Hae
Outi Karita

The Revenant ja amatöörikriitikko

Käytin eilen katsastamassa juuri ensi-iltaan tullut The Revenant. Itse en oikeastaan tiennyt leffasta muuta kuin, että Leonardo DiCaprio on siinä ja hän on saanut Oscar ehdokkuuden. Tiesin myös, että elokuva on saanut inspiraatiota tositapahtumista.

hdr

Finnkinon sivuilta lainattuna:

Tositapahtumien inspiroima The Revenant on mukaansatempaava ja tunteikas elokuvakokemus, joka kertoo yhden miehen eloonjäämiskamppailusta ja ihmismielen uskomattomasta voimasta.
Tutkimusmatkalla Amerikan kartoittamattomassa erämaassa legendaarinen matkaaja Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) joutuu karhun raatelemaksi ja hänen oma metsästystiiminsä jättää hänet kuoleman omaksi. Selviytyäkseen Glassin on kestettävä uskomattomia vastoinkäymisiä ja ystävänsä John Fitzgeraldin (Tom Hardy) petos. Sisun ja perheensä rakkauden voimalla Glassin täytyy kulkea läpi ankaran talven periksiantamatta elääkseen ja löytääkseen pelastuksen. The Revenantin on ohjannut ja käsikirjoittanut palkittu elokuvantekijä, Oscar-voittaja Alejandro González Iñárritu (Birdman, Babel).

TheRevenant_670f

Elokuvan tarina tempaisi katsojan mukaansa. Tarina oli karu, mutta kiehtova. Elokuvan tarina vei katsojan mukaansa ja elokuvaa seurasi tiiviisti, koska janosi tietää miten elokuvassa käy. Vaikka elokuvassa oli hyvin surullisia tapahtumia, niin elokuva ei päässyt kuitenkaan koskettamaan minua sillätavoin että olisi silmät kostuneet. Tätä näin jälkeenpäin hieman ihmettelenkin, sillä silmäni ovat hyvin herkät elokuvia katsellessa. Elokuvassa oli mukana taiteellisuutta, mutta ei liiaksi, sillä itselle ei uppoa liian taiteelliset elokuvat. En osaa selittää mitä tarkoitan tällä, mutta ehkä joku hoksaa. Elokuva oli kuitenkin hyvin vaikuttava ja Leonardo DiCaprion esittämä roolihahmo Hugh Glass oli hyvin vaikuttava hahmo!

Leonardo DiCapriosta täytyy sanoa, että on siinä huikea näyttelijä. Olen hänestä aina pitänyt ja jälleen hän todisti kuinka muuntautumiskykyinen näyttelijä hän on, ei mikään yhden hahmotyypin mies todellakaan. En lainkaan ihmettele hänen Oscar ehdokkuttaan tästä roolista.

Elokuva oli upeasti toteutettu. Näyttelijäsuoritukset olivat todella hyviä, ei pelkästään DiCaprion osalta vaan myös mm. Tom Hardyn osalta. Kuvauspaikat, lavastukset ja maskeeraukset olivat vaikuttavia ja elokuvasta välittyi todentunto hyvin. Kohtaukset ja maskeeraukset näyttivät hyvin aidoilta, tällaiset asiat tuovat elokuvaan oman vaikuttavuutensa.

Onko joku muu ehtinyt tsekkaamaan tämän elokuva jo?
Onko suunnitelmissa?
Mitäs tykkäsit, jos olet käynyt katsomassa?

En välttämättä suosittele katsomaan traileria, jos aiot leffan mennä katsastamaan, mutta toistaalta saattavat herättää mysö mielenkiinnon jos emmit 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.