjallisuuden historiaan.

Jännitys ja romantiikkaromaaneja tulee myös luettua ja paljon Remeksiä ja Nora Robertseja tulee luettua tällä saralla. Kummaltakin tuli luettua viime vuonna yhdet kirjat. Kummastakaan ei ole ihmeempää sanottavaa. Remeksen shokkiaalto ei saanut mua oikein mukaansa, kirjan luinkin vasta tänä vuonna loppuun. Nora Roberts toimii kepeänä lukemisena, jota välillä kaipaa varsinkin vähän rankempien ja syvällisempien kirjojen jälkeen. Remekset yleensä tempaisee mut kyllä mukaansa ja dekkareista tykkään muutoinkin! Dan Brownit on oleet ihan mun lemppareitaja myös Tess Gerritsenit toimivat hyvin!

Selfhelp kirjoihin olen tykästynyt. Niitä luen muiden kirjojen lomassa, muutoin mulla ei voi olla samaan aikaan luvussa useampaa kirjaa, mutta erilaiset ”opiskelukirjat” menevät muun lukemisen rinnalla kyllä. Selfhelp kirjat ovat eräänlaisia oppikirjoja mm. itsensä kehittämiseen. Ne toimivat itsellä niin ajatusten ja pohdintojen herättäjinä kuin myös meditatiivisena lukemisena. Itse luin koko viimevuoden ajan Eckhart Tollen kirjaa Läsnäolon voima ja itseasiassa tämänkin kirjan loppuun saattaminen meni tämän vuoden puolelle. Todella hyvä kirja, jota voin suositella ja muutama postausajatuskin tuon kirjan tiimoilta on vielä toteuttamatta 😉 Tällaiset kirjat saattavat toimia myös siis bloggaajan inspiraationa 😀

Tänä vuonna

dav

Missä ensinnäkin on mun Lee Harperin kirja Kaikki taivaan linnut? Olen varma, että olen ostanut sen, mutta nyt en löytänyt sitä mistään. Seuraavaksi ajattelin sen lukea…

Tälle vuodelle onkin luvussa menossa tällä hetkellä Tuulen varjo, joka on kyllä kietaissut mut tarinaansa. Todella kiehtova kirja ja tästä kiitos äipälle, joka toi mulle kirjan pari vuotta sitten lainaan ja sanoi, että lueppa tämä. Nyt sitten luen 😀 Läsnäolon voiman jälkeen kaipailen myös uutta ns. selfhelp kirjaa kahvilahetkiini ja eilen kirjakaupassa katsellessani mukaan tarttui yksi kirja, Sisäinen lepatus ja miksi tämä kirja? Kirjoitan valinnastani oman postauksensa piakkoin 🙂 Ostin myös Jenni Pääskysaaren kirjan Tyttö sinä olet… Ostin tuon aiemmin sukulaistytölle lahjaksi ja kun sitä selailin hieman niin kiinnostus heräsi tuohon pikkuopukseen.

Siinä pinossa on sitten muuta muukin kirjanen joita ajatus lukea…

dav

Kaksi kirjaa sain joululahjaksi, kakkukirjan ja treenikirjan. Hyvä kombinaatio! Kummatkin sopii mulle oikein hyvin 😀 Kakkukirjasta on jo yksi kakku testattu ja treenikirjaa vasta vähän selailtu, mutta aion kyllä tässä kevän myötä paneutua kirjaan paremminkin! Sopivaa hetkeä kirja on odottanut, sormet kyllä syyhyävät niin että välillä selailen…

Mun suosikkeja!

dav

Siinäpä niitä jokuisia pinossa 😀 Tuohon pinoon olisi ehdottomasti pitänyt laittaa myös joku Dan Brownin kirjoista, sillä niistä olen tykännyt todella paljon!

Ja hei, olisi kiinnostavaa lukea teidän kirjasuosikkejanne, mitä on luvun alla, mitkä on mieleenpainuvimpia. Voitte myös vaikka laittaa kommenttikenttään omat vastaukset tuohon postauksen alussa olleeseen kirjahaasteeseen 😉

 1. Kirja jota luet nyt.
  2. Kirja jota rakastit lapsena.
  3. Kirja joka jäi kesken.
  4. Kirja joka teki suuren vaikutuksen ja
  5. Kirja johon palaat aina uudelleen.

Niinjuu! Mitä tuohon proteiinin syömiseen tulee, niin syön sitä kaiketi ihan sopivasti, enpä ole viime aikoina laskeskellut 😀

0 kommenttia

 1. Maisa kirjoitti:

  Kirjat on niin parasta ajanvietettä! Aina pitää olla joku kirja iltalukemisena ennen nukahtamista ja reissuissa aina muutama kirja ainakin ranta/lentokonekirjana. Lomilla tulee kulutettua todella paljon kirjoja, muutama per viikko. Joten:
  1. Grey ja Suljettu maa elämää Pohjois-Koreassa
  2. Ihan lapsena vihasin lukemista, oli vaikeaa. Siinä 3-4 luokkalaisena aloin lukemaan heppakirjoja vaikka en ratsastanut 😀
  3. Taru sormusten herrasta… Pitää ehkä ottaa uudestaan työnalle!
  4. Torey Haydenit on luettu ja ne on kyllä huikeita! Samoin noi Khaled Hosseinin kirjat.
  5. Harry Potterit, ihan mielettömän hyvin kirjoitetut kirjat, luettuna jo pari kertaa läpi!
  Jos tykkäät dekkareista, niin vahva suositus Camilla Läckbergin kirjoille, kaikki 9 tuli luettua vajaan vuoden aikana muiden kirjojen lisäksi.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Paljon samoja kirjoja, joita itsekin olen lukenut 🙂
   Heppakirjasarjoja luin itekin muksuna ja mäkään en ratsastanut 😀 Taru sormusten herroista oon kuullut että olis vaikealukuisia, tuossa ne omassakin hyllyssä olisi ja täytyisi varmaan joskus lukea. Hobitit kirjan olen lukenut ja se oli hyvä 🙂
   Kiitos vinkistä! Läckbergin kirjoja en olekaan lukenut, vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *