Hae
Outi Karita

Alkuvuoden parhaat reseptit

Alkuvuoden TOP 3!

dav

On tullut syötyä paljon maukkaita ruokia ja nyt vihdoin saatte ne reseptit, joita vähän pyydeltykin on eri somekanavien kautta kun olen ruokakuvia jakanut 😀 Eli meidän kotikeittiössä loihdittuja ruokia ja näistä itseasiassa jokainen menee mulle kategoriaan arkiruokaa, hyvin maukasta sellaista! Kakkos- ja kolmossijasta en ole ihan varma, kumpi menisi kummalle, ykkönen on kuitenkin selvä ja postauksen rakenne ratkaisee nyt ja aloitetaan sieltä kolmossijalta 😀

Linssikeitto chorizolla

dav

1 sipuli
1 chili
1 lehtisellerin varsi
1 l vettä
2 dl vihreitä linssejä
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
1 pss pakastepinaattia
4 chorizo makkaraa
oliiviöljyä

Huuhdo linssit. Silppua sipuli, chili ja lehtisellerin varsi, kuullota öljyssä. Lisää vesi, huuhdotut linssit ja tomaattimurska. Mausta suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä , kunnes linssit ovat kypsiä, n. 25 min. Paista paloitellut chorizomakkarat oliiviöljyssä ja lisää keittoon. Lisää pinaatti kypsennyksen loppuvaiheessa.

Kvinoa täytteiset bataatit

dav

1,5 dl keittämätöntä kvinoaa
öliiviöljyä
suolaa
2 keskikokoista bataattia

Täyte:

keitettyä kvinoaa
1 tl kuminansiemeniä
2 tl savupaprikaa
1 tl sormisuolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 iso valkosipulinkynsi
limepippuria
2 varsisellerin vartta
1 tomaatti
pieni purkki ruskeita pintopapuja
50 g cheddarjuustoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise bataatit ja sivele halkaisupintaan oliiviöljyä ja ripota päälle hieman suolaa. Paahda bataatit kypsiksi uunissa, n. 40 min. Keitä tällä aikaa kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Murskaa valkosipulinkynsi puristimella ja siirrä murska kulhoon. Mittaa joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Hiero seosta lusikalla niin, että ainekset sekoittuvat tahnaksi. Jos omistat mortellin niin käytä sitä 😀
Leikkaa kevätsipulin varren vihreät osat ohuiksi rinkuloiksi. Raasta cheddar raastimen karkeimmalla osalla juustoraasteeksi. Leikkaa tomaatti halki, poista kanta ja siemenet, kuutioi.
Kuumenna pannu ja kaada mausteseos pannulle. Lisää kypsä kvinoa ja sekoita niin, että mausteet tarttuvat kvinoanjyviin. Ota pannu pois hellalta. Lisää joukkoon pilkotut vihannekset sekä cheddarraaste. Sekoita kevyesti.
Kaavi varovaisesti bataatin sisus ulos niin, että kuoreen jää noin puolen sentin kerros bataattia. Täytä bataatin puolikkaat kukkuroilleen kvinoatäytteellä ja gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan, kunnes juusto alkaa sulaa.

Ja mihin meni bataatin sisus, no seuraavan päivän ruokaan, bataattimuusia bataatista ja kaurakermasta, NAM!

Appelsiinilohta
The Winner!!!

dav

600 g kirjolohifileetä (ruodotonta)
oliiviöljyä
suolaa
sitruunapippuria
1 punasipuli
1 prk kaurakermaa
1 iso appelsiini
1/2 pss pakasteherneitä
1/2 pss pakasteparsakaalia
tuoretta persiljaa

Huuhtele kala kylmällä, juoksevalla vedellä. Poista ruodot, jos ruodot ovat vielä jäljellä ja nahka. Leikkaa n. 3x3x3 cm:n kuutioiksi. Paista lohikuutioita kevyesti oliiviöljyssä pannulla. Mausta ripauksella suolaa sekä sitruunapippuria. Lisää hienonnettu punasipuli. Anna kuullottua. Lisää kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
Kuori appelsiini ja leikkaa se kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää appelsiinipalat, sulatetut herneet sekä parsakaalit pannulle. Kuumenna. Lisää päälle vihersilppu.

Tarjoa vaikkapa maukkaan bataattimuusin kanssa

Lähteekö jokin testiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.